Balık Yemi İş Fikri
Balık yemi
Koparılamayan balık yemleri yapmak sadece milyonlarca yemin su yollarında kaybolması anlamına gelmez, aynı zamanda ellerinizi sıcak tutabileceğiniz anlamına da gelir. Çünkü yemi her kaybettiğinizde yenisini takmak zorunda kalmayacaksınız.
Balık yemini yeniden icat etmenin mümkün olmadığını düşünebilirsiniz ancak Popular Science Magazine(Popüler Bilim Dergisi) IronCladTM’ı 2009 yılının “En İyi 10 Buluşu”ndan biri ilan etti.Ben Hobbins’in balık yemlerine getirdiği yenilik, yemleri kancadan kopmasını imkânsız kılan polimer bir alaşımdan yapmış olmasıydı. Bu yemler yumuşak ve esnek kalır ve 42 kiloya kadar ağırlıkları kaldırarak ömür boyu sağlam kalabilir.
Bu fikir aklına bir balıkçılık gezisinde ellerini sıcak tutmaya çalışırken geldi. Balık yemi tamak sürekli elleri dondurduğu için yeni bir yem takmak zorunda olmamak güzel olmazmıydı? Ben Hobbins biyoteknoloji alanında çalıştığı için kopmaya dayanıklı yemlerde polimer kullanma düşüncesi o kadar da uzak bir fikir değildi. Deri nakli teknolojilerindeki deneyimleri ona biyometrik nakil malzemelerini ve metotlarını tasarladığı yumuşak yemleri güçlendirmede kullanabilmesini sağladı.
Fikrine değer biçilmesi için Wisconsin Yenilikçilik Hizmetleri Merkezi’ne gitti. Burada hırslı bir balıkçı olan Müdür Bud Gayart onun fikrindeki çekiciliği hemen fark etti. Weinert Grişimcilik Okulu ve Wisconsin Üniversitesi Polymer Mühendislik Merkezi de dâhil olmak üzere birçok devlet kurumunun yardımıyla bu yemler yeni bir başarı öyküsü oldu.
Yemleri yapma tekniği, mikrofiberlerin yumuşak plastiğe gömülerek yumuşak ancak esnek ve çok dayanıklı bir karışımın oluşturulmasını içeriyor. Balıkçılık deneyimini geliştirmekle birlikte, yemleri aynı zamanda büyük bir çevresel atık sorununu çözüyor. Her yıl 12 bin ton geleneksel yumuşak plastik balık yeminin sularda bırakıldığını biliyor muydunuz? Onun için IronClad balık yemi sayesinde kelimenin tam anlamıyla suları zehirleyecek veya balıkların yutacağı hiç yem atığı kalmayacak.
Hobbins bu teknolojinin golf sopası saplarında, bahçe malzemelerinde ve hatta yumuşak tutuşlar gerektiren terepatik tıbbi araçlarda bile kullanılabileceğini düşünüyor.