Kısa Sürede Kazandıracak İş Fikirleri
Para kazanmak her girişimcinin ilk ana hedefidir. Yatırım yapmadan önce iş fikri ve sektör araştırması yapılır. Yatırımların kısa sürede kazandırması ve kendini amorti etmesi ilk beklentiler arasındadır. Girişimcileri hayal kırıklığına uğratmayacak yatımlarının karşılığını kısa sürede alabilecek bir kaç iş fikirlerinden bahsedeceğiz. Bol Kazançlar.
İçeriğe Ait Başlıklar
Çok Para Kazandıracak İşler
Bu girişimler kısa sürede çok kazandirabilir. Pratik bir eğitimden sonra en uygun yatırımı kolayca yapabilirsiniz…
Karides Çiftliği Kurmak
KARİDES pahalı besin maddelerinin başında geliyor. En çok yetiştiriciliği yapılan coğrafya Güneydoğu Asya ülkeleri ve Çin. Amerika’da ise kontrollü yetiştiricilikle karasal sahalarda karides çiftliklerine izin veriliyor.
Asya’da ‘mangrov’ (bataklık orman alanları) ve pirinç tarlaları yakınına yapılan yapay havuzlar sayesinde yüksek miktarda karides hasadı yapılıyor.
Önemli olan havuzlardaki su sıcaklığının 17 derecenin altına inmemesi. Üstelik bu yetiştiricilik özel türler dışında yeraltı suyuyla da yapılabiliyor.
Milyonlarca yumurta bırakan karides türlerinin hemen hepsi alg orijinli özel yemlerle besleniyor.
Yumurtalar için ‘inkubasyon’ tanklarına ihtiyaç var. Yavrular takviye edilmiş ışık kaynağı altında kapalı mekânlarda besleniyor, ortalama 25 gün içinde havuzlara aktarılıyor.
Yetiştiricilikte ‘jumbo boy’ olarak bilinen ve ‘prawn’ olarak adlandırılan dev karides türleriyle en iyi sonucu almak mümkün.
Hasat yılda bir kez olmasına rağmen oldukça bereketli. Sıcak sularda iki yılda üç kez ürün alma imkânı var. Karasal ya da denizel karides yetiştiriciliği minimum müdahale ve yüksek bilgi birikimiyle yapılacak bir iş.
Amerika’da geliştirilen yeni bir teknolojiyle mineral içeriği uygun sıcak su kaynaklarından da yararlanılabiliyor.
Uzun bir eğitim sürecini göze alan girişimciler çevrimiçi ortamda “shrimp farms” tanımı altında yoğun teknolojik bilgilere ulaşabilirler.
Organik Patatese Talep Var
Organik tarım giderek yayılıyor. Kirlenen topraklarda yetiştirilen ürünlerin sağlığa zararlı olduğu artık bilinen bir gerçek. Dünyada buğday, pirinç ve mısırdan sonra en çok talep gören temel gıda patates. Ancak, patatesin toprak altında yumrular halinde yetişmesi onun çevre kirliliğinden etkilenebileceğini gösteriyor.
İşe sertifikalandırılmış uygun organik patateslerin elde edilmesiyle başlanıyor.
Toprak kalitesi çok önemli! Mükemmel bir yetiştiricilik için ‘kompost’ uygulamasına dikkat etmek gerek. Toprağın asalak ve böceklerden temizlenmesi şart.
Bu amaçla organik patatesler tarlalarda değil, özel hazırlanmış seralarda yetiştiriliyor.
Bildiğimiz patatesin dünyada genetiği değişmemiş türlerinin bulunması hala büyük bir şans. Bir süre sonra bunları elde etmek zorlaşabilir.
Girişimciler patates konusunda kendilerini eğiterek en orijinal türleri organik nitelikte yetiştirebilirler.
Sonuçta patates deyip geçmemek lazım! Önemli olan onun değişik türlerinin yetiştirilmesi ve organik olarak sertifikalandırılması. Ambalaj ve markaya dikkat etmek ise ön koşul.
Kanatlılara ve Balıklara Doğal Yem
Bazı çiftçiler kimi ürünleri için bu canlı materyale ihtiyaç duyuyor. Bunlar toprağı havalandırıyor, biyo-çevrimin tamamlanmasını sağlıyor. Çiçek tarlaları, ekin bahçeleri için ihtiyaç duyulan doğal bir yardımcı.Amerika’da bahçe bitkileri ve bahçe gereçleri satan perakendecilerde en fazla satılan ürünlerden biri…
Seralarda ‘özel tür solucan’ üretiminden bahsediyoruz! Solucanlar aynı zamanda değerli birer protein kaynağı. Hemen her şeyi yiyor ve uygun toprakta çok kolay çoğalıyorlar. Yumurta kabukları, ekmek atıkları, ıskarta yeşillikler başlıca besinleri arasında. Standart dışı meyveler ile elma ve muz kabukları dilimlenerek verildiğinde üremeleri çok hızlı. Islatılmış karton artıkları, saf pamuklu bezler hatta boyasız pizza kutulan bile onların beslenme menüsüne dâhil.
Süt ve süt ürünleri solucanlar için tehlikeli. Çabuk fermente olan yiyecekler yem olarak verilmiyor.
Turunçgiller, sarımsak, soğan yasaklı besinler arasında. Ananas gibi yoğun enzim içeren meyveler ise solucanların ölümüne yol açıyor. Buna taze kesilmiş ot. çimen de dâhil!
Asitli ve tuzlu yiyecek artıklan da üremelerini etkilediği için tehlikeli. Bunların dışında hiç bir külfet yok.
Solucanlar canlı olarak amatör balıkçılıktan sınai balık çiftliklerine kadar oldukça geniş bir yelpazede canlı yem olarak kullanılıyor.
Büyük talep ise şimdi kanatlı yetiştiricilerinden geliyor. Tavuk ve hindi çiftlikleri önemli tüketiciler arasında. Sürekli hasat edilen solucanlar işlemden geçirilerek hazır ‘pelet yem’ için en iyi protein kaynaklarından biri. Jelö’ (jelatinleşmiş) formları *pet’ (hayvan) mamalarının formülüne giriyor.
Son zamanlarda kozmetik endüstrisinin ilgi gösterdiği bu hayvancıkları yetiştirmek zevkli bir uğraşı olmasa da oldukça kolay.
Gerekli ön bağlantıları kurarak ilgili endüstriler için anlaşmalı yetiştiricilik yapmak mümkün.
Daha fazla bilgi icin sanal ortamda ‘worm feedingW anahtarıyla araştırma yapılmasında yarar var.
Soylu Mantarlarda Bir Daha
‘Portobello mantarı’ en iyi ticari türlerden biri. Yetiştirilmesi kolay olmasa da bu işte büyük para var.
Kapalı ortamda yetiştirmek en uygun yöntem, önce iyi bir eğitim almak gerekiyor. Hem tipik bir ihraç ürünü, hem de iç pazarda gurme mutfakların vazgeçemediği bir lezzet!
Bu mantar yumuşak toprak karışımına ihtiyaç duyuyor. Kapalı mekânda özel tarhlar kurulması lazım. Ortam sıcaklığı önemli! Toprağa mantar sporlarım karıştırmak ve mantarı beslemek için özel huniler ve gereçler kullanılıyor.
Gelişmenin yakından takip edilmesi şart. Mantarın hasat edilmesi dikkat gerektiriyor. Uzmanlaşmak önemli. Taze ya da kurutulmuş olarak pazarı hazır. Üstelik fiyatı oldukça tatmin edici düzeylerde…
‘Portobello mushroom’ için literatür dünyasında yüzlerce yayın var. Doğa sevginiz ve mantarlara özel bir yaklaşımınız varsa bu iş tam size göre…
Penceremden
‘Bakery cafe’ olarak anılan ünlü işletmelerin franchising sistemiyle yayıldığı biliniyor. Türkiye’de tanınmış markalar şimdiden boy göstermeye başladı bile. Ancak ‘franchise fee’ olarak bilinen ortaklığa giriş masrafını göze alamıyorsanız kendiniz orijinal girişimlerle bu alana adım atabilirsiniz. Dünyada birçok marka olmakla birlikte örnek alabileceğiniz işletmeler Fransa ve Amerika’da var. ‘Panera1, ’Au Bon Pain’ en tanınmış markalar arasında. Ekmeklerin yanı sıra salata, çorba ve özel spesiyaliteler, soğuk sıcak sandviçler en dikkat çeken çeşitleri temsil ediyor. İçi oyularak çorba tası haline getirilmiş küre biçimindeki ekmekler ise yaratıcılığın ileri aşamalarından biri. Amaç daha fazla özel yapım ekmek satmak ve faaliyeti müşteriye bir ’kafe’ konsepti içinde sunmak. Sıcak ekmek kokuları içinde çeşitli hamur işlerini kahve eşliğinde almak başlı başına bir zevk. Markalaşma yolunda adım atılacak önemli girişimlerden biri. Tavsiyeye değer farklı bir uğraş.
Kaynak: Para Dergisi
Detayli bilgi alabilir miyim seawer38@gmail.com
ŞENOLLAR MODERN HAYVANCILIK İŞLETME ORTAKLIĞI
SÖZLEŞMELİ TARIM VE HAYVANCILIK İŞLETME ORTAKLIĞI
NEDİR ?
HİÇ BİR RİSK OLMADAN HİÇ BİR BANKANIN YA DA TASARRUF HESABININ SİZE KAZANDIRAMAYACAĞI MİKTAR PARAYI KAZANMAK İSTEMEZ MİSİNİZ ?
Bugüne kadar çevremizde birçok müteşebbis ruhlu kişinin tarim yada hayvancılık alanında yatırım yapmak istediklerine şahit olduk.Genellikle bu istekli ve potansiyel müteşebbis yatırımcıların iki temel sebeple bu isteklerini gerceklestiremediklerini gördük.Bu iki temel sebebin ilki yeteri kadar sermaye miktarina sahip olmadıkları ikincisi ise tarim ve hayvancılık konusunda gerekli bilgi,görgü ve donanima sahip olmadıkları olarak özetlenebilir.Yine bununla birikte yeterli sermaye birikimine sahip olamayipta gelir getirici bir alanda ticaret yapmak isteyen birçok müteşebbisin varlığıda ayrı bir vakıadır.Ayrıca küçük miktarlarda birikimi olan birçok kişinin önünde alternatif olarak altın,döviz her çeşit gayrımenkul hisse seneti yada borsa bankalara mevduat yatırma gibi çeşitli seçenekler bulunmaktadır.Küçük yatırımcı genellile bunlardan hangisine para yatırarak mümkün olabilecek en kisa sürede değerinden cok daha fazla nasıl kar elde edebileceğini sürekli takip eder.Hatta küçük yatırımcı bütün bu alternatifler için çeşitli portföy yöneticilerinin farklı tv kanallarındaki programlarınida sürekli izlemeyi de ihmal etmez.Genellikle gayrımenkul yatırımları uzun vadede daha karlı gozukebilir.Bu sebeple yatırımcılarımiz reklamların da tesiriyle devremulk gibi kısa vadede gelir getirici olmayan birçok yatırıma da yatırım yapma gereğini hisseder ve küçük birikimlerini yada yatırımlarını buralara kanalize eder.Gayrımenkul yatırımlarında kar daha ziyade gayrimenkulün tekrar satışı ile yada kira geliri ile mümkün olabilir.Son zamanlarda enflasyon rakamlarının düşük olması dolayısıyla kira gelirinin arzu edilebilir kazanç sağlamadığı da ayrı bir vakıadır.(küçük bir değerlendirme yaptığımızda ortalams bir ev 200.000 TL Bunu kiraya verdiğimizi varsayarsak ortalama 500-800 TL geliri olur.Karar sizin kiyaslayabilirsiniz.)
Diğer yatırım araçlarına alternatif olarak işletme ortaklığımız yatırımcıların birikimlerini hayvancılık alanında değerlendirerek çok kısa bir zamanda istirakcisine herhangi bir zarar söz konusu olmadan garantili olarak iyi bir kar marjı ile sözleşme devamı müddetince gelirinizin olmasini hedefleyen yeni bir işletme aracıdır.
ŞENOLLAR MODERN SÖZLEŞMELİ HAYVANCILIK İŞLETME ORTAKLIGI NEDİR
Belli bir birikime sahip olan istirakcilerimiz damızlık inek başına 10.000 TL ödeyerek sisteme üye olmaları mümkündür.Herhangi bir şekilde fiili olarak uretim faaliyeti icerisinde bulunmadan tasarruflarını karlı bir alanda değerlendirmek isteyen tasarruf sahipleri damızlık sığırcılık gibi alanlarda hayvan satın alarak işletmeye ortak oldukları sistemdir.ŞENOLLAR MODERN SÖZLEŞMELİ HAYVANCILIK isletmemiz halen mevcuttur.Bünyemiz tarafından belirlenecek kontenjan dahilinde davetimizle gelip tesislerimizi dolaşıp bilgilendirme konferansimiza katiliminizdan sonra ve sözleşme imzalanmadan (hayvan küpe numaraları üzerinize gecemeden )kesinlikle ücret talep edilmeyecektir.
YARARLANABILECEGINIZ İMKANLAR
1.İnternetten 24 saat kamerayla izleyebilirsiniz.Doğum sürecini bile izleme imkanınız olacaktır.
2.Sizin belirleyeceğiniz tarihlerde ailenizle tatil imkanı sunmaktayiz.(tamamen ücretsiz apart dairemizde size özel)
SÖZLEŞME SÜRESİNCE TOPLAM NE KADAR PARA ELİME GEÇECEK (KAR PAYIM)
Bir damızlık inek için günlük =20 litre
20 litre /gün =20×1200=24 TL/gün
600 litre /ay=600×1200=720 TL /ay
Ödeme 10 ay üzerinden (2 ay laktasyon donemi)
10 ay ×720=7200
Sözleşme 5 yıl 7200 yıllık ×5yıl =36.000 süt geliri+ineginiz +5.yılın doğan buzasi sizin (5.yıl sonunda ineginiz yaş olarak damizliktan çıkmaması için teşvik olarak değer kaybetmesin diye buzasi hediyemizdir.)
DAMIZLIK KÜÇÜKBAŞ KOYUN VE KEÇİ ÜYELİĞİ KAZANÇ TABLOMUZ
Sistem giriş bedeli:1000 TL(1 adet koyun ve keçi için )
Koyunlarda:100 LİTRE/YIL
Keçilerde :120 LİTRE/YIL
Sabit ödeme yapılacaktır.Süt fiyatı o yılın süt piyasası üzerinden (mutlaka her yıl zamlı)ödenecektir.
BU YILI BAZ ALIRSAK KAZANÇ TABLOMUZ ŞÖYLEDİR
1 TANE KOYUN=100LİTRE. 1 TANE KEÇİ=120 LİTRE
100 LİTRE*2.40=240 TL/YIL. 120 LİTRE*2.00=240 TL/YIL
BEŞİNCİ YILIN SONUNDAKİ KAZANÇ TABLONUZ
240 TL/YIL*5 YIL=1.200 TL (BU SÜT KAZANCINIZ)
GİRŞTE ALMIŞ OLDUĞUNUZ (KOYUN VEYA KEÇİNİZ)DAMIZLIĞINIZ SİZİN
VE DÖRDÜNCÜ YILIN DOGAN KUZUSU(YANİ SOZLEŞME BİTİMİNDE DAMIZLIK KOYUN)
TOPLAM=1.200 TL+İKİ KOYUN
BUYRUN HESABI SİZ YAPIN!!!
İLETİŞİM:05300433609
detaylı bilgi alabilirmiyim çalışmak istiyorum elm_nazlm_1992@hotmail.com