Turizm Sektöründen Haberler

Haftasonu Doğa Gezisi İçin Düzce

Güzeldere, Samandere, Aydınpınar Şelaleleri, Topuk Yaylası ve Melen Çayı

DOĞAYI, adrenalini, yeşilliği ve bol oksijen solumayı sevenlerin bir süredir yeni bir adresi var. Düzce, hafta sonunu değerlendirmek, hafta sonunu aktif bir şekilde geçirmek isteyenler için ideal noktaların başında geliyor. Güzeldere, Samandere, Aydınpınar Şelaleleri, Topuk Yaylası ve Melen Çayı gezginlerin uğrak noktası. Düzce termal turizmde de önemli bir destinasyon olarak kabul ediliyor. Cumayeri’nde Dokuzdeğirmen Köyü’nden başlayan 12 kilometrelik rafting parkuru, adrenalin severlerin ilgisini çekerken uygun sezonlarda Melen Çayı’nda rafting yapanların sayısı her geçen yıl artıyor. Doğa yürüyüşü sevenler için de Düzce son derece ideal bir bölge. Gürgen, meşe, kestane gibi karışık yapraklı orman ağaçları arasında trekking, foto-safari, çadır kampı yapmak mümkün. Kolay ve zor derecelerden oluşan yürüyüş parkuruyla, doğa ve macera severler için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Turizm tesislerinin sayısının hızla arttığı ilde, kamp alanları ve rafting hizmeti veren işletmelerin sayısı da yükseliyor.

Deniz, doğa, tarih ve kültürün bir arada bulunduğu Anadolu’nun cennet köşelerinden olan Düzce, coğrafi konumundan dolayı zengin bir bitkisel çeşitliliğe sahip. Doğanın yanı sıra çeşitli mağaraları ve kültürel zenginlikleri ile de ilgi çeken şehir, her yıl yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Düzce’de ziyaret edilebilecek, turistik aktivitelerin yapılabileceği yerlerden ilk akla gelenler şunlar:

GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI

Guzeldere Selalesi

Doğal peyzaj bitki örtüsü, piknik alanları, düzenlenmiş orman içi dinlenme yerleri, seyir terasları ve yürüyüş parkurları ile bölgenin önemli doğal değerlerinden.

EFETENI GOLU

efteni golu

Elmacık Dağ silsilesinin eteğinde Düzce Ovası’nın akarsu ağının birleştiği (Aksu, Asar, Uğur, Küçük Melen sularının ve yan dereler) ve Büyük Melen kanalıyla Karadeniz’e döküldüğü ekolojik bir ağın düğüm noktasında bulunuyor. Düzce merkeze 25 km mesafede yer alıyor.

BÜYÜK MELEN NEHRİNDE RAFTİNG

melen cayi rafting

Cumayeri Dokuzdeğirmen köyü yanından geçen Büyük Melen Nehri, raftinge elverişli 13 km parkuru ile ilimizde rafting sporları için son derece uygundur, ilçe merkezine 3 km mesafede bulunan Dokuzdeğirmen Köyü, içinden geçen Melen Çayı üzerine kurulmuş dokuz adet su değirmeninden dolayı bu isimle anılıyor. Yılın her döneminde profesyonel rafting ve kano yapılıyor.

TRANS YAYLA TURİZMİ

Balikli Yaylasi

Düzce, yaylaları arazi yapısı, iklimi, zengin su kaynakları ve bitki örtüsü, her türlü doğa turizmine uygun bir il. Birbiri ardına sıralı ve bütünsel bir yapı arz eden Düzce yaylaları, Kardüz Yaylası’ndan başlayıp Abant’a kadar devam ediyor. Yaylalar, birbiri ardına aynı paralelde uzanmış, yaylalar arası trans yolu bağlantısı olan ve her bir yayladan diğerine geçiş mesafeleri, 5 ila 20 dakika olup kolay ulaşım olanakları ile dikkat çekiyor.

AYDINPINAR ŞELALELERİ TABİAT PARKI

Aydinpinar Selalesi

Düzce Merkez Aydınpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan Aydm-pınar Şelaleleri, şehir merkezine 10 km mesafede. Güzeldere ve Samandere Şelaleleri arasında ve yol güzergahı üzerinde bulunan şelale, arka arkaya dökülen beş ayrı şelale kümesinden oluşuyor.

SAMANDERE ŞELALESİ TABİAT ANITI

duzce samandere selalesi tabiat parki

Türkiye’nin tescil edilen ilk Tabiat Anıtı’dır. Bulunduğu köye adını veren, Samandere Şelalesi doğal oluşum özellikleri ile Milli Parklar Kanunu gereğince ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce Tabiat Anıtı’ olarak tescil edilmiş durumda. Samandere Şelalesi’nin de bulunduğu 500 metrelik dere boyunca, anıt ağaçlar, üç adet şelale ve Cadı Kazanı adı verilen derin bölüm tescilli.

SARIKAYA MAĞARASI

sarikaya magarasi

Düzce’nin Yığılca ilçesinin 5 km kuzeybatısında bulunan Sarıkaya Köyü’nün 1.5 km kuzeydoğusunda yer alıyor. Paleosen-Alt Eosen yaşlı kireç taşları içinde yarı yatay eğimli olarak gelişmiş, düden konumlu, yarı aktif fosil bir mağaradır. Mağara, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından birinci derecede sit alanı olarak tescillenmiş bulunuyor.

PRUSIAS AD HYPIUM ANTİK KENTİ

sarikaya magarasi 1

Düzce Merkeze bağlı Konuralp Mahallesi’nde yer alan antik şehrin tarihi, M.ö üçüncü yüzyıla uzanıyor. Konuralp ilk olarak tarih sahnesine Hypios adı ile çıkıyor.

Doğudan batıya uzanan, Küçük Melen ve Tabak Çayları yakınında, ovada son bulan bir tepenin üzerine kurulan kasaba Hypios’dan sonra Kieros olarak anılmaya başlamış.

TOPUK YAYLASI VE GÖLETİ

Topuk Yaylasi ve Goleti

Düzce İli Kaynaşlı İlçesi Bıçkıyanı Köyü mevkiinde bulunan Topuk Yaylası ve Göleti Düzce’ye 38 km mesafede yer alıyor. Rakımı 1.280 metre olan yayladan Abant Gölü, Odayeri Yaylası, Sinekli Yaylası ve Samandere Şelalesine ulaşım imkânı bulunuyor. Topuk Yaylasında ormanın kokusu, ardından göletle buluşan sarıçam, köknar, kayın ve gürgen ağaçlarının görüntüsü ile farklı birçok kuş çeşidinden doğa konseri dinleyerek, patika yollarda bisiklet, gölet çevresinde çadır kampı, trekking, foto-sa-fari vb. aktiviteler yapılabiliyor.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu