Tarımsal emtialar yatırımcısına kazandırıyor
Tarımsal emtialar yatırımcısına kazandırıyor. Dünyada her geçen yıl artan ve daha önemlisi etkisini artıran iklim faciaları hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Gün geçmiyor ki dünyanın herhangi bir coğrafyasından dolu, don, sel, fırtına, kasırga, deprem, kuraklık gibi acı bir haber gelmesin… işte tüm bu iklim faciaları bireyleri, ülke ekonomilerini ve bir o kadar da tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor. Hatta son yıllara damgasını vuran küresel ısınma yalnız ülkemizi değil, tüm dünyayı adeta kasıp kavuruyor.
ESİN ÇETİNEL; Yukarıda saydığımız bu gelişmeler son bir yılda özellikle tanmsal emtia fiyatlarına da birebir yansımış durumda. Pandeminin başladığı Mart 2020’den bu yana iklim krizlerinin yanı sıra, lojistik sıkıntısı, tedarik zincirindeki aksamalar, artan navlun fiyatları, konteynerlerde yaşanan azalma, aşırı üretim isteğiyle gübre ve petrol kullanımında yaşanan artışa bağlı fiyatlarındaki hızlı yükseliş gibi nedenlerle tarım ürünlerinde fiyatlar neredeyse katlanmış durumda. Bloomberg’in yayınladığı son verilere göre son bir yılda şeker fiyatları yüzde 60 artarken, mısır yüzde 60, kahve yüzde 47, soya fasulyesi yüzde 43, buğday yüzde 35 artış kaydetti. Uzmanlara göre, bu kadar hızlı olmasa da gıda fiyatlarındaki artış önümüzdeki dönemde de devam edecek.
İçeriğe Ait Başlıklar
YATIRIMA UYGUN MU?
Evet, dünya için büyük bir sorun halini alan iklim krizi ve buna bağlı olarak gıda tedarik sorununun kısa vadede aşılabileceğine dairse maalesef olumlu bir beklenti bulunmuyor. Yapılan tüm analizler iklim krizleri ve gıda krizlerinin derinleşerek devam edeceğine işaret ediyor. Bu durum yatırımcılar açısından ise yeni bir fırsat yaratıyor. örneğin çok değil bir yıl önce şekere yatırım yapanlar bugün dolar bazında yüzde 60 kazandı. Bu nedenle uzmanlara göre portföyünü çeşitlendirmek isteyenler için gıda emtialarına yatırım büyük bir fırsat sunuyor. Ancak burada belirtmekte fayda var; bu enstrümana yatırım yapmak için öncelikle piyasaları yakından takip etmek gerekiyor.
Invest AZ Stratejisti Muammer Demir, tarımsal emtialardaki fırsatları yakalamak isteyen yatırımcılara, “Öncelikle yatırım yapmak istediğiniz enstrümanı yakından tanıyın, finansal enstrüman fiyatlamaları üzerinde temel/teknik tarafta nelerin etkili olabileceğini, ürünlerin işlem gördüğü borsalarda ya da piyasalarda işlem kurallarının neler olduğunu ve piyasa işleyişinin nasıl olduğunu öğrenin. Gerekirse uzman bir aracı kuruluştan profesyonel destek alın. Stop-loss kullanmayı alışkanlık haline getirin. Yine de temkinli/ ihtiyatlı ve kademeli yaklaşımı benimseyin” uyarısında bulunuyor.
Tarımsal emtialara yatırımı öneren Noor CM Araştırma Birim Müdürü Arzu Toktay ise, “Ancak bu ürün grubunda fiyat hareketlerinin sert ve oynak olduğunu unutmayalım. Bireysel yatırım yerine yatırım fonları tercih edilebilir. Aynı zamanda uzun vadeli düşünerek giriş yapmak daha akılcı olacaktır” diyor.
Evet, önümüzdeki yıllarda ülke stratejilerinin temelini tartışmasız gıda oluşturacak. Gıdaya akılcı yatırım yapanlar ise kazanacak… işte bizde bu hafta gıda emtialarını yakından takip eden uzmanlara sizin için en favori gördükleri beş emtiayı sorduk… Önümüzdeki dönem bu ürünlere ilişkin olası fiyat beklentilerini derledik…
İNFO YATIRIM
TARIM ÖNE ÇIKIYOR
Info Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Umut Kurcan, özellikle tarımsal emtiaların, portföylerini çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar açısından alternatif varlık grubu başlığı altında tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Bu emtiaların diğer varlık grupları ile korelasyonlarının düşük olması yüzünden, portföy dağılımında ilgi gördüğünü söyleyen Kurcan, “Bu estrümanlar son yıllarda artan gıda fiyatlarına paralel olarak sunmuş oldukları getiri oranları ile de öne çıkıyor. Tarımsal emtia fiyatları, küresel hava ve iklim koşulları kaynaklı gelişmelere yüksek bir hassasiyet gösteriyor. Bu nedenle, tarımsal emtialara yatırım yapacak yatırımcılarımızın bu tür gelişmeleri yakından takip etmelerini, portföylerindeki olası yüksek korelasyonu düşürmek ve alternatif varlık gruplarına yatırımlarını artırmak için bu ürünleri tercih etmelerini önermekteyiz” diyor.
Umut Kurcan; öne çıkmasını beklediği beş tarımsal emtia hakkında ise şu değerlendirmede bulunuyor;
Kahve; Kahve tüketiminin her yıl giderek artması s arzın mevcut talebi karşılayamaması kahve fiyat-rını destekliyor. Yaşanan iklim krizine bağlı olarak, ıraklık ve don sebebiyle arz sıkıntısı yaşanıyor. Ame-;an kahve vadelileri, 2014 yılından beri zirve seviyesi 195 dolardan işlem görüyor. Yaşanan talep fazlası, arz sıkıntısı, iklim ve navlun fiyatlarının artması gibi sebeplerle kahve fiyatlarının daha da yükselerek 2011 yılındaki 230 doları test etmesi beklenebilir.
Şeker; New Orleans bölgesindeki iki büyük şeker fabrikasının kasırga sebebiyle elektriksiz kalması üzerine şeker fiyatları 19.69 dolara kadar yükseldi. Tesis, ABD’deki şeker arzının yüzde 15’inden fazlasını karşılaması yüzünden büyük önem taşıyor. Pandemiyle birlikte artan gıda fiyatlarına paralel şeker fiyatları da etkilenmişti. 2020 Nisan ayından bu yana fiyatlar neredeyse iki kat yükseldi. Önümüzdeki günlerde arz kaynaklı yaşanabilecek olası bir kriz alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Buna bağlı olarak, 2016 seviyesi olan 22,53 doları görebilir.
Mısır; Ida Kasırgası sebebiyle yaşanan sıkıntılarla düşüşe geçen mısır fiyatları 522 dolardan işlem görüyor. Bir süredir 550 doların üstünde tutunmaya çalışan mısır fiyatları şu an için olumsuz bir tabloya işaret ediyor. Gıda ürünlerinde artan enflasyon sebebiyle yükselen mısır fiyatlarında yaşanan bu görece küçük düşüş alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.
Pamuk; Pamuk fiyatlarında, ABD ve Çin kaynaklı artan talebin yanı sıra, arzın da yetersiz kalması sebebiyle yükseliş devam edebilir. Dünyada artan tarımsal ve sanayi ürünleri fiyatları, pamuk fiyatlarını da giderek daha fazla etkiliyor, özellikle değişen iklim koşulları ve artan maliyetler fiyatlamalarda daha etkili duruma geldi. Ayrıca pandemi koşullarıyla gündelik hayata daha fazla giren maske gibi tek kullanımlık ürünlerin üretimi için pamuğun önemi giderek artıyor. 85 dolar seviyelerinden işlem gören pamuk fiyatlarında 90 doların yukarı yönlü kırılması, 100 dolar psikolojik seviyesini gündeme getirebilir.
Buğday; Ida kasırgasına paralel buğday fiyatları 713 dolara kadar geriledi. Kasırgaya bağlı oluşan hasar değerlendirmelerinin olumlu gelmesi, fiyatı düşen buğday için alım fırsatı yaratabilir. Herhangi bir arz sıkıntısı buğday fiyatlamalarında yukarı yönlü sert hareketlere neden olabilir.
INVESTAZ
ARZ KISITLAMALARI İZLENMELİ
InvestAZ, tarımsal emtialar içinde kahve, mısır, buğday, pamuk ve şekeri takip ediyor. Temel analiz kapsamında orta ve uzun vadede emtia piyasasının gelişimi ile ilgili bir beklenti oluşturmanın bu dönem için çok zor olduğunu ifade eden InvestAZ Stratej isti Muammer Demir, “Özellikle, emtia üreticilerinden bazı ülkelerin artan vaka sayıları ve delta mutantı nedeniyle sıkı Covid-19 tedbirlerini tekrar uygulamaları arz kısıtlamalarını gündeme taşırken, yaşanan iklim ve mevsimsel koşullar, lojistik ve tedarik zincirinde yaşanan aksamalar, artan navlun fiyatları, konteyner kıtlığı, bazı ülkelerin emtia fiyatlamalarının gelişimi üzerine yeni uygulamaya aldığı kurallar yılın geri kalanında etkili olmaya devam edecek” diyor. Demir, tarımsal emtia vadeli işlem sözleşmelerine yönelik teknik olarak beklentilerini ise şöyle özetliyor;
Amerikan Kahve; Aralık 2021 vadeli işlem sözleşmesinde 193,65 seviyesi psikolojik bir değer olarak takip edilebilir. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanabilirse kısa vadede 200-206 aralığı direnç, bu seviye altına geçişlerde 191,2-190 aralığı destek bölgesi olarak takip edilebilir.
Mısır; Aralık 2021 vadeli işlem sözleşmesinde 540 psikolojik bir değer olarak takip edilebilir. Bu seviye altında kalıcılık sağlanırsa kısa vadede 500-484 destek, olası yukarı yönlü harekette 570-595 aralığı direnç olarak izlenebilir.
Amerikan Buğday; Aralık 2021 vadeli işlem sözleşmesinde, 712 psikolojik bir değer olarak takip edilebilir. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanırsa kısa vadede 736-746 aralığı direnç, bu seviyenin altına geçişlerde 700-692 aralığı destek bölgesi olarak takip edilebilir.
Amerikan Pamuk; Aralık 2021 vadeli işlem sözleşmesinde, 94 değeri psikolojik seviye olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanırsa kısa vadede 94,60-95,00 aralığı direnç, bu seviyenin altına geçişlerde 93,50 değeri destek seviyesi olarak takip edilebilir.
Amerikan Şeker; Ekim 2021 vadeli işlem sözleşmesinde, emtia açısından 19,60 psikolojik bir değer olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanırsa kısa vadede 20,40-21, bu seviyenin altına geçişlerde 19,05-18,70 aralığı destek bölgesi olarak izlenebilir.
GEDİK YATIRIM
“LA NİNA YILINA DİKKAT!”
Gedik Yatırım Uluslararası Piyasalardan Sorumlu Yönetmen Furkan Solak’a göre tarımsal emtialar, son bir sene içerisinde kuraklık kaynaklı arz endişeleri nedeniyle yükseldi. La Nina iklim olayının görüldüğü yıllarda kuraklık yaşandığı ve azalan yağmurlar nedeniyle tarımsal üretimin zarar gördüğünü hatırlatan Furkan Solak, “2021 yılı bir La Nina yılı. La Nina,
ABD, Brezilya, Arjantin ve Rusya’da kuraklığın en büyük sebebi olarak gösteriliyor. Bloomberg verilerine göre son 1 yıl içinde buğday fiyatlarını yüzde 35, mısır fiyatlarını yüzde 60, soya fasulyesini yüzde 43, kahveyi yüzde 47, şeker fiyatlarını yüzde 60 yükseltti. Arz kaynaklı endişeler sebebiyle fiyatlar genel düzeyinde rekor artışlar gözlemlendi.
Buna karşın geçtiğimiz haftalarda, birçok emtianın fiyatında aşağı yönde düzeltmeler yaşandığını da hatırlatan Solak, ancak tüm hammadde fiyatlarının hala 2020 seviyelerine kıyasla ciddi yükseldiğine dikkat çekiyor. Pandemi nedeniyle üretimde ve tedarik zincirinde aksaklıkların yaşanması, tüketimin artması, enflasyon, pandemi süreci ve devlet politikalarının da yine fiyatlar üzerinde belirleyici olacağına dikkat çeken Solak, fiyata ilişkin şu tahminde bulunuyor:
“Mısır; fiyatı 525 – 570 yatay bandı arasında hareket ediyor. Pozitif görünüm sergileyen fiyatta 570 seviyesi güçlü direnç konumunda.
