Kariyer ve İş

Bankalarda Staj İmkanı

Bankalarda staj yapmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Bankacılık sektörü üniversitelilerin yaz dönemi staj başvuruları için internet siteleri ve kariyer portallarına ilan vermeye başladı. Başvurular en geç mayıs ayına kadar toplanacak. Stajlar haziran, temmuz ve ağustos aylarında yapılacak…

Bankalarda Staj Yapmak

BANKACILIK sektörü yaz dönemi staj başvurularını kabul etmeye başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bankalar tüm Türkiye çapma yayılmış şubelerinin yanı sıra İstanbul’daki genel müdürlük birimleri için gençlere kapılarını açacak.

Stajyer alım programlarını öğrenmek için görüştüğümüz bankalar yaz dönemi için öncelikle üniversitelerin üç ve dördüncü sınıf öğrencilerini tercih ettiklerini açıkladılar. Ufak bir bilgi verelim, bankalar kış staj programlarında ise ağırlıklı olarak lise öğrencilerinin zorunlu stajlarına yer veriyor.

Yaz stajlarında ise, bankaların neredeyse tamamı üniversite ayrımı yapmıyor, buna karşm bankacılığa ilgili, not ortalaması yüksek, ekonomi eğitimi görenlerin yanı sıra iktisadi idari bilimler, bilgisayar, endüstri ve matematik mühendisliği gibi mühendislik altyapılı bölümlerde eğitim gören öğrencileri tercih ediyorlar.

Bankalarda staj
Bankalarda staj

ÖZEL ÖĞRENCİLERE ÖZEL PROGRAM

Tabii bunlar genel staj programları. Ancak son yıllarda bankalar bir de özel öğrencilere yönelik “özel staj programları” başlattı. Bu programların katılımcılarında farklı nitelikler aranıyor. Amaç stajı tamamlayan nitelikli adayların banka içinde değişik pozisyonlarda görevlendirilmesi.

Bu konuda ilk adımı atan bankalardan biri olan Yapı Kredi, genç yetenek programı Heroes Club’a katılan öğrencilere altı aylık yoğun bir staj imkanı sağlıyor. Yine benzer bir çalışma yapan Garanti Bankası “Garantili Gelecek Programı”, TEB ise “TEB Shortcut” ile içeriği farklı staj programları uyguluyor.

Bankalar, ister özel staj programları, ister genel staj programları olsun her iki gruptan gelecek yetenekli ve nitelikli öğrencilere kapılarını açmaya çok istekli. Görüştüğümüz bankalardan bazılarında stajyer olarak gelen gençlerin yüzde 10’u değişik birimlerde çalışmaya başlamış bile…

BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Staj süreleri ise bankadan bankaya farklılık gösteriyor. Bazı bankalar bir, bazı bankalar ise üç aya varan staj dönemleri sağlıyor. Ancak özel staj programlarında bu süre altı aya kadar uzuyor. Bugünlerde bankalar üniversite öğrencilerinin yaz dönemi staj başvuruları için düğmeye basmış durumda. Şayet bu yaz için staj planınız varsa elinizi çabuk tutun. En geç mayıs ayında tüm bankalar staj başvurularını toplayıp değerlendirmeye alacak. Başvuru için bankaların internet sitelerim ve kariyer portallarmdaki ilanları takip edebilirsiniz. Bunun dışında bankalar özellikle İstanbul dışı başvuruları şubeleri kanalıyla da topluyorlar…

ZİRAAT BANKASI
1200 ÖĞRENCİYİ ÇAĞIRACAK

Ziraat Bankası her yıl olduğu gibi 2017-2018 öğretim döneminde de bin 200’ün üzerinde lise, yüksekokul ve üniversite öğrencisine mesleki beceri eğitimi ve staj imkânı sağlıyor. Banka özellikle, bankacılık, muhasebe, iktisat, finans vb. alanlarda eğitim görenlere öncelik tanıyor. Öğrenim kurumlan arasında herhangi bir ayrım yapmayan Ziraat Bankası özellikle öğrenim gördüğü kurumdan staj yapmanın mecburi kılındığına ilişkin yazı getiren her öğrencinin başvurusunu değerlendirmeye alıyor.

Belirlenen kontenjanlar çerçevesinde, ülke geneline yayılmış bin 800’ü aşkın şubede staj için öğrenci kabul edildiğini söyleyen Ziraat Bankası Eğitim Bölüm Başkanı Ertan Yılmaz, banka uygulamaları hakkında şu bilgileri veriyor.

Kontenjanlarımıza ve staj yapılmak istenen tarihlere bağlı olarak başvuruları yılın tümünde kabul ediyoruz. Staj tarihleri, üniversitenin belirlediği kriterler, öğrencinin talebi ve varsa aynı şubeye daha önce kabul edilen diğer öğrencilerin staj tarihleri dikkate alınarak belirleniyor. Stajın süresi konusunda ise üniversitenin belirlediği kriterler uygulanıyor.

Staj için kabul ettiğimiz öğrenciler de diğer öğrenciler gibi işe alım sınavlarına başvurmak durumunda. Bankamız staj yapan öğrencilere farklı bir uygulama yapmıyor. İşe giriş sınavlarının yazılı ve sözlü kısımlarında başarılı olanlar bankada çalışmaya başlıyor.”

YAPI KREDİ
TÜRKİYE ÇAPINDA STAJ İMKANI

Yapı Kredi her yıl 300 ile 500 arasındaki üniversite öğrencisine staj olanağı sağlıyor. Bu yıl staj sürecini genç yetenek programı Heroes Club kapsamında gerçekleştireceklerini söyleyen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökmen Uçar, “Stajyer seçimimizde teknolojiyi yakından takip eden, inovatif fikirleri ile süreçlerimize değer katacak, öğrenmeye ve gelişime açık, dinamik, geleceğin bankacıları olabilecek nitelikteki adaylar tercih ediliyor. Ayrıca bu alanda kariyer hedeflemelerinin yanı sıra ülke ve dünya piyasalarını yakından takip etmeleri de önem taşıyor” diyor.

Yapı Kredi öğrencilere, ihtiyaçları doğrultusunda, Türkiye geneline yayılan şube ağı ya da genel müdürlük departmanlarında staj imkanı sağlıyor. Şube ve genel müdürlük yönetimlerinin ihtiyaçlarına göre, üniversite bölümleri değişiklik gösteriyor. İktisadi ve idari bilimler, bilgisayar mühendisliği, endüstri ve matematik mühendisliği gibi geniş bir yelpazede öğrenim görmüş gençler staj programlarına dahil ediliyor.

Yapı Kredi’nin üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirlikleri çerçevesinde öğrencilere altı ay süresince uzun dönemli staj imkanı sağladığını söyleyen Uçar, Heroes Club programı hakkında ise şunları söylüyor:

“Bu sene altıncı dönemine başladığımız, içeriğim yenilediğimiz ve artık bankacılığın yanı sıra bilişim teknolojileri üzerine kariyer yapmak isteyen öğrencileri de kapsayan Heroes Club programı ile üniversite üçüncü sınıf öğrencileri profesyonel deneyimler dünyasına adım atıyor. Programı başarıyla tamamlayıp mezun olan öğrenciler kariyerine Yapı Kredi’de başlama imkanı yakalıyor.

Bilgisayar mühendisliği, iktisat, endüstri mühendisliği, matematik, işletme gibi bölümlerde okuyan ve İngilizce bilen üçüncü sınıf üniversite öğrencilerinin başvurabildiği Heroes Club’a katılma hakkı kazanan gençler kişisel ve profesyonel keşif yolculuğuna çıkıyor. Bire bir danışmanlıklarla ve farklı deneyimlerle kendini ve içinde yer aldığı takımı keşfeden gençler, geleceğin bankacılığını ve dijital dünyayı etkileyecek trendlerin yer aldığı eğitimlere katılarak iş hayatım deneyimliyor, staj ve yarı zamanlı çalışma fırsatı yakalıyor.”

AKBANK
BÖLÜM VE ÜNİVERSİTE AYRİMI YOK

Akbank bölüm ve üniversite ayrımı gözetmeksizin bankacılığa ilgi duyan üç ve dördüncü smıf öğrencilerine staj imkanı sağlıyor. Üniversite öğrencilerine yaz döneminde gerek öğrencilerin tercihleri ve gerekse bölümlerin ihtiyaçları doğrultusunda staj imkanı sağladıklarını söyleyen Akbank İnsan Kaynakları ve Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, “Adaylarda iletişim, kendini geliştirme, değişen koşullara uyum, kalite ve çözüm odaklıhk, takım çalışması, müşteri odaklıhk gibi Akbank’m temel yetkinliklerine uyumu değerlendiriyoruz” diyor.

Akbank staj başvurularını nisan ayı içerisinde alıyor. Öğrencilere Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde, dört veya sekiz haftalık staj imkanları tanmıyor.

Staj programlarında öğrencilere Akbank’ı ve bankacılık sektörünü tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen Yüce, “Akbank olarak, staj sürecimiz ile bankacılık sektörüne ve Ak-bank’a ilgi duyan genç yeteneklere kariyerlerini şekillendirirken ilgi duydukları alana yönelik yetkinliklerini keşfetmeleri konusunda destek olmayı, bu çerçevede iyi bir staj deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz. Son beş yılda 11 stajyerimiz bankamızda çalışmaya devam etti.”

Bu yaz döneminde yaklaşık 80-90 öğrenciyi bankaya stajyer olarak almayı planlayan Akbank, stajyerleri Bilgi Teknolojileri, Direkt Bankacılık, Uluslararası Bankacılık, Finansal Koordinasyon, Hazine, Bireysel Bankacılık ve Ödeme Sistemleri, İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim gibi Genel Müdürlük İş Birimlerine yönlendirmeyi planlıyor.

GARANTİ BANKASI
ÜÇ VE DÖRDÜNCÜ SINIFLAR KATILIYOR

Garanti Bankası bu yıl genel müdürlük birimleri için 35, şubeler içinse 75 öğrenciye staj imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra banka üniversite birinci ve ikinci sımf öğrencilerinin zorunlu stajları kapsamında ise yaklaşık 400 öğrenciye şubelerinde staj imkanı sunuyor.

Banka, staj yapmak isteyen öğrenciler için Garantili Gelecek programı uyguluyor. Garanti Bankası İK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Tüzün, staj programları hakkında şu bilgileri veriyor: “Üniversite üç ve dördüncü sınıf öğrencilerinin genel müdürlük birimlerinde ve Türkiye genelindeki şubelerde tüm yıl boyunca katılabilecekleri programda Garanti deneyimi yanında adaylara, kişiye özel online koçluk ve eğitim hizmeti de veriliyor.”

Garanti Bankası’nm staj kriterleri arasında üniversite ve bölüm ayrımı bulunmuyor. Staj başvuruları akademik takvim süresince yayında kalıyor. Bir ve ikinci smıf öğrencileri yaz döneminde 45 gün, üç ve dördüncü smıf öğrencileri ise yaz döneminde olursa beş hafta, haftada üç gün, kış döneminde olursa sekiz hafta, haftada iki gün staj yapıyor.

Garantili Gelecek Programına katılan gençlerin Garanti Banka-sı’nda kalmasının hedeflendiğini söyleyen Tüzün, “2016 yılında Genel Müdürlük Yetkili pozisyonlarının yüzde 20’si, Şube Yetkili pozisyonlarının ise yüzde 80’i Garantili Gelecek staj programı ile aramıza katıldı. 2017’de hedefimiz Genel Müdürlük alımlarında Garantili Gelecek Programı’ndan aramıza katılan yeni mezun sayısını artırmak” diyor.

TEB
SHORCUT’TA SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI

Geçen yıl 250 öğrenciye staj imkanı sağlayan Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), bu yıl da hem genel müdürlük hem şubelerinden gelen talebe göre stajyer almayı planlıyor. Bunun dışında proje bazlı staj programı olan ve özel bir seçim sürecine sahip TEB Shortcut staj programına ise 15 öğrenci alacaklarını söyleyen TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş, “Stajyer yerleştirme için şu anda Genel Müdürlük’te proje çalışması yaptırılabilecek departmanlar ve aynı zamanda Kurumsal Şubeler için planlama yapılıyor.

Yaz dönemi staj programı için zorunlu stajı olan öğrencilerden hem Genel Müdürlük, hem de tüm Türkiye’de şubelerimize stajyer öğrenci yerleştirilmesi yapılıyor. Stajyer öğrenci sayısı talebe göre netleşecek” diyor. TEB farklı staj programları sayesinde tüm Türkiye’de staj imkanı tanıyor.

Staj için gelen öğrencilerin bankacılığa ilgi duyması ve geleceklerini bu sektörde hayal etmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Altıntaş, staj programlarına ilişkinse şu bilgiyi veriyor:

“Başvuru toplama ve TEB Shorcut seçim süreçlerimiz başladı. Staj dönemimiz ise Haziran-Eylül ayları arasında olacak. TEB shortcut Staj programımız 8-12 hafta sürüyor. Yaz dönemi staj programımız ise, öğrencinin zorunlu staj süresine bağlı olarak değişiyor.”

TEB staja gelen öğrencileri banka bünyesinde tutmayı amaçlıyor. Bu hedefle TEB Shortcut Staj programını başlatan banka, genç yeteneklere henüz üçüncü smıftayken erken kariyer fırsatı sunup, dördüncü sınıfta yarı zamanlı çalışma olanağı sağlayıp, mezun olduklarında ise TEB’de iş imkanı yaratmayı hedefliyor.

Altıntaş’ın verdiği bilgiye göre, 2016 yılında başlatılan TEB Shortcut staj programına katılan öğrencilerin yüzde 45’i TEB’de yarı zamanlı olarak çalışmaya başladı. TEB’in yaz dönemi staj programı ise tüm Türkiye’yi kapsıyor. Her yıl ortalama 200-250 öğrencinin katıldığı staj döneminde, TEB’in kadro ihtiyaçlarına göre stajını başarıyla tamamlamış öğrenciler iş imkanına kavuşuyor.

HSBC TÜRKİYE
STAJYERLERİN YÜZDE 10’U İŞE GİRDİ

HSBC Türkiye, 2017 yılında genel müdürlük ve şubelerinin bulunduğu lokasyonlarda yaklaşık 200 öğrenciye staj imkanı sunmayı planlıyor. Üniversite farkı gözetmeden adaylara staj imkanı sağlayan banka, öncelikle olarak bankacılık sektörü için akademik açıdan uygun olan iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, fen-edebiyat fakülteleri öğrencilerini değerlendiriyor.

HSBC Türkiye, “doğru işe doğru aday” ilkesine bağlı kalarak adayların gerekli nitelikleri taşıması esasım benimsediklerini açıklıyor. Bu kapsamda üniversite ayrımı gözetmeyen banka, adayları yetkinlikleri doğrultusunda, banka lokasyonlarındaki ilgili bölüm ya da şubelere yerleştiriyor.

Banka staj başvurularını ise HSBC Türkiye’nin web sitesi (www.hsbc.com.tr) ve anlaşmalı kariyer portallarmda yayınlanan ilanlar üzerinden duyuruyor. Uzun dönem stajlar, Eylül-Mayıs aralığında; yaz dönemi stajları ise Haziran-Eylül aralığında gerçekleşiyor.

Banka özellikle uzun dönem stajlar ile öğrencilerin bankacılık sektörünü daha yakından tanıma fırsatına kavuştuğunu vurguluyor. Bankanın işe alım hedefi ise, farklı pozisyonlarda ihtiyaç duyulan yetenekleri öncelikli olarak Banka içinden atama yoluyla yerleştirmek. HSBC Türkiye’de 2016 yılında yapılan işe alımların yaklaşık yüzde 10’u banka stajyerleri arasından gerçekleştirildi.

QNB Finansbank
Son tarih 30 Nisan

QNB Finansbank staj programı kapsamında her yıl genel müdürlük ve ağırlıklı olarak şubelerine yaklaşık 500 üniversite öğrencisini alıyor. Stajyer adayları işe giriş deneyimi yaşamaları için standart bir işe alım yaparcasına smav ve mülakat sürecine dahil ettiklerini söyleyen QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, “Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren tercihen iktisadi ve idari bilimler ve mühendislik fakültelerinde üçüncü veya dördüncü sınıfa, yüksek lisansta ikinci sımfa geçmeye hak kazanmış, meslek yüksek okullarının ise tercihen bankacılık, sigortacılık ve muhasebe bölümlerinde ikinci sınıfa geçmeye hak kazanmış tüm öğrenciler programlarımıza başvuru yapabiliyor” diyor.

Staj ilanını her yıl nisan aymda sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayan banka bu yıl da 11-30 Nisan arasında başvuruları kabul ediyor. Finans 101 Şube Staj Programı için başvuruların Facebook QNB Finansbank Kariyer ve web sitesi üzerinden; Finans Pro Genel Müdürlük Staj Programı için başvuruların ise Linkedin QNB Finansbank üzerinden alındığım söyleyen Alp, bankanın staj programma ilişkinse şu bilgiyi veriyor:

“Stajyerlerimize Haziran-Eylül ayları arasında minimum bir ay, maksimum iki ay olacak şekilde, gelişim imkanlarıyla dolu yapılandırılmış bir staj deneyimi yaşama imkanı sunuyoruz. Her yıl işe alımlarımızm yüzde 70’inden fazlasını yeni mezun adayların oluşturduğunu dikkate alınca bankamızı tanıyan, aynı şekilde bizlerin de tanıdığı stajyerlerin kariyerine QNB Finansbank’ta başlaması, adaptasyon süresini kısaltıcı etki yaratıyor. Yaptığımız araştırmalar da stajdan işe alım gerçekleştirdiğimizde istenilen performansa daha hızlı gelindiğini ve daha yüksek bağlılık sergilendiğini gösteriyor.

Farklı illerdeki tüm stajyerlerimize eşit imkan sunabilmek için tüm eğitimleri online olarak tasarladık. Evden de erişebildikleri eğitim programında bankacılık, teknik, kişisel gelişim, hobi ve yönetim becerileri gibi birçok eğitim bulunuyor. Ayrıca stajyerlerimize staj damşmanları atanıyor. Karşılıklı olarak olumlu değerlendirilen stajyerlerimiz ile öğrenim dönemleri boyunca iletişimimiz sürüyor. Stajyerlerimize tekrar staj yapma fırsatı sunuyor ve işe alım süreçlerinde öncelik tanıyoruz. Bu kapsamda 2016’da üniversite son smıfta okuyan ve takip sürecinde yer alan stajyerlerin yüzde 30’u kariyerine bankamızda başladı.”

FİBABANKA
NOT ORTALAMASI 2,75‘İ AŞMALI

Fibabanka 2017 yaz döneminde, genel müdürlük ve şubeleri için yaklaşık 40 stajyer alımı yapmayı planlıyor. Şubelerde satış tarafı için, genel müdürlükte ise Perakende / Kurumsal&Ticari Bankacılık, Krediler, Bilgi Teknolojileri, Hukuk Müşavirliği, İnsan Kaynakları gibi bölümlere stajyer alımı yapacaklarını söyleyen İnsan Kaynakları Bölüm Yöneticisi Yavuz Çelik, staj için koydukları kriterleri ise şöyle özetliyor:

“Genel kriterlerimiz, lisans öğrencilerinde üniversitelerin İİBF, fen edebiyat, mühendislik fakülteleri ile bankacılık ve sigortacılık yüksek okullarının üç veya dördüncü sınıfında bankacılıkla ilişkili bölümlerinde okuyor olmak, ayrıca genel not ortalamasının 2.75’in üzerinde olması konusu ise, şehir dışındaki şubelerimizin taleplerine göre değişiklik gösteriyor.

Fibabanka staj değerlendirmelerini her yıl mayıs aymda yapıyor, Haziran-Eylül aylarında ise birer aylık dönemlerde staj imkanı sağlıyor. Çelik’in verdiği bilgiye göre, son dönemlerde yaklaşık 10 kişi, Fibabanka’da staj yaptıktan sonra bankanın değişik işkollarında çalışmaya başladı.

Mutlaka Okuyun: Stajyer Alan Bankalar

Nuri Murat AVCI / House of Human Koçluk A,Ş. Kurucu Ortağı, Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği Başkanı
Dinamik gençler için sektör çok uygun

Bankacılık sektöründe kariyer yapıp yükselmek isteyen gençler için üniversitelerin dört yıllık bölümlerinden ve özellikle iktisadi ve idari bilimlerin alt dallarında eğitim görmeleri avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra analitik düşünme yeteneği yüksek her branştan mezun gençler bu sektörde faaliyet gösterebilir. Zira bankaların iç eğitimleri çalışanların gelişimini sağlayacak zenginlikte.

Bankacılık sektörü çok dinamik ancak bir o kadar da mükemmeliyetçi bir sektör. Bu nedenle çalışmaktan yorulmayacak, uzun mesailere dayanabilecek, proaktif ve çözüm odaklı başarı için dışarıdan motivasyon beklemek yerine iç motivasyonu kullanabilecek, strese dayanıklı ve iç ve dış çatışmaları yönetebilen, çabuk eyleme geçebilen gençlerin bu sektörde uzun vadede kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Örneğin, geçenlerde bir bankanın çağrı merkezi müşteri hizmetlerinde çalışacak adaylarının işe aiım süreçlerini yürüttük. 15 kişilik kontenjan için 850 kişi ile mülakat yaptık, 14 kişi işi kabul etti.

Ancak kabul edenlerden üçü kısa zamanda ayrıldı. Koşullar tartışılabilir elbette. Ancak burada aday personelin de kendine sorması gereken konular var. Gençlere bir iki özlü sözle destek olmak isterim: ‘Şans, hazırlıkla fırsatın karşılaştığı köşe başıdır’ demişler. ‘İmkansızı düşünüp mümkünden vazgeçmeyin.1 ‘Bir yılda genel müdür olamazsınız ama her yıl genel müdürlüğe biradım atmanız mümkündür.’ ‘Mükemmel için iyiden fedakarlık etmeyin. Çünkü mükemmellik bir vizyondur.’

Uçar’m verdiği bilgiye göre, bu sene için Heroes Club’ın başvuruları tamamlandı. Banka bir sonraki dönem içinse başvurulan Mart 2018’de alacak. Bankanın staj programı Heroes Club ile bugüne kadar 212 öğrenci mezun oldu. Banka bu sene 100 öğrenciyi daha programa dahil etmeyi planlıyor.

Elif Ejdar ÖZEL / HRM Danışmanlık Projeler Yöneticisi
Bankacılık sektöründe fırsat çok

Bankalar yeni işe başlayan çalışanlarını uzun ve detaylı bir eğitim programından geçiriyor. Bu nedenle mezun olunan bölüm konusunda daha esnek bir tutum var. Ancak iktisadi ve idari bilimler fakültesinin bölümlerinden mezun olmak tercih sebebi oluyor.

Bankacılık sektörü rekabet yoğun olmakla birlikte gelişim alanlarının, fırsatların ve kariyer yollarının çok çeşitli olduğu bir sektör. Finans sektörünün devamlılık arz eden ve gelişen yapısı, bankacılığın güvenilir ve yoğun istihdam yaratan bir iş alanı olarak değerlendirilmesini sağlıyor. Birçok meslek için geçerli olan kurallar burada da geçerli. Bankacı olmak isteyenler öncelikle bu mesleğin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıklarını ve bu işi sevip sevmeyeceklerini iyi analiz etmeli.

Parayla, sayılarla, hesap tabloları ile uğraşmaktan zevk alanlar bankacılığa adım atabilirler. Sayıları sevmek, analitik bir zekâya sahip olmak, güçlü bir ikna kabiliyetine sahip olmak, kişilerarası iletişimde güçlü olmak, esnek çalışma saatlerine ayak uydurabilmek bu meslek için temel gereklilikler.

Kamuda staj yapma fırsatı

Yaz Dönemi Stajyer Alan Firmalar

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

40 Yorum

  1. Gaziantepde yaz dönemi staj yapmak istiyorum iktisat 3.sınıf öğrencisiyim. saygılarımla…

  2. merhabalar. anadolu üniversitesi 3. sınıf ingilizce iktisat öğrencisiyim. yaz dönemi stajımı eskişehir şubenizde yapmak istiyorum. arz ederim..

  3. Merhaba, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile MYO 1.sınıf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisiyim stajımı sizin Adana şubelerinizden birinde yapmak ve kendimi geliştirip bünyenizde çalışmak istiyorum. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

  4. Merhaba.Sakarya Üni. Sapanca MYO Bankacılık ve Sigortacılık 1.sınıf öğrencisiyim. Zorunlu yaz stajımı (30 iş günü) sizin şubelerinizde yapmak istiyorum. İstanbul(asya) da ikamet etmekteyim. Kartal, Pendik, Tuzla daki şubelerinizde yapmak kendimi geliştirmek ve iyi,güvenilir bir bankacı olmak istiyorum. Bilgilerinize arz ederim. Teşekkürler.

  5. merhabalar konya selçuk bankacılık sigortacılık okuyorum yaz stajım var balıkesir subenzde yapmak istiyorum basvurular nerden yapılacak gerekli belgeler varmıı

  6. Muğla Üniversitesi 1.Sınıf Bankacılık ve Sigortacılık öğrencisiyim İstanbuldaki Şubenizde yaz stajı yapmak istiyorum …

    Bilgilerinize arz ederim.

  7. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde iktisat 1.sınıf öğrencisiyim bu yaz Eskişehir’de veya Antalya’da staj yapmak istiyorum. Hatta Burdur’da olabilir.Benim için iyi bir tecrübe olur.Bilgilerinize arz ederim.

  8. İstanbul Üniversitesi Bankacılık Sigortacılık Bölümü 1.Sınıf öğrencisiyim . Zorunlu staj yapmam gerekli .. Güngören’de oturuyorum başvuru yapmıştım daha önce , fakat mail alamadım.. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim..

  9. faruk çiftçi 19 yaşında istanbul sultangazide oturuyorum. daha önce lise satjımı denizbank genel müdürlüğünde hesap işlemleri bölümünde yapmıştım. şuan ist. üni. banka ve sigorta okuyorum. üniversite stajımı finasbank bünyesi latında yapmak isterim saygılarımla arz ederim. tel:0543 294 07 89

  10. Nevşehir üniversitesi iktisat ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü 3. sınıf ögrencisiyim yaz döneminde bankanızda staj yapmak istiyorum bilgilerinize arz ederim saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu