İş Fikirleri ve İş Kurmak

Fotoğraflarınızı İnternetten Satarak Para Kazanmak

Fotoğraf çekmesini seven birisi iseniz çektiğiniz fotoğrafları satıp para kazanabilirainiz. Fotoğraf satabileceğiniz internet sitelerini paylaşıyoruz değerlendirebilirisiniz.

Fotoğraflarınızı İnternette Satın

Eğer hevesli bir dijital fotoğrafçıysanız, neden çektiğiniz fotoğrafları internette satarak para kazanmayasınız? Sizin için en iyi, en kazançlı siteleri araştırdık. İşte buyurun…

PHOTOBOX PROGALLERIES

Neden beğendik:

PhotoBox ProGalleries, dijital fotoğraflarınızın sergilenmesi ve satılması için bedava hizmet veriyor. Basitçe, bir fotoğraf ekliyor, bir başlık seçiyor, baskı boyutlarını belirtiyor ve bir fiyat kararlaştırıyorsunuz. Birisi sizin fotoğraflarınızdan bir kopya aldığında, belirleğiniz fiyattan baskı maliyeti, KDV ve yüzde 10 komisyon düşüldükten sonra kalan miktar sizin oluyor. Mesela, 10×8 ebatlarda 2.19 sterline bir kopya sattıysanız, 78 peni kazanıyorsunuz. Görselleriniz baskı veya posterin yanısıra, kişiye özel kupalar, bardak altlıkları, fare altlığı veya birçok hediye şeklinde de tasarlanabiliyor. Kişisel galerinize özel verilen URL sayesinde, online mağaza statüsüne de erişebilirsiniz.

foto cek

Galerinize erişimi aile ve arkadaşlarınıza göre sınırlandırabilir veya herkesin görselleriniz arasında gezinmesine ve satın almasına izin verebilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı filigranla işaretleyebilir, böylelikle kopyalanmamaları için korumuş olursunuz. Aynı zamanda sitenin, sürekli güncellenen bir blog’unun ve fotoğrafçılıkla ilgili ipuçları veren bölümünün olması da özellikleri arasında.

Nasıl çalışıyor:

PhotoBox ProGalleries dijital görseller yerine baskılı ürünleri temin ediyor, bu yüzden fotoğraflarınızı bir web sitesinde veya dergide kullanılması için satamıyorsunuz. Ayrıca sadece 50 sterlin kazandıktan sonra paranızı alabiliyor olmanız dikkate değer. Tabi bu miktara ulaşmak biraz zaman alabiliyor. Üstelik İngiltere dışındaki banka hesaplarına transfer için 30 avro komisyon kesiliyor.

Bizim fikrimiz:

PhotoBox Pro Galleries basitçe fotoğraflarınızdan para kazanmanızı sağlıyor. Müşteriler, hediye çeşitliliğine veya baskı kalitesinin mükemmelliğine göre sizin fotoğraflarınızı tercih edebiliyor.

ISTOCKPHOTO

istockphoto1

Neden beğendik:

“Royalty-free” (bir kez satın alındıktan sonra telif ücreti ödemeden kullanılabilen) imajlardan oluşan bu muazzam büyüklükteki online portfolyo dergiden gazeteye, web sitelerinden broşüre ve daha birçok alanda kullanılmak üzere dijital imaj satıyor. Eğer çok iyi kalitede fotoğraflarınız varsa ve daha büyük bir kitleye ulaşmak istiyorsanız iStockphoto sizin için ideal bir market olabilir.

Bu site büyük kazançlar vadediyor, çünkü dünyanın her yerinden her saniye alışveriş yapılıyor. Fotoğraflar 1 dolar kadar küçük bir fiyata satılıyor ve yüzde 20’si fotoğraf sahibine kalıyor. Eğer 250’den daha fazla fotoğrafınız satılırsa, bu oran %40’a çıkıyor. Fotoğrafçılar satış miktarlarına göre rütbeye sahip oluyor; mesela 500 download için bronz, 200.000 download için kara elmas. Ayrıca, kullanıcılara yardımcı olan son derece aktif bir forumları var. iStockphoto’nun müşteri servisi konusundaki iyi ünü de onu benzerlerinden öne çıkarıyor.

Nasıl çalışıyor:

Burası, kesinlikle tatilde çektiğiniz kareleri koyabileceğiniz bir yer değil. Her fotoğrafın kalitesi iStockphoto takımı tarafından dikkatlice inceleniyor. Ayrıca, fotoğraflarınız onaylanmadan önce işlerinizden üç örneği ve kimlik bilgilerinizi göndermeniz isteniyor.

Bizim fikrimiz:

iStockphoto’da fotoğraflarınızın satılabilmesi için gerçekten sıra dışı olmanız gerekli. Ama fotoğraflarınız konusunda bu kadar ciddiyseniz, ödüllü yarışmalardan daha fazlasını kazanabilirsiniz.

SHUTTERSTOCK

shutterstock2

Neden beğendik:

Shutterstock, satılan her fotoğraf için 25 sent ödüyor. Bu fiyat, 500 USD’lik satış yaptıktan sonra 30 sente yükseliyor. Bu miktar, PhotoBox’ın veya iStockphoto’nun önerdiğinden çok daha az. Ama Shutterbox, dünyadaki diğer fotoğraf ajanslarından çok daha fazla kullanıcısı olduğunu iddia ediyor. Müşteriler aylık üyelik satın alıyor ve böylelikle birden çok royalty-free görsel indirebiliyor. Ayrıca portfolyonuzun tamamı tek bir tıklamada küçük görseller olarak görüntülenebiliyor.

Bir imaj yüklendikten sonra Shutterstock çalışanları tarafından kontrol ediliyor. Eğer kabul edilirse, 48 saat içinde siteye ekleniyor ve hırsızlığa karşı filigranla işaretleniyor. Tavsiye edilirseniz ekstra para kazanabilirsiniz. Ayrıca, tüm sorulara yanıt veren oldukça geniş S.S.S. (FAQ) bölümünden her konuda yardım alabilirsiniz.

Nasıl çalışıyor:

Shutterstock, fotoğraf onaylama konusundaki sıkılığı sebebiyle eleştiriliyor. Sitede ne kadar aktifseniz, arama sonuçları da ona göre değişiyor. Bu sebeple portfolyonuzu sürekli güncel tutmak zorundasınız. Aynı zamanda arama sonuçları, görselin yeniliğine göre de değişiyor. Bu yüzden eski görseller, zaman geçtikçe daha az kazandırıyor.

Bizim fikrimiz:

Shutterstock profesyonel fakat erişimi zor olsa da önemli bir kazanç sağlayabilir. Ayrıca, fotoğrafların başka bir yerde de satılmaması gibi bir sınırlandırmalarının olmaması bir avantaj.

 

EN İYİ YEDEKLER

Fotolia

Fotolia3

www.fotolia.com

Fotolia’da, görseliniz indirildiği her sefer için bir kredi kazanıyorsunuz. Bir kredi 1 avro ediyor. Aslında bu oran görselinizin Fotolio için ne kadar ayrıcalıklı olduğuna bağlı olarak değişiyor. Bir görsel üzerinden kazancınız yüzde 30 ile yüzde 61 arası olabiliyor. 50 kredi kazandığınızda paranızı çekebiliyorsunuz.

Alamy

www.alamy.com

Eğer profesyonel bir fotoğrafçıysanız, Alamy uğramanız gereken ilk liman olmalı. Genelde dergilerin kapakları için kullanılabilecek kadar iyi fotoğrafların bulunduğu site, dergi editörleri tarafından kullanılıyor. Bu sebeple fotoğraflarınızın en iyi kalitede olması gerekli. Şartları çok sıkı olsa da her satışta yüzde 60 kazandırıyor olması oldukça cazip geliyor.

photographersdirect4

Photographers Direct

www.photographersdirect.com

Satılan her görsel üzerinden yüzde 20 kazandıran, oldukça dağınık bir site. Arama taleplerinin her gün size e-postayla gönderilmesi konusunda bir tür sözleşme ile üye olunuyor. Eğer taleplere uygun bir görseliniz varsa, satıcıyla direkt bağlantıya geçebiliyorsunuz.

Dreamstime

www.dreamstime.com

Dreamstime, satış sayısına göre yüzde 80’e kadar komisyon ödeyebiliyor görsel sahibine. Ne kadar çok fotoğrafınız indirilirse, alacağınız para da ona göre artıyor. 100 dolar kazandığınızda ödemeniz yapılıyor.

dreamstime5

Bigstock Photo

www.bigstockphoto.com

BigStockPhoto’nun üyeleri, kazançlarının diğer stok fotoğraf sitelerinden daha az olduğunu söylüyor. Her satıştan 0.5–3 dolar arası kazanıyorsunuz ve 30 dolara ulaştıktan sonra paranızı çekebiliyorsunuz.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu