Sıra Dışı Girişimcilik
İnternet üzerinden el yapımı kadın ayakkabıları satan Buayakkabikacmaz.com, 5 milyon dolar ciro hedefliyor. Şirketin Facebook sayfasını sadece nisan ayında 60 bin kişi ziyaret etmiş…
GİRİŞİMCİLİK, girişimci ruh elbette önemli. Ama artık günümüz dünyasında başarı için tek başına yeterli değil. Sıra dışı olmak, fark yaratmak, farklı bir şekilde sunmak da gerekiyor. İşte iki genç girişimci Murat Kılkış ve Ümit Onat tarafından kurulan Proje Atölyesi’nin internet girişimi Buayakkabikacmaz.com da bunun bariz bir örneği…
Bu sitede sadece el yapımı kadın ayakkabıları satılıyor. İlk satış çok değil 1 Ocak 2012’de yapılmış. Ancak Proje Atölyesi’nin ortağı Murat Kılkış’ın verdiği bilgiye göre şimdi günde yüzlerce sipariş alınıyor. Başta 30 kişiyle hizmet veren site için şimdi 97 kişi çalışıyor…
100 AYAKKABI USTASI VAR
Proje Atölyesi’nin ortakları işe internette en çok satılan ürünleri araştırarak başlamış. Elektronik ticaret sitelerinde ayakkabı satışının oldukça yüksek olduğunu görünce site kurmak için kolları sıvamışlar. Buayakkabikacmaz.com’da, başta da belirttiğimiz gibi markalı ürünler yerine el yapımı ayakkabılar satılıyor. Bu ayakkabılar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ürettiriliyor. Ancak Murat Kılkış, en çok İzmir ve Bursa’da-ki üreticilerle çalıştıklarını söylüyor. Kılkış, “Türkiye genelinden 100 ustamız Buayak-kabikacmaz.com için harıl harıl ayakkabı üretiyor. Bu ustalar arasında bir dönemin ünlü oryantali Nesrin Topkapı’ya ayakkabılar yapan Şeref Usta da var” diyor.
Proje Atölyesi’nin diğer ortağı Ümit Onat, müşterilerden gelen istek ve yönlendirmelere çok önem verdiklerine vurguluyor: “Satışa sunduğumuz ürünlerin kısa sürede tükenmesi bizi model çeşitlendirmeye yönlendirdi. Bu süreçte müşterilerimizin istek ve taleplerini dikkate aldık. Zira her müşterimizin deneyimi bizim için çok önemli. Ürünlerimizi belirlerken müşterilerimizi dinliyor ve onların yönlendirmelerine çok önem veriyoruz.”
5 BİN AYAKKABILIK VİTRİN
Buayakkabikacmaz.com’da 5 bin civarında ürün satışa sunuluyor. Her vitrinde 120 civarında farklı model bulunuyor. Türkiye’nin her bölgesine satış yapan siteye en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya vc Samsun’dan siparişler geliyormuş. Müşteri profilinde 25-4Ü yaş arası kadınların ağırlıkta olduğu ortaya çıkmış. Sitenin erkek müşterileri de yok değil.
100 bin TL sermayeyle kurulan Buayak-kabikacmaz.com’un yıl sonu ciro hedefi 5 milyon dolar. Sitenin sosyal medyada da yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Murat Kılkış, “Bu ay Facebook sayfamızda 60 kişiyi toplamayı başardık” diyor.
Buayakkabikacmaz.com’da spordan fantaziye her zevke uygun ayakkabı modeli bulmak mümkün.
Alan adlan için 700 bin dolar harcadılar
Proje Atölyesi, şu sıralar yeni projeler üzerinde çalışıyor. Şirket, yeni projelerini internete taşımak amacıyla 700 bin
dolarlık alan adı satın almış. Bunlar arasında Ucakbileti.com, Tatil.net, Tavla.net, Yemek.net gibi popüler isimler göze çarpıyor.
ayakkabiilezayifla.com adresi üzerinden de satış yapan bu arkadaşların gerek ürün teslimatı, gerekse para iadesi konusunda problem çıkardıklarını biliyor musunuz? Alım yaparken muhakakak suretle sikayetvar.com üzerinden araştırma yapın, derim…….
Çok güzel tanıtmışsınız girişiminizi. Fakat keşke bu girişimleri oluşturuken ne olursa olsun para kazanalım yaklaşımı değil de birazda müşteri memnuniyetini ön planda tutsanız iyi olurdu. Aylardır ürün bedelini iade etmemekte direniyorsunuz. Her aradığımızda başka bahaneler, geçiştirmeler. Böyle ticaret olmaz
Bu ayakkabı kaçmaz sitesi ile ilgili güzel yorumlar yazmışsınız ama bir de sanal alemde bu site ile ilgili şikayetleri bir yazsanız diyorum. İade edilen ürünlerin paraları ödenmiyor. Yüzlerce şikayet var.