Kahve: Yükselen kanal içerisinde hareket devam ediyor. Aylık yükseliş yüzde 13,2 seviyesinde. Kanal direnç bölgesinde satış baskısının oluştuğu kahvede satışların devam etmesi durumunda 180 destek olarak takip edilebilir.
Buğday; 2021 başlarında kuraklık beklentisiyle yükseliş trendini devam ettiren buğdayda kısa vadeli düşüş trendinin aşılması ile yükseliş hız kazandı. 715 bölgesini destek konumuna getiren buğdayda bu bölge üzerinde hareketlerin yaşanması durumunda 738 direnç seviyeleri takip edilebilir.
Soya fasulyesi; 1300 seviyesinde işlem görüyor. Aylık bazda yüzde 9 düşüş yaşayan soya fasulyesi yıllık bazda ise yüzde 1,19 düşüş yaşadı. Formasyon direncinin de denk geldiği 1337 seviyesini test eden fiyatta bu seviye aşılırsa 1380 ilk direnç, 1479 seviyesi formasyon hedefi olarak takip edilebilir.”
Tarım emtialarının yatırımcılara portföylerini dengelemek için avantaj sağlayabileceğine de dikkat çeken Solak, “Tarımsal emtia fiyatlarında, kısa vadede büyük dalgalanmalar gözlense de uzun vadede talebin mevsim etkisinden arındırılmasıyla yükseliş eğilimi belirebilir” diyor.
ALB FOREX
GIDA ENDEKSİ YÜZDE 33 ARTTI
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü’nün verilerine göre gıda fiyat endeksinin son bir yılda yüzde 33 oranında artış kaydettiğine dikkat çeken ALB Forex Araştırma Müdürü Emre Çayırlı, tedarik krizi, çiftçilerin ekin miktarını artırması ile gübreye olan artan talep ve gübre fiyatlarındaki artışın, tarımsal emtia fiyatlarındaki yükselişi tetiklediği görüşünde. Bunun buğday, mısır ve soya gibi ürünlerin fiyatlarını hızla yükselttiğine işaret eden Çayırlı, ürün bazında fiyat beklentisi hakkında şu bilgiyi veriyor:
“Soya; Geçen Mart ayından sonra yüzde 8 yükselen soya fiyatı, Temmuz ayında 1480 doları test etmesinden ardından 1250 dolara ka-dar geriledi. Buna rağmen ana yükseliş eğilimini korumaya devam ediyor. Fiyat 1200 bölgesi üzerinde kalmaya devam ederse yükseliş eğilimi sürebilir. Kısa vadede oluşan düşüş eğiliminin geçtiği 1350 dolar üzerinde soya fiyatının yeni bir ralli başlattığını görebiliriz.
Mısır; Son yıllarda 350 dolar etrafında hareket eden mısır fiyatı, temmuz ayında 10 yıl aradan sonra ilk kez 770 dolara kadar yükseldi. Geçtiğimiz ay yeniden 500 dolar bölgesine düşen mısır fiyatında yem talebine de bağlı olarak yükseliş potansiyeli bulunuyor. 2014-2020 yılları arasında direnç olarak çalışan 450 doların üzerinde kaldığı sürece mısır fiyatının yeniden 800 dolara yöneldiğini görebiliriz.
Buğday; Son bir yılda 400 dolardan 770 dolara yükselen buğday fiyatında kap formasyonunun tamamlanmasıyla 950 dolara yükselişin devam ettiğini görebiliriz. Küresel kuraklığın devamı halinde ilk etapta 1000 dolar, uzun vadede ise 1300 dolara çıkış sürebilir.
Şeker; Bundan on yıl önce 900 dolardan inişe geçen ve 2018 -2019 sürecinde 300 dolara kadar inen şeker fiyatı, son bir yılda yüzde 67 değer kazarak yeniden 500 dolara çıktı. İlerleyen süreçte 2016 yılında test edilen 620 dolar ilk önemli direnç olarak izlenebilir.
Kahve; Hava şartlarından oldukça yoğun etkilenen kahve fiyatı son bir yılda ikiye katlandı. Geçtiğimiz yıl 100 dolar bölgesinde bulunan kahve fiyatı yıl içinde 220 dolara yükselmesinin ardından kısmi olarak gerilemiş olsa da yükseliş eğilimini koruyor.
Tarım emtialarındaki yükselişin pandemi sonrası başlamasına karşın son dönemde fiyatlardaki yükselişi destekleyen birçok farklı neden bulunduğuna da dikkat çeken Emre Çayırlı, bu nedenleri şöyle sıralıyor:
“Son haftalarda tarım emtia fiyatlarında yaşanan yükselişlerin arkasında daha çok küresel ısınmayla meydana gelen doğa olayları olduğu görülüyor. Bu başta buğday ve kahve olmak üzere tarımsal emtia fiyatlarında yaşanan ralliyi zaman zaman hızlandırıyor. Güney Amerika’daki kuraklık ve don olayları, kahve ve şeker fiyatını artırıyor.
Tedarik krizi sonrası buğday, mısır ve soya gibi ürünlerin fiyatları da hızla yükseldi. Çiftçilerin daha fazla mahsul elde etme isteği gübre ve yakıt talebini artırdı. Bu süreçte gübre fiyatları 2012’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bu arada Çin’de ASF hastalığının azalmasıyla artan yem talebi mısır fiyatlarını yükseltirken çevresel kaygılarla biyoyakıtlara olan talebin artması soya fasulyesi gibi tarım ürünlerin de fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.”
GCM YATIRIM
“ARZ ŞOKU YAŞANIYOR”
GCM Yatırım Araştırma Müdürü Dr. Tuğberk Çitilci’ye göre, tarımsal emtia tarafında; mısır, buğday, pamuk, süt ve canlı hayvan (sığır) varlıklarında pandemi kaynaklı arz yönlü şok yatırımlar yeni yüksek seviyeleri gündeme getirebilir. Bu dönemde talep yönlü pozitif şokun tarımsal emtia fiyatlarında kalıcı sert yükselişlere neden olduğunu, gübre tüketiminin ise ciddi şekilde arttığını ifade eden Çi-tilci, bu talep ve arz dengesizliğinin tarımsal emtia fiyatlarını çılgın seviyelere taşıdığını belirterek şu tespitte bulunuyor:
“Talep yönlü şok sonrasında pandemi kaynaklı arz şokları yaşıyoruz. Ayrıca üretim maliyetlerinden ciddi artışlar görüyoruz. Buna ilave olarak iklim değişikliği ve küresel ısınma tarımsal emtia fiyatlarını zirve seviyelere taşıyor. Bu süreç küresel ekonomiler için kalıcı enflasyonu tetiklerken, arz yönlü şoklarla gıda enflasyonunun yükseldiği yeni bir dönem başlangıcı olacaktır. Bu yatırım teması dikkate alındığında orta dönemde tarımsal emtia varlık- I larına yatırım yapılması anlamlı olabilir. Ancak zayıf dolar teması emtia dinamiklerini yukarı taşırken, güçlü dolar teması tam ters bir senaryoyu devreye alabilir.”
Çitilci, önümüzdeki dönem takip edilmesi gereken beş tarımsal emtia fiyatı içinse şu tahminde bulunuyor;
Mısır; Mısır vadeli kontrat fiyatı 775 seviyesini gördükten sonra 200 günlük ortalaması altında 509 seviyesinde hareket ediyor. 500 psikolojik seviyesi üzerinde kalıcılık olması durumunda tekrar 580 ve 630 seviyelerine doğru çıkışlar izlenebilir. Aşağı yönde 500 psikolojik seviyesi altında 450 ve 400 seviyeleri gündeme gelebilir.
Buğday; 2021 yılında 771/774 seviyelerinde çift tepe formasyonu oluşturduktan sonra 50 ve 100 günlük ortalamaları üzerinde kalıcılık sağladı. Yukarı yönde 771/774 seviyesine ulaşması ve bunu kırması beklenebilir. Bu senaryoda 800 – 850 bölgesi izlenebilir. 50/100 günlük ortalamaların kırılması durumunda ise ilk etap 200 günlük ortalama 662 ve sonrasında 600 seviyesi izlenebilir.
Pamuk; 2020 yılı Mart/Haziran döneminde gördüğü 50 seviyesinden hızlı yukarı hareket ederek 100 günlük ortalaması üzerinde kalıcılıkla 96 seviyesiyle zirve seviyesine yakın hareket ediyor. Yukarı yönde 100 psikolojik seviyesi izlenebilecekken, sonrasında 115 devreye girebilir. Geri çekilmelerde 80 – 70 ve 60 seviyeleri izlenebilir.
Süt; Vadeli kontratı 130 seviyesini zorlarken, kırılması durumunda 140 ve 160 seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde 118 seviyesi altında aşağı yönde 100 seviyesi takip alanına girebilir.
Canlı hayvan (sığır): 200 günlük ortalaması üzerinde hareket eden canlı hayvan kontratında yukarı yön için 130 seviyesi majör direnç. Yukarı yönde 130 seviyesine doğru çıkışlar ve kırılmasıyla 140/145 bölgesi devreye girebilir. Aşağı yönde ise 200 günlük ortalama 117 seviyesi altında 110 ve 100 destekleri takip edilebilir.
Arzu TOKTAY / Noor CM Araştırma Birim Müdürü
“Uzun vadede yükseliş eğilimi sürüyor”
Arz/talep dengesine ilişkin gelişmeler ile fiyatı belirlenen tarımsal emtialar Mayıs 2021 zirveleri ardından sert geri çekilmelere sahne olsa da uzun vadede yükseliş eğilimini sürdürüyor. 2020 covid-19 pandemi döneminde üretimde yaşanan aksamalara kuraklık da eklenince bu fiyat yükselişlerini destekledi. Aşılama ve ekonomilerin açılması ile ezberlerin bozulduğu dönemde tarım ürünleri için kuraklık etkisi öne çıktı. Ayrıca bu dönemde Çin’in artan ithalatının da talebi yukarı çektiğini gördük. Tarım emtiaları son 10 yılda görmediği fiyat seviyelerini Mayıs 2021’de test ederken sonraki aylarda arz/ talep dengesinde normalleşme ile fiyatlar geri çekildi. Yükselen fiyatlar Çin’in ABD’den alımlarını yavaşlatırken Eylül ayı USDA raporunda ABD’de soya fasulyesi üretiminde artış olacağı tahmin ediliyor. Benzer beklenti mısır ve buğday için de geçerli oldu.
Öte yanda tarım ürünleri içinde egzotikler içinde yer alan kahve ve şeker piyasasında son dönemde arz koşulları fiyatları yukarı çekti. Bu iki tarımsal emtia arz tarafındaki sıkıntılar ile 2021 yılını yüksek fiyat seviyelerinde kapatabilir. Bunun yanında Kanada ve Rusya gibi üretici ülkelerin ihracatı kısıtlama kararı verdiği buğday yılın geri Mr / kalanında yükseliş eğiliminde olabilir.
Soya fasulyesi ve mısır son dönem geri çekilme ardından yılın son çeyreğinde artan fon alımları ile yükseliş potansiyeli İl Bu beklentiler ışığında buğday; mevsimsel yılsonu hareketi ile iki kez test edip geçemediği 770 sent/kile seviyesini tekrar denemek isteyebilir. Mısır fiyatlarının 660 sent/ kile, soya fasulyesinin ise 14.45 sent/kile seviyesine doğru yükseliş eğiliminde olacağını düşünüyorum. Kahve fiyatları için temmuz ayı yükseği olan 215 sent/lbs önemli bir sınır iken arz tarafındaki sıkıntıların devamı fiyatları 235 sent/ Ibs’ye taşıyabilir. Şeker piyasası eylül ayını düzeltme eğiliminde geçirebilir. Geri çekilmenin yeni alıcıları piyasaya çekeceğini ve fiyatların yılsonuna kadar 22.50 sent/lbs’ye kadar yükseliş potansiyeli olduğunu söyleyebilirim.
ESİN ÇETİNEL