Dünyadan ve Türkiyeden Güncel Haberler

Sıfır Faizli Tarım Kredisi Veren Bankalar

Sıfır faizli tarım kredileri

Bankacılar, 2013 yılı hazırlıklarına başlayan çiftçilere özel tarım paketleri için kollarını sıvadı. Bu paketlerde sıfır faizli kredilerin yanı sıra çiftçiye özel kredi kartlarıyla yapılan akaryakıt, gübre, fide gibi tarımsal harcamalara 5-6 ay vade imkanı sağlanıyor…

tarim kredileriÇiftçiler bugünlerde hummalı bir çalışma içinde. Bu yılın hasadı büyük ölçüde toplandı. Ekim ayından itibarense başta buğday olmak üzere arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların ekimi başladı. Ancak bu iş o kadar da kolay değil. Çünkü hemen her yıl olduğu gibi hasattan kazanılan paranın önemli bölümü daha şimdiden borçlara gitmiş durumda.

Kısacası çiftçinin ekim yapmak, yeni makine, gübre, ilaç almak için öncelikle finansmana ihtiyacı var. Bunun içinse her yıl olduğu gibi önce Ziraat Bankası’nın kapısını çalacaklar. Devlet destekli sıfırdan başlayan faizlerle kredi talep edecekler, ihtiyaçları olan nakdin tamamını Ziraat Bankası’ndan karşılayamayanlarsa özel bankaların yolunu tutacak.

ÇİFTÇİ KARTTA FAİZ YOK

Evet, son yıllarda özel bankaların da bu konuda iddialı olduklarını söylemek mümkün. Çoğu banka çiftçilerin kısa vadeli nakit ihtiyaçlarını sıfırdan başlayan faizlerle karşılamaya çalışıyor. Tarım bankacılığında iddialı bankaların tamamına yakını “çiftçi kart” çıkarmış durumda. Söz konusu kartlarla binlerce üye işyerinden yapılan alışverişlerde ödemeler 6 aya varan vadelerde ötelenebiliyor. Üstelik sıfır faizlerle. Bu sayede çiftçi tarlalarını rahatça ekerken; fide, tohum, mazot, ilaç gibi harcamaların ödemesini hasat zamanında yapabiliyor.

TARIMA 32 MİLYAR TL

Çok değil 10 yıl önce tarım konusunda hizmet veren özel banka yok gibiydi. Günümüzde ise bu durum değişmiş görünüyor. Son yıllarda özel bankaların tarım kredileri konusunda ciddi atağa kalktığını söylemek yanlış olmaz. Bugün bankacılık sektörünün tarıma kullandırdığı kredinin tutarı 32.1 milyar TL. Bunda Ziraat Bankası’nın payı ise 20.6 milyar TL. Kısacası özel bankalar atak yapsa da kooperatifler ve devlet destekli paketlerle çok cazip kredi veren Ziraat Bankası bu alanda açık ara önde…

DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun’un bu durumu “Ziraat Bankası SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), bizse özel sağlık sigortasıyız” benzetmesiyle yorumluyor. Ardından da Özel banka olarak Ziraat Bankası’nı hiçbir zaman rakip olarak görmediklerini, tarım konusunda Ziraat’in çok önemli bir misyon üstlendiğini vurguluyor.

Hayvancılık sektörü dahil tarım sektörüne kullandırılan toplam 32 milyar TL’lik kredinin yaklaşık yüzde 25’i ise başta buğday ve arpa olmak üzere hububat için kullanılıyor. Bu krediyi ise hayvancılık kredileri takip ediyor.

2 Kasım itibariyle bankaların kullandırdığı toplam kredi tutarı ise 755 milyar TL. Yani başka bir deyişle tarım kredilerinin toplam krediler içindeki payı yüzde 4 gibi son derece düşük bir seviyede bulunuyor. Ancak bankacılar önümüzdeki yıllarda tarımın bu pastadan daha fazla pay alacağı konusunda hemfikir. Bunun için de kollar sıvanmış durumda.

İşte bu alanda iddialı olan bankaların tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere sunduğu son ürünler ve hizmetleri…

60 AY VADE İMKANI

domates toplamaYapı Kredi, Tarımsal Üretim Kredisi adı altında çiftçilerin; ekim-dikim, gübreleme, sulama, hasat toplama dönemindeki tüm finansal gereksinimleri karşılıyor. Anapara+faiz veya taksitli olarak ödenebilen kredide üst limit de uygulanmıyor. Yapı Kredi yine tarıma yönelik farklı ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen farklı ödeme ve vade imkanları sağlayan çok sayıda sektörel krediler de veriyor. Yapı Kredi Perakende Bankacılık Pazarlama Grup Direktörü Mehmet Cemalcılar, bu kredileri şöyle özetliyor:

“Seracılıkla uğraşan müşterilerimize, vade sonunda anapara+faiz ödemeli şekilde kullanılabilen Seracılık Kredisi’nin yanı sıra Sera Yapım Kredisi de veriyoruz.

Ayrıca sıfır ve ikinci el traktör alımı için 60 ay vadeli Traktör Alım Kredimiz de var.

Yine tarım sektörüne özel Sözleşmeli Üretim Kredisi, TMO Makbuz Senedi Kredileri, Hayvan Alım Kredisi, Küçükbaş Hayvancılık Kredisi, Tavukçuluk Kredisi, Tarım Makineleri Kredisi ve Tarımsal Yatırım Kredileri gibi farklı seçeneklerimiz de söz konusu. Bankamız TARSİM Tarım Sigortaları’na da aracılık ediyor.”

Geçen yıl tarım bankacılığı konusunda atağa kalkan Yapı Kredi, bu kapsamda tarımsal bölgelerde yer alan 250’ye yakın şubeyle üreticilere özel hizmet veriyor. Banka tarım sektörüne yönelik yeni stratejisi kapsamında tarım segmentine özel bir birim kurmuş durumda.

Bu birimlerde eğitimi tarım olan Yapı Kredi Tarım Bankacılığı ekibi bulundurduklarını söyleyen Mehmet Cemalcılar, şunları anlatıyor:

“Tarım sektöründe faaliyet gösteren müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda onlara farklı ürünlerle çözümler sunuyor, tarımsal finansman konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Çiftçilere, tarımı destekleyen kurum, oda, birlik ve kooperatif gibi kuruluşlara da özel hizmetler sunuyoruz.”

Kredi için belge şart

■ Bankalar, tarım ve hayvancılık kredisi kullanmak isteyen üreticilerden temel olarak Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi ya da Çiftçilik Belgesi, hayvancılık alanında faaliyet gösteren üreticilerden ise tarım il/ilçe müdürlüklerinden temin edecekleri, sahip oldukları hayvanların Veteriner Bilgi Sistemi [TURKVET) sistemine kayıtlı olduğunu gösteren belge ile faaliyet konularına ilişkin belge talep ediyor.

■    Bankadan bankaya değişen bazı şartlar bulunmasına karşın genelde tarım kredilerindeki en önemli faktör, çiftçilik belgesi üzerinden beyan edilen tarımsal arazi ve bu arazideki ürün bilgileri… Buna göre yapılan değerlendirmelerde, üreticilerin elde edebileceği ürün miktarı ve gelire göre kredilendirme yapılıyor. Tarım sektörünün kendine has yapısını dikkate alan bazı bankalar burada hanehalkı geliri üzerinden hareket ediyor.

■    Projelendirilmiş küçük, orta ve büyük ölçekteki yatırımlar ise yatırım fizibilitesi üzerinden belirtilen nakit akışlarına ve kar durumuna göre kredilendiriliyor.

■    Bankaların önemli bir bölümü kredi verirken özellikle tarımsal işletmelerin yüzde 50’si devlet tarafından finanse edilen TARSİM [Tarım Sigortaları) sigortası yaptırmasını şart koşuyor.

Yüksel CESUR / Ziraat Bankası Tarımsal Pazarlama Grup Başkanı
Tarım ve hayvancılığa sıfır faizli kredi

Tarımsal üretim faaliyetlerinin tamamını kapsayan faiz indirimli kredi ürünlerimizle müşterilerimizin her türlü finansal ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.

Mevcut kurulu işletmelerin tohum, fide, gübre, zirai ilaç, mazot, yem, besi materyali, yavru balık, civciv/yarka, veterinerlik hizmetleri, enerji, hasat/pazarlama gibi tüm giderlerini müşteriye özel işletme kredisi ürünlerimizle 18 aya varan vadelerle karşılıyoruz. İşletmelerin kapasite artırımı, modernizasyonu, alet ekipman alımları vs benzeri ihtiyaçları ile yeni işletme kurulumu veya satın alınması yönündeki taleplerine 7 yıla varan vadelerle finansman desteği sağlıyoruz. Faiz indirimli kredilerimizde bir yıla kadar olan vadeler için yüzde 0 ile 7.5, bir yıldan uzun vadeler içinse 0 ile 9 arasında değişen faiz oranlarımız bulunuyor. Üreticilerimizin 25 bin TL’ye kadar işletme kredisi ihtiyaçlarını Başakkart ile ilişkilendiriliyoruz. Bu sayede çiftçilerimiz akaryakıt, gübre, tohum, fide, yem, zirai ilaç gibi tüm tarımsal girdilerini 12 binin üzerinde anlaşmalı işyerinden 5 ay süreyle faizsiz edinebiliyor. Aynı zamanda kredi limitleri 5 yıl süreyle müşterilerimizin herhangi bir işlem yapmalarına gerek kalmadan otomatik olarak yenileniyor. Müşterilerimiz, Başakkart’a yüklenen limitin dilerlerse tamamını üye işyerlerinden yapacakları alımlarda kullanabiliyor. Ya da yüzde 75’i kadarını ATM’ierden nakit olarak alabiliyor. Üreticilerimiz bu hakedişlerini “Destekleme Kart” ile 7 gün 24 saat ATM’lerimizden alabiliyor.

TARSİM’E YÜZDE 20 İNDİRİM

tarla ilaclamaŞekerbank’ın tarım bankacılığı kapsamında her alana özel kredi paketi ve ürünü bulunuyor. Banka, çiftçilere, Vadeli Zirai Kredi, Tarımsai Ekipman ve Demirbaş Kredileri, hayvan alımı ve tesis yatırımı ile yem, ilaç, yakıt, enerji vb. işletme giderlerinin karşılanmasına yönelik Damızlık Süt Sığırcılığı ve Büyükbaş Hayvan Besiciliği Kredisi ile Küçükbaş Süt Hayvancılığı ve Küçükbaş Besicilik Kredileri kullandırıyor. Şekerbank, son olarak Et ve Yumurta Tavukçuluğu Kredisi de vermeye başladı.

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız, bankanın çiftçilere yönelik diğer ürün ve hizmetlerini ise şöyle sıralıyor:

“Çiftçi Taşıt ve Traktör Kredileri, Nakliye Aracı Kredisi, Organik Tarım-sera Kredisi, 2B Arazi Alım Kredisi, Bahçe/Tarla Kredisi, Su Ürünleri İşletme Kredisi ve Su Ürünleri Yatırım Kredisi ve Arıcılık Kredisi veriyoruz. Ayrıca Süt Birlikleri ve/veya Kooperatifleri ile Büyükbaş Hayvan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birlikleri ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciler Birlikleri ile Kanatlı Hayvan Yetiştiriciler Birlikleri de finanse ettiğimiz özel alanlar arasında. Bunların dışında meyve suyu, reçel, konserve üretimi yapan firmalara özel kredilerimiz de mevcut.”

Şekerbank müşterilerinin işletme giderlerinin finansmanını sağlamak için 2 yıl vadeli, yatırım giderleri içinse 5 yıl vadeli kredi imkanı sağlıyor. Banka ayrıca çiftçilerin ihtiyaçlarını daha iyi anlayıp onlara özel çözümler geliştirmek amacıyla her yıl Anadolu Turu saha çalışması yapıyor.

