Kariyer ve İş

Şirket İçi Transferi Doğru Şekilde Yapmak

Ian Christie Eğer bir şirket içi transfer için seçildiyseniz, tebrikler. Şirket içi transfer yeteneklerinizi geliştirmeniz, etraftaki görünürlüğünüzü artırmanız, çevrenizi genişletmeniz ve daha fazla para kazanmanız için eşsiz bir fırsat olabilir.

Şirket içi transferler terfi veya görev değişikliği şeklinde olabilir. Çok iyi bir iş çıkardığınız için ödül olarak sunulabilir, daha yüksek pozisyonlar için potansiyelinizin sınanması olarak ya da boş pozisyonu doldurabilecek en iyi veya en hazır uygun aday olduğunuz için karşınıza çıkabilir.

Ancak bu fırsatlar riski de beraberinde getirir. Geçmiş performansınız gelecektekinin habercisi olsa dahi, eski görevinizdeki başarınız yeni rolünüzde de başarılı olacağınızı garantilemez. Ayrıca, eski görevinizden yeni görevinize verimsiz bir geçiş itibarınızı zedeleyebilir.

gorev degisikligi

Bu riskleri atlatıp sorunsuz bir geçiş yapmak için yedi kilit başarı unsuru vardır:

1. Bitirmeniz Gereken Şeye Karar Verin Harekete geçmeye karar verdiğinizde üzerinde çalışacağınız, ardılınıza bırakabileceğiniz ya da tamamen vazgeçebileceğiniz tasarıları yöneticinizle kararlaştırın.

2. Bayrağı Devrederken Sorumlu Davranın Yerinizi devralan kişiyle ilişkilerinizde profesyonelce davranmaya gayret edin. Dosyalarınızı düzenleyerek, kişisel tavsiyelerde bulunarak ve bilmesi gerekenleri yeterli bir sürede anlatarak sorunsuz bir geçiş yapmasına yardımcı olun.

3. Eski ve Yeni İlişkileri İdare Edin Şirket içi transferler, şirket içinde sözünüzün geçerliliğini ve bağlantılarınızı artırmak için altın bir fırsattır. Hedefiniz eski dostlukları korumak ve devam ettirmek olmalıdır, fakat bu durum yeni dostluklara da kapıyı kapamamalıdır. Eski iş arkadaşlarıyla yenilen her öğle yemeği yeni ilişkilere engel olabilir.

Bunun yerine yeni iş arkadaşlarınızla oluşturduğunuz iş ortamını şekillendirerek oraya uyum sağlayın. Mümkünse mesai saatleri dışında da birlikte vakit geçirin. Böylece hem olan biteni öğrenirsiniz, hem de takım arkadaşlarınız sizin başka bir yönünüzü görmüş olur.

4. Öğrenme Sürecini Koz Olarak Kullanın Yeni bir göreve adım attığınızda belli belirsiz de olsa, işin püf noktalarını öğrenmek için neredeyse her zaman bir zaman diliminiz olur. Bu süre zarfında sizden beklentiler daha düşüktür, bu yüzden bu zamanı eski işleri halletmek için değil, hız kazanmak için kullanın. Bu süreç bittiğinde işleriniz yarım kaldıysa kendinizi en başa dönmüş olarak bulabilirsiniz.

5. Net Bir Çerçeve Çizin Yeni görevinizde, yöneticinin sizden beklediklerini ve başarılı olmanın yolunu anlamak için elinizden gelenin en iyisini ortaya koyun. Bilmedikleriniz ve üstesinden gelmeniz gereken engellerin farkına varın. Takımınızdaki ve takımla ilişkili kişilerle konuşun, takımın kültürünü, iş akışını ve başarılı elemanların davranış biçimlerini inceleyin. Bu size nasıl ilerlemeniz ve yönetmeniz gerektiği hakkında fikir verecektir.

6. Değerli Olduğunuzu Gösterin Yeni pozisyonunuza sizin seçilmenizin arkasında geçerli bir neden var; bu sebeple korku, çekingenlik veya değersizlik gibi yersiz duygulardan kurtulun. Eğer yeni iş arkadaşlarınız sizin değerinizi sınamaya çalışırsa takıma iyi katkıda bulunacağınızı yeni sorumluluklarınıza hevesli ve kararlı bir şekilde başlayarak belli edin.

7. Hızlı Zaferler İçin Uğraşın Öğreneceğiniz çok şey olduğu için önceliklerinize odaklanın, işlerinizi halledin ve çabuk başarıları arayın. Çabuk başarılarla donandıkça kendinize güveniniz artacak, patrondan ve meslektaşlarınızdan göreceğiniz saygı ve hoşgörü de o kadar artacaktır. Bu başarılar olmadan, kendinize giderek artan bir baskının altında hissedeceksiniz.

Bu yedi kilit başarı unsuruna odaklanınca, eski rolünüzden yeniye olan geçişin başarıyla tamamlanması ihtimalini oldukça artıracaksınız.

Yeni İşime Kendi İmzamı Nasıl Atabilirim?

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu