Yapı Kredi, sürdürülebilirlikte sınırları kaldırıyor
Yapı Kredi, dijitalleşme sayesinde müşterilerinin ve çalışanlarının konforunun yanı sıra doğa dostu uygulamaları ile daha sürdürülebilir bir dünya için katkı sağlıyor. Banka, pandemi sürecinde çalışanlarına evden çalışma imkânı sunan “Yalın Çalışma”sayesinde karbon ayak izini yüzde 51, kâğıt kullanımını ise yüzde 35 azalttı…
DİJİTAL çağın etkisiyle geleneksel iş yapış şekilleri, tüketici davranışları ve beklentileri hızla değişiyor. Bununla birlikte dijitalleşme, sağladığı konforun yanı sıra doğa dostu uygulamaların da önünü açarak sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlıyor. Kurum kültüründe çok önemli bir yeri olan yenilikçi ruhuyla Yapı Kredi, küresel çapta yaşanan pandemi döneminde önemli bir değişimin parçası oldu.
Banka, güçlü dijital altyapısı sayesinde tüm sektörler için öncü olan bir karara imza atarak “Yalın Çalışma” modelini kalıcı hale getirdi.
Verimlilik temeline dayanan Yalın Çalışma modelini planlayıp hayata geçirdiğinden bu yana banka, sürdürülebilirlik açısından çevresel anlamda pek çok fayda sağladı, örneğin, geçtiğimiz yılın Mart ayından itibaren 8 binden fazla Yapı Kredilinin sorunsuz bir şekilde evden çalışmasını sağlayarak, her ay yolda harcanan 350 bin saatten fazla süreden tasarruf edilmesine olanak sağladı. Banka evden çalışma sistemine geçtiğinden beri karbon ayak izini ise toplamda yüzde 51 oranında (32.106 ton C02e) azaltmayı başardı.
Ayrıca yeni düzenle birlikte hem gereksiz kullanılan kâğıt oranının düşmesi hem de servis kullanımının azalması ile doğaya verilen zarar önemli derecede düşürüldü, öyle ki, evden çalışılan dönemde Yapı Kredi, iç işlerindeki imza gerektiren süreçleri dijitalleştirerek yüzde 35 kâğıt tasarrufu sağladı. Bununla birlikte su ve elektrik kullanımı da büyük ölçüde azaldı.
Diğer yandan dijitalleşen dünyayla birlikte kullanıcılar da artık diledikleri yerden, diledikleri zamanda bankacılık işlemlerini kolayca gerçekleştirmek istiyor. Dijital bankacılık alanındaki öncü yaklaşımlarıyla Yapı Kredi, bireysel ve kurumsal 800’den fazla işlemin yer aldığı pek çok süreci dijital ortama taşıyarak çevresel etkisini azalttı. Aynı şekilde Yapı Kredi Mobil’deki “Panik Yok Butonu” hizmetiyle, olası bir çalıntı veya kartın kaybolması anında müşterilerin kartları geçici olarak iptal edilerek yeni kart basımının önüne geçiliyor. Böylece Yapı Kredi, yüz binlerce adedi bulan gereksiz kart kapatma işlemlerini durdurarak ilave karbon salimini da önlemiş oluyor.
365 MİLYON SAYFALIK TASARRUF
Uzaktan müşteri ediniminin sektörde öncülüğünü yapan Yapı Kredi’nin Görüntülü İşlem Asistanları hizmeti sayesinde kullanıcılar çok daha hızlı ve kolay bir şekilde Yapı Kredi müşterisi olabiliyor. Bu durum, müşteriler için büyük bir konfor sağlarken kâğıt israfının da önüne geçerek sürdürülebilir bir dünya için önemli bir katkı sağlıyor. Ayrıca Yapı Kredi’nin müşterileriyle yaptığı tüm sözleşmelerin yüzde 77’sinde dijital onayla ilerleniyor. Bu sayede uygulamanın başladığı 2019 yılından itibaren 365 milyon sayfadan fazla kâğıt tasarrufu sağlandı. Özellikle şubelerde uygun işlemlerdeki dijital onay oranı yüzde 92’yi aştı.
Topluma ve doğaya dost, sürdürülebilir bir gelecek için var gücüyle çalışan Yapı Kredi, dijital ayak izinin neden olduğu karbon saliminin farkında olarak bu konuda da kapsamlı çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
Çalışan gelişimine dijital destek
Yapı Kredi dijitalleşme ile sosyal sürdürülebilirlik çalışmalarına da katkı vermeyi sürdürüyor. Yapı Kredi, BizCIub adını verdiği mecra ile çalışanlarının iş ve özel yaşamlarını bir arada sürdürmelerini, iş dışında da çalışma arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmelerini ve ihtiyaç duydukları şeylere tek tık ile ulaşabilmelerini sağlıyor. Ayrıca Yapı Kredi, çalışanlarının kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için birçok farklı platforma da sahip. Tüm banka çalışanlarının faydalanabildiği “Gelişim Kataloğu” adındaki eğitim kataloğu ile sanal sınıf, müfredat yapısına göre hazırlanmış video eğitimleri ve eğitimleri destekleyen kaynaklar hazırlanarak çalışanlara kesintisiz bir öğrenme deneyimi sunuluyor.
Bununla birlikte Yapı Kredi çalışanlarına, “Dijital Kütüphanem” ile gelişimlerine katkı sağlayacak zengin dijital içeriklere ulaşma imkanı da sağlıyor. Online eğitim platformu olan E-Akademi ile çalışanların, hem mesleki ve yasal olarak zorunlu hem de kişisel gelişime yönelik konularda gelişimlerini desteklemek adına ihtiyaç duyabilecekleri uzaktan eğitimlere ulaşmaları sağlanıyor. Bu platform, çalışanların farklı entelektüel gelişimlerine katkı sağlayan, kendi tercih ve istekleri doğrultusunda kaydoldukları, eğitim ve sınavları tamamlayarak sertifikaya hak kazandıkları bir kurguya sahip.
Ayrıca aynı kurgu içerisinde online sertifika programları da bulunuyor. Bunun yanı sıra BizTube, çalışanların kendi uzmanlık ve ilgi alanlarında videolar yayınlamasına, BizCast ise çalışanların ilgi alanlarında podcastler çekmesi ve içerikleri diğer Yapı Kredililerle paylaşabilmelerine imkân sağlıyor. Daha fazla makale için şirket haberleri bölümümüzü inceleyebilirsiniz.