Şekerbank bunlar dışında çiftçilere özel çıkardığı Hasat Kart ile ekim zamanı nakit sıkıntısı çekmeden mazot, yem, gübre, tohum alımlarını uygun ödeme koşul I arıyla karşılamalarına olanak sağlıyor. Çiftçiler Şekerbank^ bu kart sayesinde TARSIM sigortasını da hasat zamanı ödeyebiliyorlar. Öte yandan banka sigorta yaptıran üreticilerin kredi faizlerinde yüzde 20 indirim de uyguluyor.

Halit Yıldız, Hasat Kart’ın sağladığı diğer avantajlar konusunda şu bilgiyi veriyor:

“Örneğin çiftçiler, Hasat Kart’la anlaşmalı tedarikçilerden mazot aldıklarında 6 ay için yüzde 0 faiz imkanına kavuşuyorlar. ‘Tüm yıl konuş, hasatta öde’ kampanyasıyla cep telefonu faturalarını yılda bir kez faizsiz ödemeleri mümkün. Ayrıca tarımsal sulamada kullanılan elektrik harcamalarını da yılda bir defa hasat zamanı ödeme imkanları var.”

ÇİFTÇİ ÇOCUĞUNA TED’DEN BURS

DenizBank, tarım bankacılığı kapsamında Traktör ve Tarımsal Ekipman, Süt Hayvancılığı, Besi Hayvancılığı, Örtü Altı Tarımı, Küçükbaş Hayvancılık, Su Ürünleri, Arazi Alım Kredileri ve Proje Finansmanı alanlarında üreticilerin her türlü yatırımını finanse ediyor. DenizBank KOBI ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, 120 çeşit ürünü kredilendirdiklerini hatırlatıyor. Tarım kredileri konusunda Ziraat Bankası’ndan sonra ikinci sırada yer alan DenizBank, 600 bin çiftçiye 2.4 milyar TL kredi kullandırmış durumda. DenizBank’ın tarım sektörünü destekleyen kredilerinden bir diğeri de 2B Kredisi… Sun’un verdiği bilgiye göre, DenizBank, 2B Kredisi’nde müşterilerine 120 aya varan vade imkanı sağlıyor.

Banka, bunlar dışında AB Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında hibe almaya hak kazanan projeleri de finanse ediyor. Ayrıca örtü altı tarımı, süt hayvancılığı ve meyvecilik alanlarında;

Tarım Plus hizmet paketi hazırlayan DenizBank, üreticilere rehberlik hizmeti de sağlıyor.

DenizBank çıkardığı “Üretici Kart” ile de çok sayıda hizmet ve ürünü uygun fiyatlarla sunuyor. 400 bine varan üreticiye 11 bin üye işyerinde tarımsal girdi alımlarında avantajlar sağladıklarını söyleyen Gökhan Sun, “Örneğin Üretici Kart sahipleri Petrol Öfi-si’nden 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabiliyor. Benzeri kampanyalarımız yem, tarım ilacı, tohum, fide satışı yapan bayilerde de geçerli. Üreticilerimiz Bağ-Kur primleri için Üretici Kartlarına otomatik ödeme talimatı vererek primlerini hasatta ödeyebiliyor. Üstelik bunun ödemesini mevcut faiz oranlarının yarısına yapıyor” diyor.

Üreticiler, özel tasarlanan DenizBank Çiftçi Kart’la da vadesiz hesaplarına ulaşarak ATM’lerden para çekebiliyor. Ayrıca TMO ürün ödemelerini 20 gün erken alabiliyor ve kredi de kullanabiliyorlar.

Bankanın tarım sektörüne özel sosyal sorumluluk projeleri de var. DenizBank bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte 2012 yılı sonuna kadar 5 bin köye 500 bin adet tarımsal içerikli kitabı üreticilere ulaştıracak. Ayrıca çiftçi ailelerinin başarılı çocuklarına TED işbirliğiyle tam eğitim bursu sağlıyor. DenizBank Tarım Akademi kapsamında tarımsal işletmelere tarımsal içerikli eğitimler de sağlıyor.

