Emlak ve Gayrimenkul Haberleri

Talimhane’ye komşu yeni otel bölgesi

Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattı, eski metruk görüntüsünden sıyrılıp otel bölgesi haline geldi. Faaliyetteki Crovvıı Plaza’ya, Hilton Garden Inn’den Maroon’a kadar inşaatı süren ve planlanan 5 yıldızlı oteller ile 4 yıldızlı ve apart oteller de eklenince bölgedeki otel sayısı 17’ye ulaşacak. Otel yolu haline gelen bölge, turistik tesis bölgesi olarak anılan Talimhane’ye rakip olacak.

10 milyon turist rakamını aşan İstanbul, yerli ve yabancı turizm yatırımcılarının da gözdesi haline geldi. Kentte arsa stokunun sınırlı olması geçmişte pek rağbet görmeyen yeni yerlerin değerlenmesini sağlıyor. Bunlardan biri de son dönemde önemli turizm yatırımlarına evsahip-liği yapan Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattı. İstanbul’un yeni cazibe alanı olan bu hat otel yatırımlarının merkezi haline geldi.

talimhane otel

Taksim’in otel vahası olarak bilinen Talimhane’ye yürüme mesafesinde konumlanan bölgede halen Ra-mada Hotel, Crown Plaza, Al Sinno Hotel ve Cumbalı Plaza Hotel faaliyet gösteriyor. Ancak inşaat ve proje aşamasındaki oteller tamamlandığında bölgedeki otel sayısı 17’yi bulacak. Bunların arasında Safi Gayrimenkul otel projesi, inşaatı süren 5 yıldızlı 266 odalı Burla Seba projesi, Tatar Grubu otel projesi ile birlikte 4 yıldızlı Hilton Garden Inn, Dora Istanbul otel, Naz Otel projeleri yer alıyor. Ayrıca Point Hotel Kongre Merkezi, Polat karma projesi oteli, Blueway Hotel, Roze Garden Apart, Hellis Apart, Tuğra Apart ve Junk Hostel’in inşaatları sürüyor.

YENİ TURİZM BÖLGESİ

Tataristanbul Otelcilik Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tatar, Dolapdere’de aldıkları binaya 45-50 milyon dolarlık yatırımla 120-150 odalı 5 yıldızlı bir otel yapmayı planladıklarını söylüyor. Bölgedeki gelişimi görerek Dolapdere’de aldıkları binayı otel yapmaya karar verdiklerini ifade eden Tatar, “Dolapdere son yıllarda ciddi bir değişim sürecinde. Taksim ve Nişantaşı gibi semtlere yakınlığı ile dikkat çeken bölge önümüzdeki dönemde bir turizm bölgesi olacak” diyor.

5 YILDIZLIDAN HOSTELE

Otel yatırımlarının üssü haline gelen bölgede 5 yıldızlıdan apart otele ve hostele kadar çeşitli yelpazede turizm yatırımları birbirini izliyor. Planlanan ve inşaatına başlanan otel yatırımlarının yanı sıra yerli ve yabancı yatırımcıların bölgede yatırım yapmak üzere yer arayışında olduklarına da dikkat çekiliyor.

Yerli ve yabancı turizm yatırımcılanna danışmanlık hizmeti veren Servotel’in ortağı ve başkan yardımcısı Ayla Helfegil, Dolapdere’nin, Galataport ve Haliçport projelerinin verdiği rüzgardan olumlu etkilenip yatırım aldığını söylüyor. Bölgenin dönüşüm sürecini tamamlamasının ardından cazibesini de artıracağına dikkat çeken Heyfegil, yeni yatırım arayışlannm sürdüğünü de vurguluyor.

Uzun yıllar ABD’de yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen Cenk Tanık, Dolapdere’de Junk Hostel markası ile hostel açmak üzere çalışmalar yürütüyor. Dolapdere’de yaklaşık 1,5 milyon TL’lik yatırımla 80 yataklı Junk Hostel’i hayata geçirmek üzere çalışmalar yaptıklarını belirten Tanık, “Dolapdere, İstanbul’un merkezinde olması ile özellikle kısa dönem kiralamalarda çok tercih edilen bir bölge. Biz de bu talebi görerek burada yatırım yapmaya başladık. Yatırım yapmak isteyen yatırımcılar da bizden görüş almaya geliyorlar” diyor.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİNİN ETKİSİ

Piyalepaşa Bulvarı ve Bilgi Üniversitesi’nin konumlu olduğu Dolapdere Caddesi’nde, son dönemde otel yatırımları yan yana yükseliyor. Piyalepaşa Bulvan üzerinde Ofton inşaat tarafından inşa edilmeye başlanan 4 yıldızlı Hilton Garden Inn Projesi bunlardan biri. Piyalepaşa’da ayrıca Polat Holding’in Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme şirketi, konut, AVM, otel ve ofis fonksiyonlarını barındıracak bir proje geliştiriyor. Projenin bu yıl içinde netleşmesi bekleniyor.

Dolapdere Caddesi üzerinde yer alan Bilgi Üniversitesi, bölgenin gelişim yönünü olumlu etkilemesiyle bölgeye değer katmış durumda. Beyoğlu’nun çehresini değiştiren Tar-labaşı Kentsel Dönüşüm Projesi de m2’si 7 bin 500 dolar + KDV’den satılması ile bölgenin fiyatlarını yukarı taşıyan bir proje oldu. Proje kapsamındaki turizm-otel adasının işletmesinin de önümüzdeki aylarda 5 yıldızlı bir otel zincirine verilmesi planlanıyor.

BÖLGENİN YATIRIM ANALİZİ

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Beyoğlu ilçesi sınırlarında kalan hattın Beyoğlu’nun dönüşüm sürecinden payını aldığını ve gelişimini de turizm yönlü olarak gerçekleştirdiğini söylüyor. Maya, bölgede inşaatına başlanan Koç Müzesi ile birlikte Sa-lıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi ve Haliç Yat Limanı Projesi’nin turizm yatırımlarını tetikleyen unsurlar olduğuna vurgu yapıyor. Makbule Yönel Maya, “İstanbul’un turizm potansiyeli barındıran bölgelerinden biri olan Karaköy’e ve Talimhane’ye yakınlığı Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattının önemini artırıyor. Buralarda öğrenci nüfusunun da var olması apart ve hostel tarzı yatırımları gündeme getiriyor. Böylece ya-tınmlar 5 yıldızlıdan hostele kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor” diyor.

KOÇ MÜZESİ YOLDA

Dolapdere’ye turizm yatıranlarının yönelmesini sağlayan bir diğer etken ise Koç Grubu’nun Türkiye’nin en büyük çağdaş sanat müzesini açmak üzere çalışmalara başlamış olması. İngiliz Grimshaw Arhitects’ten Kirşten Lees tarafından tasarlanan ve 50 milyon Euro’luk yatırımla Dolapdere’deki eski Otokoç binasının yerinde yükselecek olan Koç Çağdaş Sanat Mü-zesi’nin 20l6’da açılması planlanıyor. Binden fazla eserin sergileneceği Koç Çağdaş Sanat Müzesi Koleksiyo-nu’nun yüzde 45’i Türk veya Türkiye ile ilgili, yüzde 30’u Türkiye’ye komşu ülkeler, yüzde 25’i ise dünyanın diğer bölgelerindeki sanatçıların son 50 yılda ürettiği eserlerden oluşacak. Müzenin açılması ile birlikte bölgenin turizm potansiyelinin daha da artması bekleniyor.

1893’te ibadete açılan Panayia Evangelistria Kilisesi de bölgenin turizm potansiyelini artıran bir diğer unsur olarak gösteriliyor.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu