Yurtdışında okumak isteyenlere altın öneriler
Yurtdışında okumak isteyenlere altın öneriler
■ İlk olarak gitmek istediğiniz potansiyel yerleri araştırın. Uluslararası eğitim için danışmanlık hizmeti alsanız dahi bazı araştırmalarını bizzat kendiniz yapın. Bunu yapmazsanız danışmanlık firmasının sizin için seçtikleriyle yetinmek zorunda kalırsınız.
■ Eğer yurtdışında okuyan arkadaşlarınız ya da aile bireyleriniz varsa onlarla konuşun. Onlar bu süreçten geçtiler. Size iyi birer kaynak olabilirler.
■ Standart testlere (SAT, ACT, GRE, GMAT, IELTS] girmek zorundasınız. Bu testlere mümkün olduğunca erken girin. Eğer sonuçtan memnun kalmazsanız tekrar girme şansınız olsun. Zira bu testlere bir kereden fazla girilebiliyor.
■ Hedefleriniz net olmalı. Üniversite seçiminde okulun adından çok öğretim üyelerinin çalışma alanlarına odaklanın. Alanınızdaki en önemli profesör, adını hiç duymadığınız bir üniversitede olabilir. Yüksek lisans seviyesindeki seçimlerde bu konular çok daha fazla önem verin.
■ Birkaç okula birden başvurun. Asla bütün yumurtalarını tek bir sepete koymayın. Aralarından seçim yapabileceğiniz en az üç okula başvurmanız öneriliyor.
■ Son başvuru tarihlerine dikkat edin. Tarihleri kaçırmak başvurunuzun okul tarafından kabul edilmemesine neden olabilir.
■ Açık fikirli olun. Alternatifleriniz sadece New York ya da Kaliforniya’daki okullarla sınırlı olmasın. Mesafe, para, iklim gibi konular kararınızı tamamen etkileyen unsurlar olmamalı. Örneğin, Avustralya çok uzak diyerek buradaki pek çok iyi üniversiteden vazgeçmiş olabilirsiniz.
■ Yurtdışında sizi yeni bir hayat bekliyor. Kültür şoku bir gerçek, işte bu yeni hayata hazır olduğunuza emin olun.