SİGORTA DA YAPIYOR

tarla surmeİş Bankası tarım bankacılığı kapsamında çok sayıda ihtiyaca uygun kredi paketi sunuyor. Traktör Kredisi, Tarım Ekipman Kredisi, Tarımsal İşletmeler Kredisi, Pick-Up Türü Arazi Taşıtı Kredisi, TMO Makbuz Senedi’ne Dayalı Kredi, Tarımsal Ürün Kart, Besiciliğe ve Süt Üretimine Yönelik İşletme ve Yatırım Kredileri, Seracılık İşletme ve Yatırım Kredileri, Tarımsal Arazi Kredisi, İmece Kart, Tarım Sigortaları bunlardan bazıları…

Üreticilerin hasat dönemleriyle uyumlu geri ödeme seçenekleri sunduklarını söyleyen İş Bankası Genel Müdür Yardıması Suat İnce, “Dönemsel ve sektöre ilişkin ihtiyaçlara yönelik uygun vade ve faiz oranları da belirlemeye çalışıyoruz. Bu çerçevede, örneğin Tarımsal Arazi ve Traktör Kredileri’nde 5 yıla varan vadelerde kredi kullandırıyoruz. Ayrica genel ya da bölgesel nitelikli dönemsel kampanyalar da yapıyoruz” diyor.

İş Bankası kredilendirrrıe dışında yüzde 50’si devlet tarafından ödenen TARS1M sigortası da yapıyor. Ayrıca bu sigortayı yaptıran çiftçilere daha uygun kredi koşulları sunuluyor. Banka bunun yanı sıra Ferdi Kaza Sigortası, Traktör Kasko Sigortası gibi çeşitli ürünlerle de çiftçiyi destekliyor.

5 AYA KADAR FAİZ YOK

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) da tarım sektörüne hasat dönemlerini göz önüne alan özel ödeme planlarıyla finansman sağlıyor. Gerek taksitli gerekse yıllık ödeme planlarıyla kredi verdiklerini söyleyen TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, “Yalnız çiftçileri değil KOBİ sektöründe yer alan firmaların tarımsal projelerini de 5 yıl vadeyle kredilendirdik” diyor.

TEB, son dönemde artan girdi fiyatlarına paralel olarak çiftçilerin akaryakıt, gübre ve diğer girdi ihtiyaçları için de 5 ay faizsiz seçenek sunuyor. Bu kapsamda Harman Kart’ı çıkartan banka, bu kartla çiftçilere hem hasat vadeli kredi, hem de anlaşmalı üye işyerlerinden faizsiz alışveriş imkanı sağlıyor.

Banka çiftçilerin tarımsal ihtiyaçlarının yanı sıra taşıt ve konut gibi bireysel ihtiyaçlarını da yine nakit akışlarına uygun ödeme planıyla finanse ediyor. TEB’in tüm bu hizmet ve ürünleri konusunda bilgi almak isteyenler ise 444 0 667 no’lu KOBİ Destek Hattı üzerinden Tarım Bankacılığı Bilgi Hattı’ndan yararlanabiliyor. TEB, Bilgi Hattı’nın yanı sıra Türkiye’nin belli yörelerinde ve belli dönemlerinde sektörel toplantılar düzenleyerek çiftçiler, sivil toplum kuruluşları, oda ve birlikleri bilgilendiriyor. Turgut Boz, bu top-lantılarda sektörün geleceği hakkında görüştüklerini; çiftçinin, tarımsal üreticilerin, birlik ve kooperatif başkanlarının danışman bankası olmaya çalıştıkları nı vurguluyor.

TARIMA ÖZEL YÖNETMENLER

Tarım bankacılığına fokuslanan Garanti Bankası, 2008 başından bu yana Tarım Kredileri Değerlendirme Yönetmenleri istihdam ediyor. Banka verdiği özel tarım kredileriyle de dikkat çekiyor. Tarım Sektör Paketi kapsamında yılda bir ödemeli, 12 aydan 60 aya varan vadelerle çiftlikten sofraya tüm aşamalar için özel kredi sağlıyor. Garanti Bankası, kredi paketlerini ise bitkisel ve hayvansal üretim olarak ikiye ayırıyor. Bitkisel üretime yönelik olarak çiftçilerin üretim dönemi öncesi (tohum, gübre, mazot, bitki koruma ilaçları vs) ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Ürün ön Finansman Kredisi sunan …. am Garanti Bankası, üretim ve hasat döneminde ortaya çıkabilecek işçilik ve nakliye maliyetleri içinse Tarım Destek Kredisi veriyor. Özellikle son dönemde giderek yaygınlaşan İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım içinse bankanın Alternatif Üretim Teknikleri Kredisi var. I Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Na-’* fiz Karadere, bu konuda verdikleri belli başlı kredileri söyle özetliyor:

“Harcamaların yüzde 75’ine kadar Sera Kredisi veriyoruz. Hayvansal üretime yönelik olarak Süt Sığırcılığı Kredileri, et üretimi amacıyla Besicilik Kredileri veriyoruz. Her marka traktör ve biçerdövere Traktör ve Biçerdöver Kredisi, 0 km binek ve hafif ticari araç içinse Oto Kredisi sağlıyoruz. Bitkisel ve hayvansal (su ürünleri dahil olmak üzere) üretim yapanlara 35 adet makine ve ekipman için Tarımsal Makine Ekipman Kredisi veriliyor.”

Banka, IPARD Kredisi, KKYDP Kredisi, Eş Finansman Kredilerine de aracılık ediyor. Garanti Bankası’nın önem verdiği bir başka ürünü de Lisanslı Depoculuk Kredisi… Bu krediyi mayıs ayından bu yana müşterilerine sunan banka, üreticilere TMO Makbuz Senedi Kredisi de kullandırıyor. Bankanın sunduğu bir diğer özel ürünse Tedarikçi Finansmanı…

Esin Çetinel / Para Dergisi

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

38 Yorum

  1. Merhaba.
    Eğer stres ve hızlı onayı olmadan kişisel veya işletme kredisi ihtiyacınız var mı? Eğer öyleyse biz şimdi asal faiz oranı kredi sunuyoruz olarak, lütfen bize ulaşın. Bizim kredi güvenli ve daha fazla bilgi ve uygulamalar için güvenli olduğunu, bu e-postaya cevap lütfen. (citibanka@yahoo.com) gerekli ismi ve miktarı.

    selamlar
    Ahmet ashley

  2. Merhaba,

    Eğer bir finansal yardım alma düşünüyor musunuz bir ihtiyacı ciddi bir şekilde
    acil kredi, kendi iş kurma düşünüyor musunuz, Borçlu musunuz
    Biz kişisel vermek çünkü bu sizin arzu elde etmek için şans
    kredi, ticari kredi, ve şirket kredileri ve% 2 oranında kredinin her türlü
    Daha fazla faiz oranı
    bilgileri e-posta yoluyla bize şimdi {tomleefund@hotmail.com}

    Borçlunun BİLGİLERİ:
    Tam İsimleri: _______________
    Ülke: __________________
    Cinsiyet: ______________________
    Yaş: ______________________
    Kredi Tutarı Gereken: _______
    Kredi Süresi: ____________
    Kredi Amaç: _____________
    Cep Telefonu: ________
    Bay Tom Lee
    Genel Danışman

  3. Merhaba
      Ben Scotiabank Jim David i bir Ajan banka müdürü duyuyorum değilim. i dünyanın herhangi bir yerinden bir kredi ihtiyacım var eğer cep telefonu numarası (sotiabankcanada@gmail.com) Daha fazla bilgi 3 gün temas size +1289 335 4950 Bu e-postanızı kredi arzu hibe, Scotia banka kredisi adına yazıyorum

    kredi transferi için. Biz kredi% 3 sağlar. Cevabınız bizim hızlı kredi işlemi

    teşekkürler

  4. merhaba
    Eğer bugün nasılsın ben mr john geç 3 yıldır neeed kredi oldu ve ben gerçekten ben whould hayatım için Allah’ın yardımı olmasa internette foool doz denilen aldatmaca insan oldum ben kredi ihtiyacı vardır Ben yemek için para begingfor artık yolda oldum ve ben ondan kredimi aldım rahmet william yardım yüzden sadece onu o koşarak eğer% 3 @ bugün size kredi alabilirsiniz yani bugün bilmek istiyorsanız değil güzel ve güzel ve iyi o size kredi olsun bu yardımcı olabilir ve anlatmak için unutmayın öylesine sen sadece onu bugün cantact gerekir yardım etmek benim insanları göndermek Ayrıca bir kadın olduğunu e-posta yoluyla ona i mr john ok invitedyou; mercywilliamloaninvestment @ hotmail. com

  5. SSK’LIYA , EMEKLİYE,MEMURA, ÇALİŞANA KREDİLERİNDE YARDIMCI OLUYOR;AYNI GÜN İÇERİSİNDE KREDİLERİNİ KULLANMA İMKANI SAĞLİYORUZ ozg_keklik@hotmail.com 0312 270 33 62 ÖZGE HANIM

  6. Merhaba ,

    Bir şahıs kredi ya da bir ev kredisi ihtiyacım var mı ? Bir kredi personel gerekiyor? Bir araba satın almak ister misiniz? İstediğiniz musunuz finans yırttı ? Bir ipotek ihtiyacınız var mı ? Eğer iş ya da genişleme başlatmak için büyük bir sermaye gerekiyor mu ? Umut kayıp ve hiçbir şekilde orada olduğunu düşünüyorum , ve mali yüklerin hala aracılığıyla bize yazın var : charityfinancialservices@hotmail.com or . Eğer ciddi ve işimizin bir kredi almak istiyorsanız , sizin kredi işleme ile başlayabilirsiniz aşağıda böylece kredi başvuru doldurun.
     
    KREDİ BAŞVURU FORMU ( kredi BILGILERI )

    ( 1 ) ADI : ………………………….
    ( 2 ) İLETİŞİM ADRESİ: ………………..
    ( 3 ) KREDİ currencyIN Euro / POUNDS / DOLAR :
    ( 4 ) KREDİ SÜRESİ : ………………….
    KREDİ VE ( 5 ) AMAÇ : ………………..
    ( 6 ) CİNSİYET : ………………………..
    FON ALIM VE ( 7 ) MODE : ………….
    ( 8 ) ÜLKE : ……………………….
    ( 9 ) OFİS / EV TELEFON NUMARASI : ………..
    ( 10 ) MESLEK : ……………………
    ( 11 ) E-POSTA ADRESİ : …………………
    ( 12 ) Posta / POSTA KODU : ………………
    ( 13 ) ŞEHİR: …………………………
    ( 14 ) BANKA HESAP DENGESİ : …………..
    ( 15 ) KIN VE İLERİ: …………………..
    ( 16 ) MEDENİ HALİ : ………………..
    ( 17 ) TARAMA VE KİMLİK KARTI ATTACH ..

    Şimdi applly intersested ve en kısa zamanda kredi alırsanız

  7. seracılıkla ilgilenmek istiyorum, kendimi geliştirebilecek küçük çaplı bir sera kurmak istiyorum neler yapabilirim ? nereye başvurabilirim ?

  8. sayın scott paker. ben mahmut şanlıurfanın köyünden. 150 dönüm sulu arazim var tapu teminatlıyla hasattan hasata kredi almak istiyorum ama bankalar red edıyor yardımcı olursanız sevınırım. burdan cvp yazarsanız iyi olur burdan takip edıyorum

  9. merhaba satlik bir sera buldum 8 donum topraksiz tomates yetistiriyor.ve besyuz binlira istiyor.bu parayi hangi bankadan temin ede bilirim saygilar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu