Bayilik Veren Firmalar İle İş Kurma Fırsatları

Türkiye’nin Popüler Franchise Markaları

Türkiye Franchising Sektörünün En Popüler Markaları

Bu dosyayı incelemeden yatırım yapmayın! Onlar, girişimcilere yeni iş alanları yaratıp oyunun kurallarını değiştirdiler. Güçlü yönetim ve istikrarlı büyüme performanslarıyla örnek alınacak türden başarılara imza attılar. İşte Türkiye’nin “101 Popüler Franchise Marka” dosyası..

Alışveriş kültürü ve ticaret anlayışının değiştiği ülkemizde franchise ve markalı bayilik anlayışına uygun işyerlerinin sayısı her geçen gün artarken buna paralel olarak franchise sisteminin de pazar payı artış gösteriyor. Türkiye coğrafi konumu ve kıtalar arasında oluşturduğu köprü işlevi nedeniyle franchise vermek isteyen uluslararası markaların gözdesi.. Girişimcilik ve markalaşma oranlarının artmasıyla birlikte franchise sistemi yükselen bir yatırım haline geldi. Bu sistemde muazzam bir büyüme potansiyeli var. Artık Türkiye’de cafe-restoran sektöründe konsept yarışı ön planda. Anadolu’da şık ve zengin ürün çeşitleriyle müşterilerine hizmet sunan markalar görmeniz mümkün. Oyun ve eğlence sektöründe büyüme trendi devam ediyor. Son yıllarda büyük bir dönüşüm yaşayan gayrimenkul sektörünün öncü markaları yeni şubeler açarak büyümeye devam ediyor.

Hazır giyim – perakende mağazaları yurt içinde ve yurt dışında hızla büyüyor. Bu ivmeyle franchise sektörü 2019 yılında da önemli bir yıl olarak binlerce kişiyi patron yapacak. Bu durum sektörün pozitif yönde önemli bir yol kat ettiğinin ise en büyük kanıtı. Bu başarı artarak devam edecek ve hızını arttıran markalar 2019 yılında da dur demeyecek. Markalar bu yıl sadece Türkiye’de değil yurt dışında da büyüme serüvenine devam edecek.

Gıdadan ev dekorasyonuna, güzellik/bakım sektöründen gayrimenkule, spor merkezlerinden kafelere, kuru temizlemeden teknolojiye, perakendeden sağlığa, eğitimden takı aksesuar markalarına kadar birçok sektörden markayı sizler için mercek altına aldık.

franchise veren markalar
En Popüler Franchise Markaları

Özhan EREM:

Türkiye franchise pazarı oldukça dinamik ve büyüyen bir pazar. Türkiye’de yatırım planları olan marka sayısı giderek artıyor. Türkiye piyasasında franchise sektöründe genişleyen Türk markalarının planlarında Türkiye geneline yayılmak olduğu gibi, birçoğu da dünya üzerinde yayılmak istiyor.

Özellikle de Ortadoğu’lu ve Avrupalı yatırımcıların Türk markalarına yakın ilgisi de her geçen yıl daha da artıyor. Rakamlarda bu büyümeyi destekler nitelikte.. Araştırmalara göre, 2018 sonunda 50 milyar dolara ulaşan franchise sektörü, hali hazırda 3 bin zincir işletmenin sahip olduğu 60 bin şube sayısı ile büyümeyi sürdürüyor. Zincir sayısı ile Avrupa birincisi olan Türkiye’de franchise sektörü son 5 yılda yüzde 180 gibi rekor bir büyüme gösterdi. Bu büyüme 200 bin kişiye yeni istihdam alanı yarattı. Şu ana kadar dışarıya açılan markaların sayısı 150’yi geçti.

700 Türk markası pusuda bekliyor, kısa süre içerisinde dünyaya açılacak. 2023 yılı itibariyle franchise sektörünün büyüklüğünün 100 milyar dolarlık hacime ulaşması mBr bekleniyor. Düzenlediğimiz Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilikfuarı ile girişimciliğin güvenli limanlarından olan franchise sistemi ile kendi işinin sahibi olanların ve zincirleşen markaların sayısında bu yıl da önemli bir atış olacak.

Coldwell Banker Ayhan KAYA:

Franchise pazarının 50 milyar doların üzerinde çıktığı ve 2023 yılında ise 100 milyar dolar barajına ulaşacağını görmekteyiz. Gayrimenkul sektörü de bu pazardan payını almak adına; Yerinde eğitim ve birebir koçluk, değerinde değil ederinde portföy alımı için özel çalışmalar, yurt dışı yatırımcılarına ulaşılacak kanalın oluşturulması, netvvorkü maksimum seviyede kullanma, toplu portföy & finansal çalışmalar, reklam ve tanıtımın sürekliliğinin kesintiye uğramaması, satıcı ağırlıklı çalışmalarına devam ederken alıcılara yapılacak çalışmaların da tanımlanması ve artırılması gibi kendini bu başlıklarda revize etmelidir. Bunlar gibi çalışmalar ve bunların alt türevlerinin ne zaman, ne kadar, nerede ve nasıl yapılacağı konusunda ana stratejilerin belirlenmesi de gerekmektedir.

DAGİ Cenk DAĞDEVİREN:

2019 yılında franchising sistemli olarak büyümeye devam edecek. Ancak artık mağaza açmak ve sadece firma tabelasını koymak satış yapmak için yeterli olmayacak. Hem satış personeli hem de perakende müşterisini mağazanın içinde tutmak yada mağazaya getirmek için alışılagelmiş kampanyalardan daha farklı inovatif düşüncelerle parlatılmış kampanya ya da pazarlama taktikleri devreye girmeli. Yoksa artık satış; aslanın ağzında değil, neresinde? bulmamız gerekecek. Amaç, her zaman karlılık.

f8

Tab Gıda İlhan ERKAN:

Ülkemiziçin ekonomik açıdan sert ve zorlu günlerin hissedilmeye ve yaşanmaya başlandığı 2019 yılı franchise sektörünü bir kez daha ön plana çıkardı. Franchise sektörü sağladığı avantajlar ile yatırımcıların gözdesi haline geldi. TAB Gıda Yatırımları olarak yaratmış olduğumuz Gıda ekosistemi-mizin avantajları ileTürkiye’de 1200 üzerindeki 6 markamız ile içinde bulunduğumuz pazarın % 20 sine hizmet veren restoranlarımızda, en kaliteli ürünleri, en uygun fiyatlarla müşterilerimizle buluşturma gücünü bulduk. Sektörümüz ile ilgili özellikle gıdada franchising yapan konseptlerde çıkan fırsatlar kadar tehlikelerin de her zaman var olduğunu belirtmeliyim.

Fırsat yakalamak üzere iken tuzağa düşülmemesi için ciddi araştırmaların yapılması gerektiğini de belirtmeliyim.

Bereket Döner Muhammet Nezif EMEK:

Yatırımcı adaylarının ticarete atılmasının en pratik ve akılcı yollardan biri olarak öne çıkan franchise sistemi, özellikle gıda sektöründe geçtiğimiz 5 yılda önemli bir yol aldı. Yılın ikinci yarısında daha da gelişecek olan piyasalardaki pozitif hava ile birlikte de franchise fırsatlarına karşı yatırımcı ilgisi de aynı oranda artacaktır.

Tasarrufların ve birikimlerin ekonomiye kana-lize edildiği franchise modeline biz de Bereket Döner olarak büyük önem veriyoruz. Bugün 125 restoran ve şubemizde uyguladığımız franchise modelinin büyük bölümünde yatırımcılarımız, genç girişimcilerimiz sektörde büyük deneyim kazandı. Bereket Döner olarak,Türk Dönerinin sözcüsü ve savunucusu olma vizyonunu güçlü bir franchise ağıyla gelecek yıllara taşımak istiyoruz.

Bu çerçevede diyebiliriz ki 2019 da bizim için her sene olduğu gibi çift haneli büyümeyi hedeflediğimiz bir yıl olacak.

f9

Subway Hakan KURT:

Yaşanan döviz kuru değişimi ve Türk lirasındaki değer kaybı, alım gücünü zayıflattı. Alım gücünün zayıflaması franchise sektöründe ‘Fast Food’ markalarının önünü açıyor. Fiyat odaklı yeme-iç-me davranışı, pazarı fast food markalarına doğru yönlendiriyor. Bu tip ekonomik şartlar düşük riskli yatırımlar için bir fırsattır. 50-100 metre karelik dükkân seçenekleri, ustalık gerektirmeyen menüsü ve ortalama 4-6 kişilik bir ekiple yönetilebilecek; Subway gibi kendini 100’ü aşkın ülkede, farklı ekonomik coğrafyalarda kanıtlamış bir marka yatırımcıya güven verir. 40 binden fazla restoran sayısı ile dünyanın en büyük restoran zinciri olması ve tam manası ile franchise sistemi ile yönetilmesi Subway’i günümüz ekonomik şartlarında riski potansiyele çevirmek isteyenler için en doğru adres yapmaktadır.

Cold Stone Sezai KAVAKLI:

Markalaşmanın ve sektöre yatırım gücünün artmasını sağlayan franchise sisteminin, franchiseele-rin daha da bilinçlenmesi ile 2019 yılında daha çok karşılaştığımız bir sistem olacaktır. Dünyanın bir numaralı dondurma cafezincir markası olarak farklı sunumlarımız ile 2018 yılında 2 milyondan fazla misafirimize hizmet verdik. Bu alanda ülkemize öncülük ederek bu yılda büyümeye devam edeceğiz.

1 2Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu