İklimlendirmede Sürdürülebilirlik Etkileşimi Semineri
Sürdürülebilirlik Akedemisi Rehau İşbirliği İle Yeni Nesil İklimlendirme Semineri’nde Türkiye’de bir ilk!
Sürdürülebilirlik Akademisi’ninRehau işbirliği ile 17 Nisan 2012’de, Prof. Dr. Gerhard Hausladen’ın katılımı ile Swissôtel’de gerçekleştirilecek olan seminerinde, Türkiye’de bir ilk uygulama modeli olan, “Binalarda ve Endüstriyel Yapılarda Düşük Sıcaklıkta Yerden Isıtma ve Yüksek Sıcaklıkta Tavandan Serinletmenin Önemi ve İklimlendirmede Sürdürülebilirlik Etkileşimi’’paylaşılacak.
Technische Universität München’de Bina İklim Bilimleri ve Servisleri Başkanı,“climadesign”yükseklisans programının kurucusu olanProf. Dr. Gerhard Hausladen’nın bu alanda birçok başarılı çalışması bulunuyor. Yeni Nesil İklimlendirme Semineri’nde; Enerji’den Ekserji’ye Binalar ve Yerleşim Yerlerinde Geleceğin Enerji Modeli, Yeni Nesil İklimlendirme Çözümleri ile İşverimliliği ve Yaşam Kalitesinin Arttırılması, bu sistemlerin Türkiye de ilk Uygulama Modelleri, Mimari Projelerde Uygulamaları ile Avantajlarıkonularında katılımcılar bilgilendirilecek.
Technische Universität MünchenProf. Dr. Gerhard Hausladen“Enerji’den Ekserji’ye Binalar ve Yerleşim Yerlerinde Geleceğin Enerji Modeli”paylaşırken, RehauDoğu Avrupa Bölgesi Yapı Tekniği Müdürü Jörg Eberhardt da “Yeni Nesil İklimlendirme Çözümleri ile İşverimliliği ve Yaşam Kalitesinin Arttırılması” konusunu, Steellife Genel Müdürü Bülent Aydın ise Türkiye’de “Mimari Projelerde Uygulama ve Avantajları“ ilk uygulamaları ilekonuları dakatılımcılarla paylaşılacak.
Sürdürülebilirlik Akademisi’nin tüm çalışmalarında olduğu gibi Yeni Nesil İklimlendirme Semineri de “Karbon Nötr’’ olarak organize edilerek, eğitim süresince ortaya çıkan CO2emisyonları hesaplanıp karbon denkleştirilmesi yapılacak ve seminerin doğadaki karbon ayakizi silinecektir. Yeni Nesil İklimlendirme Çözümleri semineriücretsiz katılım ile gerçekleşecektir.
Sürdürülebilirlik Akademisi Hakkında
Sürdürülebilirlik Akademisi ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile 29 Mart 2011 tarihinde kuruldu.
Türkiye’nin kapsamlı sürdürülebilirlik çalışmalarını yapan ilk kuruluşu olan Sürdürülebilirlik Akademisi’nin,ülkemizin sürdürülebilirlik fikir önderlerinden oluşan Danışma Kurulu’nun yön verdiği çalışmaları kapsamında farklı illerde yaptığı konferanslar, seminerler ve work-shoplar,yurtdışı işbirlikleri ile gerçekleştirdiği eğitim ve çalışmaları, iş dünyasına yön ve yol verecek araştırmalar, üniversite ve lise gençliğine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yer almaktadır.
Sürdürülebilirlik Akademisi tüm faaliyetlerini sıfır karbon ayak izi ile gerçekleştirmektedir. Sürdürülebilirlik Akademisi ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.sürdürülebilirlikakademisi.com‘dan ulaşabilirsiniz.