Akıllı şehir teknolojileri çok önemli
YENİ dünyaya dair en popüler konulardan biri akıllı şehir kavramı. Kavram, ulaşımdan mobiliteye, sürdürülebilirlikten çevre ve enerji teknolojilerine, ortak platformlardan görüntü işleme algoritmalarına kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Yapay zeka tabanlı karar destek mekanizmaları ve dijital ikiz uygulamaları, akıllı şehircilikte dünya trendleri sıralamasında ön sıralarda yer alıyor. Küresel akıllı şehirler pazar büyüklüğünün 2021’de yaklaşık 420 milyar dolardan, 2025’e kadar 820 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor. Yıllık bileşik büyüme oranının (C A G R) ise yüzde 14.8 olması bekleniyor. 15 milyon nüfuslu İstanbul’a bakacak olursak, uzmanlara göre günlük hareketlilik 20 milyon kişiye kadar ulaşabiliyor.
İstanbul’da kayıtlı araç sayısı 4.5 milyon civarında. Rakamlar, Türkiye’nin en büyük kentini akıllandırmanın neden çok önemli olduğunu göstermeye yeterli. Küçücük bir inovasyon bile şehrin keşmekeşi içinde soluk alınabilecek bir alan yaratabiliyor. İşte İstanbul’u akıllandıracak ve nefes aldıracak, çoğu ulaşım odaklı 13 akıllı şehir uygulaması.
Fatih GÜNDOĞAN / Asis CT Genel Müdürü
“Anahtar projeler üretiyoruz’’
Akıllı şehir danışmanlık hizmetleri, mobil izleme, yolcu sayma, geçiş kontrol, elektronik ücret toplama, yolcu bilgilendirme sistemleri, mikro mobilite çözümleri entegrasyonuyla birlikte şehir teknolojileri konusunda Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Akıllı bisiklet ve elektrikli scooter gibi yeni nesil çözümler de sunuyoruz. Geleceğin şehirlerinde yerli teknolojilerin kullanılması konusunda çözümler geliştiriyor, danışmanlık hizmetleri veriyoruz. ‘2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan akıllı şehir çözümleri, yerel akıllı şehir stratejisi ve yol haritası hazırlanmasına rehberlik edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili üniversitelerle 81 ilde danışmanlık gerçekleştiriyoruz.
13 ülkede şehir teknolojileri alanında anahtar çözüm projeler geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz elektronik ücret toplama sistemlerini tüm dünyada 16 milyondan fazla kişi kullanıyor. Bu yıl ihracat pazarlarımızdaki ağırlığımızı artırmayı planlıyoruz. Hindistan ana ihraç pazarlarımız arasında. Hindistan’ın beş büyükşehrinde (Mumbai, Koçi, Amritsar, Indore, Pune) metroların teknolojik altyapılarının yenilenmesini gerçekleştiriyoruz. Sofya’da tren-otobüs-metro entegrasyonunu sağlayacak projeye başladık. Ulaşım çözümlerimizle Yunanistan’dan Portekiz’e, Türkmenistan’dan Pakistan’a geniş bir coğrafyada yer alıyoruz. 2021’yi ‘Afrika yılı’ olarak belirledik. Coğrafyada etkinliklerimizi artıracağız.
Sadullah UZUN / Verisun Teknoloji Kurucusu
“TURP ile ulaşım altyapılarını akıllandırıyoruz”
iki alanda hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz; Ulaşım Bilgi Sistemleri ve Akıllı Şehir Mobilyaları. Ulaşım Bilgi Sistemi kapsamında, toplu ulaşımda otobüs durağa kaç dakika sonra gelir, bir yerden bir yere nasıl gidebilirim gibi hizmetleri kapsayan bulut tabanlı bir ürünümüz var. TURP (Toplu Ulaşım Raporlama Platformu) adlı bu ürün sayesinde, herhangi bir belediye kısa sürede ulaşım altyapısını akıllı hale getirerek kullanıcılarına mobil uygulama üzerinden hizmet vermeye başlayabiliyor. Milyonlarca Istanbullu’nun kullandığı Mobi-ett uygulaması da, markalama dahil tüm özellikleriyle şirketimizce hayata geçirildi. Akıllı Şehir Mobilyaları alanında ise güneş enerjisiyle çalışan şarj ve internet noktaları üretiyoruz. Bunlara bir tür modern çağın sebili de diyebiliriz. Eskiden temel ihtiyaç suydu ve su sebilleri vardı, artık modern insanın temel ihtiyacı şarj ve internet. Ürünlerimiz hem çevre dostu enerji üreterek bu ihtiyacı karşılıyor hem de estetik bir kent mobilyası olarak şehre değer katıyor. Ulaşımda dünya genelinde trend konulardan biri olan MaaS (Mobility as a Service) konusunda bir ürün hazırlığı içerisindeyiz. Ulaşımın Booking.com’u olacak bir ürün bu. Tek bir uygulama kullanarak şehir ve platform bağımsız olarak tüm ulaşım ihtiyaçlarınızı karşılayabileceksiniz. Projemiz Bilişim Vadisi tarafından onaylandı ve geliştirme çalışmalarına başladık.
Ali Kutay YARALI / Delivers.ai Kurucu Ortağı
“Avrupa’nın ilk teslimat robotu firmasıyız”
Pandemiyle artan kurye ihtiyacı üzerine, yapay zeka ile geliştirilmiş robot kurye üretimine başladık. Avrupa’nın ticari faaliyete başlayan ilk teslimat robotu firması olduk. Avrupa’da teslimat robotu çalışmaları şu an için sadece akademik düzeyde. Ocak başından itibaren İstanbul’un Maslak bölgesinde 500’den fazla teslimat gerçekleştirerek son testlerimizi tamamladık. Delivers.ai robotları Dubai Ulaştırma Bakanlığı izni ile yakında,
Dubai’nin Silikon Vadisi olarak bilinen Internet City bölgesinde yemek teslimatlarında kullanılmaya başlanacak. Yerel market zinciri Choithrams ile anlaşmaya vardık. Ingiltere’den de bir bulut mutfak platformundan talep aldık, görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul’da ise Mart ayında ITÜ Arı Teknokent yerleşkesin-de, ardından İstanbul’da kaldırım altyapısı uygun birkaç pilot bölgede kullanılmaya başlanacak. Robotumuz yol üzerinde karşılaşabileceği engelleri tanıyarak yön değiştirebiliyor, trafik ışıklarına göre hareket ediyor. Ayrıca yollardaki çukur, tümsek gibi kusurları da analiz ederek yerel yönetimlere veri akışı sağlayacak. Böylece özellikle engelli bireyler için uygun yol yapımı ve tamiratı noktasında veri toplayacağız. ABD’de teslimat robotlarının kullanımıyla alakalı yasal düzenleme 2021 başında yapıldı. Buna göre robotlar, scooter’lar ve yayalar kaldırım kullanımı konusunda aynı kategoride yer alıyor. Biz de regülasyonlar için Ulaştırma Bakanlığı ve yerel yönetimler ile görüşüyoruz. Üretim konusunda Manisa ve Bursa’daki otomotiv yan sanayiciler ile çalışıyoruz.
Burak IŞIK/ Byqee Kurucu Ortağı
“Bisikletinizi elektrikli araca çeviriyoruz”
İstanbul gibi büyük şehirlerde trafik günden güne daha çekilmez bir hal alıyor. Trafikte bir otomobil ortalama 8 metrekarelik bir yer kaplıyor ve seyahatlerin yüzde 55’inden fazlası 5 km’den az yolculuklardan oluşuyor. Oysa bu yolculuklar için otomobile kıyasla elektrikli bisikletler en konforlu seçenek. Hem trafik derdiniz olmuyor hem de normal bisiklet ile kıyasla terlemeden, yorulmadan, bir yandan günlük sporunuzu da yaparak ulaşımınızı gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Biz de bu alanda katkı sunuyoruz. Şehir koşullarında kaliteli bir elektrikli bisiklete sahip olmak için minimum 8-9 bin TL’lik bir ilk yatırım maliyetini gözden çıkarmak gerekiyor. Düşük kalitede ürün satışları da mevcut ancak konforlu bir seçenek için dünyada olduğu gibi ülkemizde de fiyatlar bu seviyede. İlk yatırımı aşmak için sunduğumuz bir seçenek var.
Byqee dönüşüm setiyle çok daha uygun bir fiyata, evinizin bodrumunda unuttuğunuz bisikleti yeni nesil bir elektrikli ulaşım aracına çevirebiliyorsunuz. Estetik elektrikli bisiklet seçenekleri çok kısıtlı. Byqee dönüşüm setiyle istediğiniz tarzda elektrikli bisikletinizi oluşturma imkanınız var. Bu yıl hem şık bir tasarımlı hem de son teknoloji güvenlik donanımlarına sahip elektrikli bisikletimizi de çıkarmayı hedefliyoruz. Bu atılımla global pazara açılarak, dünyanın diğer metropol şehirlerinin problemlerine çözüm sunan bir Türk markası olmayı hedefliyoruz.
Muhammed ALYÜRÜK/ United Group Teknoloji Grup Başkanı
“Kargo bisikletleri ile mikro hareketlilik’’
Uzaktan alışverişin mecburi hale geldiği bu süreçte en önemli kavramlardan biri şehir içi mikro hareketlilik. Bu nedenle kısa mesafelerde insan, yük ve hizmet sağlayacak çevreci ve ekonomik araçların büyük ihtiyaç olduğunu görüyoruz. E-ticaret günden güne artsa da lojistik ve kargo operasyonlarının etkin ve verimli hale getirilememesi, şehir içi taşımacılığın hareket ve operasyon kabiliyeti nispeten düşük, çevreyi kirleten, karbon ayak izi yüksek ve fosil yakıtlı, yüksek operasyon maliyetine sahip araçlarla yapılması temel sorunların başında gelmekte. Ortem ve iştiraki Otto-motive olarak ülkemizin ilk yüksek taşıma kapasitesine sahip elektrikli kargo bisikletini hayata geçirmek istiyoruz. Trend haline gelen micro-mobility (mikro hareketlilik) konusu akıllı şehirlerinde en önemli başlıklarından biri. Mikro ölçekte bölgesel, hızlı, düşük maliyetli, çevreci, operasyon kabiliyeti yüksek mikro taşıma araçları ile akıllı taşımacılık için 2021 ilk çeyreğinde yerli kargo bisikletlerimizle karbon sıfır paket, yük ve yolcu taşımacılığı için hazır olacağız Telemetri sistemlerimiz üzerinden topladığımız verileri de şehirlerimizde trafik yönetimi, seyahat süresi, alternatif güzergah oluşturma gibi konularda açık veri platformları üzerinden şehirde yaşayanlar ve geliştiriciler ile paylaşıyor olacağız.
Bugay ÇAĞLAR / Hergele Kurucu Ortak
“Hergele ile mikro mobilite filoları oluşturuyoruz”
Hergele bir elektrikli scooter üreticisi ve mobilite paylaşım platformu sağlayıcısı. Ulaşım alışkanlıkları değişiyor. Covid-19 ile mikro mobilite konsepti,günlük rutinlerimizin bir parçası haline geldi. Mikro hareketliliğin her caddeye, yol ve köşe başına yayılmasını istiyoruz ve elektrikli araç kültürünün genişlemesi için çalışıyoruz. Temiz teknoloji ve sürdürülebilirlik ilkelerini takip ediyoruz. Kendi donanımımız ve yazılımımızla, yatırımcılar, girişimciler ve yerel yönetimler için mikro mobilite filoları oluşturarak emin adımlarla ilerliyoruz.
Hergele’de mühendis, tasarımcı ve yazılımcılar bir arada daha iyi bir gelecek için çalışıyoruz. Aktif bir üretim hat timiz var. Elektrikli araçlar hakkında kapsamlı mühen-dişlik bilgisi ve mikromobili-te araç tasarım deneyimine sahibiz. Paylaşım platformu yazılımlarımız yakında tamamlandı; şimdi amacımız, donanım ve yazılım bir arada operasyona hazır mikro mobilite filolarının ülkemizde ve globalde kurulmasında hızlandırıcı etki yaratmak. Future of Mobility Projesiyle, 3 Tekerli Paralellogram Aks Süspansiyon Sistemi, Çoklu Vites özelliği, Arka Görüş Kamerası-Bluetooth bağlantı ile Akıllı Telefona Görüntü Aktarımı sağlayan Gidon Sistemi, Monokok Şasi içinde modüler katlanabilir oturma elemanı tasarımı gibi özelliklerin projelendirilmesi ve üretime hazırlanması üzerinde çalışıyoruz. îlk ihracatımızı numune kapsamında İngiltere’ye gerçekleştirdik.
Osman BAYTAROĞLU/ Agcurate Kurucu CEO’su
“Gıda güvenliği için uydu görüntülerini anlamlandırıyoruz”
Gıdalarımız kırsal bölgelerdeki tarlalarda ekilmekte, ancak ne tüketiciler ne de tarım işletmeleri tarlalarda olan biten hakkında yeterince bilgi sahibi değil. Bu durum gıda güvencesini tehdit ederken, Covid-19 gibi dönemlerde sorunlar iyice ön plana çıkıyor. Üretici tarafında pazara ve finansmana erişim en büyük sorunlardan. Agcurate işte bu noktada devreye girerek uydu görüntülerini yapay zeka kullanarak anlamlandırıyor, web tabanlı bir kırsal iş zekası platformu olarak tarım ve gıda kuruluşlarına sunuyor. Elde ettiği veri ve analizlerle, tarım ve gıda işletmelerinin satın alma, satış, lojistik gibi kritik operasyonel kararlarının karlılığım artırıyor. Haziran 2020’de kurulan Agcurate’in ilk müşterisi İngiltere merkezli tarımsal pazar araştırma firması Kynetec oldu. Farklı ülkelerde hizmet sunmak için tarım ve gıda kuruluşları ile görüşüyoruz. Aralık 2020’de Hollanda’ya açıldık. 2021’de başta Türkiye, İtalya ve Avustralya olmak üzere en az sekiz ülkede hizmet vermeyi hedefliyoruz. 2024 hedefimiz 40’dan fazla ürün ile hizmet sunabilmek. Bayer’in düzenlediği Grants 4 Apps Hızlandırma Programı’ndan mezun olduktan sonra, İsrail merkezli OKO Finance isimli tarım sigortası girişimi ve Alli-anz Sigorta ile bir ortaklık kurarak Mali ve Uganda’da tarım sigortasına erişimi bulunmayan milyonlarca çiftçiye, kolay erişilebilir ve uydu analizleri ile takip edilen tarım sigortası sunmak için çalışıyoruz.
Batuhan ÖZCAN / Syntonym Kurucu Ortağı
“KVKK için biyometrik verileri mahrem hale getiriyoruz”
Bireylerin biyometrik yüz verilerini korumayı ve teknolojinin gelişimi için gerekli olan veri ihtiyacım karşılamayı amaçlayan gizlilik odaklı bir yüksek teknoloji girişimiyiz. Bünyemizde geliştirilen yazılımlarla fotoğraf ve videolarda yer alan insan yüzlerini hiç var olmamış yüzlerle değiştiren Syntonym, bu sayede yapay zeka algoritmaları için ihtiyaç duyulan verilerin hukuki düzenlemelere uygun olarak işlenebilmesine olanak sağlıyor. Dünyada alanında öncü ilk üç girişimden biriyiz. CCTV ve perakende mağazaları kameraları, otomotiv sektörü ve akıllı şehirler olmak üzere, kameraların kullanım alanı bulduğu pek çok farklı alanda faaliyet gösteriyoruz. Günümüzde gizlilik hususu ve kişisel verilerin işlenmesi, Avrupa’da GDPR ve Türkiye’de KVKK gibi yeni düzenlemeler ile daha sıkı şekil ve şartlara bağlandı ve veri işleyen organizasyonlara birtakım sorumlulukları getirdi. Veriye artan bu ihtiyacın yanında, akıllı şehirlerde yaşayacak kentlilerin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması ihtiyacı da bu düzenlemelerle birlikte önemli bir hal aldı. Geliştirdiğimiz sentetik veri setleri çözümü ile her iki ihtiyacı bir arada karşılıyor ve mahremiyet odaklı akıllı şehirlerin kurulmasına olanak sağlıyoruz. Kişisel veri sahibi ve veri işleyen her iki taraf için de kazan-kazan ilişkisi yaratan bu yöntemle hem regülasyon engelleriyle karşılaşan teknolojik gelişmelerin önü açılmakta hem de bireylerin gizlilik hakları korunabilmekte.
Yusuf GÜLEÇ/ Bulut Klinik Kurucusu
“Hastane yoğunluğunu azaltan bir teletıp uygulamasıyız”
Hasta ve doktorlara yeni nesil dijital hastane deneyimi sunan bir teletıp uygulama-sıyız. Pandemi ile teletıp uygulamalarına talep çok arttı ve sağlık sektöründe krize hazır oluşumlar insanların imdadına yetişti. Bulut Klinik de bunlardan biri. Doktorları ve hastalarını sanal bir platformda bir araya getiriyoruz. Hastanelerde fiziksel varlığın azaltılması hedefiyle yola çıktık. Uygulama her branştan uzman hekimlerle online görüşme imkanı sağlıyor. Hekimler uygulama üzerinden hastalarının sağlık geçmişine cep telefonu üzerinden erişim sağlayabiliyor. Klinikler ise kendi işletmelerine dair mali, muhasebe ve idari ihtiyaçlarını uygulama üzerinden sağlayabiliyor. Çok kapsamlı akıllı sağlık deneyimi sunan uygulama Türkiye haricinde Azerbaycan ve Kırgızistan’da da kullanılıyor. İstanbul Havalimanı’nda yapılan PCR testleri Sağlık Bakanlığı’na Bulut Klinik üzerinden gönderiliyor. Sistemimizde 4215 klinik ve 890 binden fazla hasta yer alıyor. Sistem üzerinden randevu yönetimi, medikal takip, hasta takibi, ölçüm takip, raporlama, doküman yönetimi ve hasta bilgilendirme hizmetlerini sağlayabiliyor. Doktor çalışma takvimine ve hekimin muayene süresine göre randevular kolaylıkla yönetilebiliyor. Covid-19 nedeniyle hizmetimize olan ihtiyaç arttı. 2020’de yüzde 100’ün üzerinde büyüdük.
Nevzat ATAKLI / Trio Mobil Kurucu CEO’su
“loT teknolojileri ile takip çözümleri sunuyoruz”
IoT teknolojileri ile belediyelere yönelik çözümler sunuyoruz. Akıllı şehir projeleri kapsamında gördüğümüz en kritik ihtiyaçlardan biri belediyelerde enerji maliyetleri. Sürdürülebilir bir şehircilik anlayışına uygun olarak daha düşük karbon ayak izi ve enerji verimliliği hedefiyle gerçekleştirdiğimiz projelerden biri, Beşiktaş Belediyesi’nde uyguladığımız Enerji İzleme Çözümü. Bu çözüm ile online ve anlık olarak belediyede birim bazında enerji tüketiminin ölçümlenerek fazla kullanımların ve tasarruf noktalarının tespit edilmesini ve reaktif tüketimlerin izlenmesini sağlıyoruz.
Diğer bir örnek de toplum sağlığına yönelik olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile geliştirdiğimiz Koronavirüs’e Karşı Hasta Takip Sistemi. Kişi Takip Çözümü ile hastaların anlık konumu ve geçmişe dönük bl konum bilgileri takip ediliyor, filyasyon takibi yapılabiliyor. Konya Ovası’nda daha düşük karbon ayak izi ve daha verimli tarıma yönelik takip projesi geliştirdik. IoT teknolojisi ile geliştirilen biçerdöver takip projesinde, Konya Ovası’nda hasat döneminin gelmesiyle Beyşehir’deki tüm biçerdöverler takip ediliyor ve verimlilikleri ölçümleniyor. Yakın zamanda EMEA bölgesinin en büyük sistem entegratörlerinden Deltatel ile bir işbirliğine imza attık. Delta-tel 17 ülkede IoT çözümlerimizin satış ve pazarlama süreçlerini üstlenecek.
Mustafa UÇAK / Akıllı Şehir Uzmanı, Arz Portföy İş Geliştirme Müdürü
“Batı ile Asya arasında anlayış farkı var”
İstanbul’un güncel nüfusu 15.5 milyon görünse de gün içinde hareketlilik 20 milyon üzerinde gerçekleşiyor. Şehir yönetiminin ciddi anlamda planlama ve çözüm üretme sorumluluğu var.
İstanbul’un kayıtlı araç sayısı 4,5 milyon. Bu rakam Avrupa Birliği ülkelerinin bazılarının nüfusundan daha yüksek bir sayı. Akıllı çözümlere İstanbul için en çok trafikte talep var. Akıllı şehir dediğimizde altı alan öne çıkıyor. Ekonomi, Mobilite, Çevre, İnsan, Yaşam ve Yönetişim. Özellikle şehir yönetimleri bakımından yapay zeka tabanlı karar destek mekanizmaları ve dijital ikiz uygulamaları, ilerleyen zamanlarda karşımıza çıkacak çözümler arasında.
Sürdürülebilirlik bağlamında yeşil enerji ve düşük karbon salınımına yönelik çözümler de ön planda. Lojistik sektörü ise yüzünü dron teslimat ya da otonom paket servis çözümlerine çevirmiş durumda.
Akıllı şehir kavramı konusunda Asya ile Batılı ülkeler arasında ciddi bir anlayış farkı var. Uzakdoğu’ya gittikçe çözümlerin daha teknoloji, Avrupa’da ise vatandaş odaklı olduğunu söyleyebiliriz. Küresel akıllı şehirler pazar büyüklüğünün 2021‘de yaklaşık 420 milyar dolardan 2025’e kadar 820 milyar dolara çıkması bekleniyor. Yıllık bileşik büyüme oranının [CAGR] yüzde 14.8 olması öngörülüyor. Dünyada en akıllı şehirler bugün için Francisco, New York, Londra, Barcelona, Paris, Kopenhag, Berlin, Seul ve Singapur.
Muhammed Mirza ÖZDİL / Tytovision Kurucu Ortak
“Ulaşım problemlerine çözüm sunuyoruz”
Tytovision, ulaşım problemlerini sürücü bakış açısıyla tespit eden bir görüntü işleme algoritması. Bilgisayarlı görü teknolojilerini kullanarak trafik envanterlerinin birbirleri ile uyumsuzluğu, yol kusurlarının tespiti ve park alanı yetersizliği gibi olumsuzlukları tespit ederek trafik sıkışıklığını azaltmayı hedeflemekte. Mevcutta Türkiye’nin birçok şehrinde Tytovision ürünleri kullanılıyor. Birçok ödül kazandık, ihracata başladık. Ödüller arasında Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği Ulaşımda Aklın Yolu Ödülü, Big Bang Sahnesinde Otomotiv İhracatçıları Birliği ve Cisco tarafından verileni örnek olarak sayabilirim. European Institute of InnovationBTechnology Urban Mobility tarafından hızlandırma programına davet edilerek, bu program tarafından seçilen beş ekipten bir tanesi olduk.
Berk ŞAHİN / Parxlab Kurucu Ortağı
“Hedefimiz verimli park alanları oluşturmak”
Cadde üstü otopark yönetimi ile sürücü ve işletme tarafında daha verimli park alanları sunuyoruz. Bir araç trafikte park yeri aramaya başladığı andan itibaren trafiğin yüzde 30’luk kısmını oluşturuyor. Park alanlarının optimize yönetimi ile trafik yoğunluğuna etki edebiliyoruz. Uzun vadede akıllı şehirlerle otonom araçlar arasında bir köprü olmayı planlıyoruz.
Bir otonom araç boş park yeri verisine nereden ulaşacak ve park ücretini nasıl ödeyecek gibi soruları çözüme ulaştırıyoruz. TET Proje Pazarı Akıllı Ulaşım Ödülü, TechAnkara Akıllı Şehirler Özel Ödülü, Almanya Duisport Liman Tır Otoparkı Yönetim Sistemi İhracatı, Almanya Rewe Alışveriş Merkezi Otoparkı Yönetim Sistemi İhracatı, TAV Teknoloji ile Havalimanları için Akıllı Apron ve Yer Hizmetleri Yönetim Sistemi AB Projesi gibi başarılarımız var.
Mustafa ERGİSİ / Cross Regions Technology Kurucu Ortağı
“Misyonumuz binaları akıllı hale getirmek”
Nesnelerin interneti ve data analitik çözümleri alanında hizmet sunan bir firmayız. Merkezimiz ABD’de. Şehirleri, işyerlerini ve evleri daha akıllı hale getirme misyonuyla yola çıktık. Yaşama ve çalışma alanlarını daha emniyetli hale getirerek, insan hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Akıllı teknolojilerle bina ve daire sahiplerinin tasarruf yapmalarına katkı sağlıyoruz. Bir binanın daha iyi bakım, eneıji verimliliği ve operasyonel hale gebilmesi için gerçek dünyada neler olacağını tahmin edecek fiziksel yapının sanal bir kopyasını, yani djjital ikizini oluşturuyoruz. Fiziksel binanın djjital ikiz temsili, alanlar ve varlıklar hakkında bina sahiplerine önemli faydalar sağlıyor. Aylık veriler doğrultusunda bina yönetiminde tasarruf edilebiliyor.
ÜRÜN DİRİER