Emlak ve Gayrimenkul Haberleri

Piyalepaşa-Dolapdere hattı, otel ve ofis merkezi olacak

İstanbul’un son dönemde öne çıkan bölgeleri araşma Piyalepaşa-Dolapdere-Taksim hattı da katıldı. Merkezi konumu ile dikkat çeken ancak bir türlü yıldızı parlamayan bölge, Galataport ve Haliçport ihalelerinin ardmdan yeni cazibe merkezi haline geldi. Polat Holdiııg’ten Hilton’a kadar birçok yerli ve yabancı yatırnncınm ilgisini çeken bölgenin, önümüzdeki üç yıl içinde çok sayıda otel ve ofis merkezine ev sahipliği yapması bekleniyor.

dolap dere donusum

Yeni inşaat projeleri ve dev altyapı yatırımları, İstanbul’un çehresini değiştiriyor ve yeni cazibe merkezlerinin oluşmasını sağlıyor. Kentin kalbi olarak nitelendirilen Taksim ve Şişli’ye olan yakınlığı ile son dönemde öne çıkan bölgeler arasına Piyalepaşa Bulvarı-Dolapdere hattı da katıldı. Oysa bu bölge son döneme kadar çarpık yapılaşması ve gecekonduları ile dikkat çekiyordu. Merkezi konumu ile dikkat çeken ancak bir türlü yıldızı parlamayan bölge, Galataport ve Haliçport ihalelerinin ardından gözde semtler arasına girmeyi başardı.

Bölgenin değerini fark eden ve yaklaşık beş yıl önce gecekonduları satın alarak arsa geliştiren Polat Holding, otel, AVM, konut ve ofisi de içeren bir karma proje geliştiriyor. As Yapı, Beyoğlu Look projesini geliştirerek bölgeye girmiş durumda. Hilton ise 4 yıldızlı Hampton By Hilton ve Hilton Garden Inn markaları ile bölgede yer almaya hazırlanıyor.

As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, Piyalepaşa Bulvarı-Dolapdere-Taksim hattının son dönemde yıldızı parlayan bir bölge haline geldiğini, Beyoğlu Look projesinin m2’si 4 bin dolardan satışa sunulduğunu söylüyor. Sert, “İstanbul’un merkezine yakın gizli bir vaha konumundaki bölge son dönemde yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Önümüzdeki dönemde bu bölgede yeni projelerin lansmanlarını duyacağız” diyor.

Son dönemde yerli ve yabancı ya-tmmcıların cazibe merkezi haline gelen bölgenin, önümüzdeki üç yıl içinde otel ve ofis merkezi olması bekleniyor.

GEÇ FARK EDİLDİ

Bölgenin merkezi konumuna rağmen geç fark edildiğine işaret eden Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “Bölge, iş merkezi olarak gelişebilecek bir yapıda. Burada ağırlıklı olarak otel ve ofis projeleri ile karma projeler planlanıyor. Yatırımcı kitlemizden bölge için talepler alıyoruz. Bölgenin önümüzdeki üç yıl içinde dönüşümünü tamamlamasını bekliyoruz” diyor.

Beyoğlu ilçesindeki büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin son dönemde bölgeye olan yatırımların hız kazanmasını sağladığına işaret eden TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Kıdemli Değerleme Uzmanı Ase-na Güngör, “Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesi, Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi ve Haliç Yat Limanı Projesi, bölgedeki yatırımları tetikleyen, özellikle otelcilik sektöründe önemli gelişmelere yol açan projeler. Bu projelerin Beyoğlu’nda geniş bir hinterlanda etki ettiği görülüyor” diyor.

HALİÇPORT TETİKLEDİ

Haliç Yat Limanı Projesi ile tersane bölgesinde büyük bir turizm alanı ayrıldı. Haliç, son dönemde adını en çok Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesi ile duyursa da aslında bölgedeki değişim süreci daha öncesine dayanıyor, ihale bölgesinde, mevcut yapıların bir kısmının korunmasının yanı sıra otel, ofis, ticari kompleks ve marinadan oluşan bir karma kullanım projesi oluşturulacak, ihale sahası, Kasımpaşa Divanhane Binası’ndan başlayarak Hasköy’e kadar uzanan sahil şeridinde yer alan Taşkızak Tersanesi, Camialtı Tersanesi, Aynalı Kavak Kasrı ve askeri araziyi kapsıyor. Tüm projeler tamamlandığında bölgeye gelen turist sayısının artacağı, dolayısıyla şehir oteli ve butik otel projelerinin hız kazanacağı düşünülüyor. Bu durum da Piyalepaşa-Taksim hattının değerini artırıyor.

DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Sütlüce-Hacıhüsrev-Piyalepaşa-Kasımpaşa-Dolapdere gibi semtlerde görülen gecekondu tipi yapılaşmalar, son dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yerini nitelikli konut, ofis ve turizm yapılaşmalarına bırakmaya başladı. Yeni yapılaşmada, İstanbul II Çevre Düzeni Planı’nda yer alan bölgeye yönelik kültür odaklı gelişim kararlarının önemli etkisi bulunuyor.

Bölgedeki kültür yapılarının beraberinde bu yapıları destekleyecek ofis ve otel yatırımlarını çektiğine dikkat çeken Güngör, “Bölgenin yenileşen dokusuyla birlikte sosyal ve ekonomik çevrenin de değişim sürecine girdiği görülüyor. Yatırımların etkisiyle bölgedeki eski yapılar yenilenme sürecine girecektir. Tapusuz, kaçak yapıların yoğunluğu, yenileşme sürecinin nispeten daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamakta” diyor.

ÜNİVERSİTENİN ETKİSİ

Piyalepaşa Bulvarı ve Bilgi Üniversitesi’nin bulunduğu Dolapdere Caddesi, son dönemde otel yatırımlarını çekmeye başladı. Piyalepaşa Bulvarı üzerinde Ofton inşaat tarafından inşa edilmeye başlanan 4 yıldızlı Hilton Garden Inn Projesi bunlardan biri. Piyalepaşa’da ayrıca Polat Hol-ding’in Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme AŞ şirketi, konut, alışveriş merkezi, otel ve ofis fonksiyonlarını barındıracak bir karma kullanım projesi geliştirme planları yapıyor.

Dolapdere Caddesi üzerinde ise 4 yıldızlı ve yaklaşık 150-160 odaya sahip olacak Hanıpton by Hilton yapılması planlanıyor.

Dolapdere Caddesi üzerinde yer alan Bilgi Üniversitesi, bölgenin gelişim yönünü etkiliyor. Üniversitenin bölgeye gelmesi ile bölgenin değişim sürecinin başladığına işaret ediliyor.

Beyoğlu bölgesinin çehresini değiştirecek bir diğer önemli dönüşüm projesi de Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesi olarak gösteriliyor. Tarlaba-şı’nda toplam 9 ada üzerinde 20 bin m2 proje alanına sahip, mevcut binaların aslına uygun restorasyonu ve yeni mimari tasarımlarla bütünleştirildiği 210ü tescilli sivil mimarlık örneği – olan 278 bina ve bunların arasındaki sokakları ve altyapıyı kapsayan projenin inşaat çalışmaları sürüyor.

Levent Gökmen

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu