Türkiye geliştiriyor, diğer ülkeler uyguluyor
Türkiye geliştiriyor, diğer ülkeler uyguluyor
Adel Kalemcilik tarafından çocuk, genç ve öğretmenleri hedefleyen sosyal sorumluluk projeleri, Faber-Castell’in varlık gösterdiği diğer ülkelerde örnek alınıyor. Hatta Adel tarafından geliştirilen kalem adam ikonunu şimdiden altı ülke kullanmaya karar verdi.
Adel Kalemcilik, bünyesinde Adel, Faber-Castell, Adeland, Graf von Faber-Castell, Creativity For Kids ve Eberhard Faber gibi markaları bulunduran, Anadolu Grubu’nun köklü şirketlerinden biri. Kırtasiye sektörünün önemli oyuncularından olan şirket son dönemde yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Bir yandan çocuklar ve gençler bir yandan da ebeveynler için yapılan çalışmaları geçen’jıafta Adel Kalemcilik Pazarlama Direktörü Ayşe Kırımlı ile konuşma fırsatı bulduk.
Faber-Castell’in marka değerleri arasında yaratıcılık ve inovasyonun olduğu, bu kavramları her yerde sahiplenmek gerektiği düşüncesinden yola çıkarak hem çocuklara hem öğretmenlere hem de ebeveynlere dokunmak üzere harekete geçtiklerini söyleyen Kırımlı, üç yıl önce öğretmenlere “Yaratıcı çocuk, yaratıcı beyin” eğitimlerine başladıklarını anlatıyor. Üç yılda 600 öğretmen eğitilmiş. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bu eğitimlere devam edilmesi planlanıyor. Kınmlı, özellikle doğu illerine gitme planlan olduğundan bahsediyor.
Ayşe Kırımlı, geçen yıl da çocuklar için müzelerde “Yaratıcılık Atölyeleri” adı altında mekanlar oluşturmaya başladıklarını söylüyor. Şu anda altı müzede bu atölyeler var. Kırımlı, daha sonra otellerden de bu atölyelere talep geldiğini ifade ediyor. Alkoçlar Otel’den sonra şimdi Voyage otellerinde bu atölyeleri kuracaklarını belirtiyor. Okullarda ve AVM’lerdeki çocuk deneyim alanlannda da söz konusu atölyeleri kurduklarını söylüyor. Yetişkinlerin gittiği atölyeler de kurmayı hedeflediklerini söyleyen Kınmlı bu projenin dünyada çok beğenildiğini, hatta İtalya’da da uygulanması için çalışmaların başladığım ifade ediyor.
Şirket, gençlere ulaşmak için ise başka projeler geliştiriyor. Son yaptıkları “Faber-Castell Tek Çizgide Hayallerim” yanşması bunlardan biri. Bu yarışmaya bin 500’ün üzerinde katılım oldu ve seçilen 200 resim Türkiye’nin ilk açık hava mecra sergisinde sergilendi. Kırımlı, bu çalışmanın da yurtdışmda uygulanacağını söylüyor. Oluşturdukları kalem adam ikonunun da altı ayrı ülkede kullanılacağı haberini veriyor.
Fatoş Bozkuş