İş Fikirleri ve İş Kurmak

Mini Pankek Kafe Açın Zengin Olun

Mini pankek girişimciler için cazip fırsatlar yaratıyor

Kısa sürede zincir kafelerin oluşacağı yeme içme sektöründeki en yeni trend mini pankek kafeler oldu. Girişimciler yoğun ilgiden çok memnun. Gençlerin ilgi odağında olan mini pankek kafelerin sayılarında hızlı bir artış var. Yeni iş fikri ve konsept olarak değerlendirilebilir.

HER gün yeni bir trend ürünle tanışıyoruz. Mini pankek de bunlardan biri. Tıpkı yeni nesil lokma tatlısı, San Sebastian cheesecake ve Meksika ile İspanya’mn meşhur lezzeti churros gibi fenomen olmaya aday. Bildiğimiz pankekin daha küçük boyutlarında olan mini pankekler, çeşit çeşit çikolata, meyve ve sosla servis ediliyor. Onu bu kadar popüler yapan şey ise waffle’a benzemesi ama ona göre daha pratik bir lezzet olması. Bu trend, yeni bir sektörün de kapılarını açıyor. Mini pankek kafelerin sayısı her geçen gün artıyor. İlk örneğini İstanbul’da gördüğümüz bu kafeler, artık Bursa ve Edirne gibi şehirlerde de karşımıza çıkıyor. Özellikle gençler tarafından ilgi gören bu yeni lezzet, girişimciler için cazip fırsatlar yaratıyor. Sektörün ilk girişimcileri, henüz çok yeni olan mini pankek pazarının potansiyelinin güçlü olduğunu ve zaman içinde pazara yeni oyuncuların katılacağını söylüyor.

“HAMUR TATLILARINI GEÇECEK”

Mini pankek satan mekanlardan biri Pango. İşletmenin altısı İstanbul’da, biri Ukrayna’nın Lviv şehrinde olmak üzere yedi şubesi bulunuyor. İstanbul’daki şubelerden ikisi Karaköy’de, diğerleri ise Moda, Beşiktaş, Bağdat Caddesi ve Taksim’de yer alıyor.

pango kadikoy istanbul
Pango

Müşterilerine krep seçeneği de sunan Pango’nun ana ürünü mini pankek. 2018’in Şubat ayında hizmet vermeye başlayan Pango’nun kurucu ortağı Nurettin Erzen, “Türkiye’de uzun süre waffle sevgisi yaşandı. Waffle yemesi zor ve ağır bir tatlı. Buna alternatif olarak hem görüntüsü güzel hem yemesi kolay hem de lezzetli bir ürün arayışına girdik. Karşımıza mini pankek çıktı” diyor. Ortağı Gizem Gündoğdu ile birlikte işlettikleri Pan-go için yaklaşık 500 bin TL’lik yatırım yaptıklarını anlatan Erzen, büyüme hedeflerini ise şu sözlerle özetliyor:

“İstanbul’daki şubelerimizden üçü franehise. 2019’da Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere diğer şehirlere de yayılmak istiyoruz. 2020’nin sonunda ise toplamda 20 şube hedefimiz var.”

Pango’nun bir şubesinde ayda ortalama 2 bin ile 3 bin arasında mini pankek satıldığını söyleyen Erzen, “Türkiye’de yeni olduğu için ürünün tanıtılması ^’gerekiyordu. Reklam çalışmalarıyla ürünü duyurmayı başardığınızı düşünüyorum. Mini pankeklerimizi tadanlar çok lezzetli ‘olduğunu söylüyor. Talepten memnunuz” açıklamasını yapıyor.

Erzen, mini pankekin diğer hamur tatlıları arasında öne çıkacağını ifade ediyor.

HEDEFİ, ÜÇ KAT BÜYÜMEK

Bursa’yı mini pankekle tanıştıran Pankiss Pancake Chocolate Cafe, mart ayında hizmet vermeye başlamış. Mini pankek ilhamını yurtdışından aldıklarını söyleyen işletme sahibi Anıl Aydemir, ürünlerini büyük bir özenle hazırladıklarım anlatıyor. “Hamuru kendimiz hazırlıyoruz. Fabrikasyon hamur karışımlarını kullanmıyoruz. Çikolata ve diğer malzemelerde yüksek kalitedeki ürünleri tercih ediyoruz” diyen Aydemir, şu an sadece mini pankek sattıklarını ancak önümüzdeki dönemde ürün yelpazelerini genişleteceklerini ifade ediyor.

pankiss
Pankiss Pancake Chocolate Cafe

Yaklaşık 50 bin TL’lik yatırım yapılan ve henüz şubesi bulunmayan Pankiss Pancake Chocolate Cafe’nin hedefi, yılsonuna kadar üç kat büyümek. Aydemir, “Günde ortalama 50 porsiyon mini pankek satıyoruz. Müşterilerimizin neredeyse tamamı bizi lokmacılarla veya waffle’cılarla karşılaştırıyor. Ancak ürünümüzü tattıktan sonra aldığımız tepkiler mükemmel. Daha hafif, daha lezzetli, daha sağlıklı ve daha uygun fiyatlı olduğunu söylüyorlar” diyor.

Türkçe’de mini pankek pazarının potansiyeliyle ilgili değerlendirmede bulunan Aydemir, “Ürün şu anda çok fazla bilinmediği için rakip sayımız az. Ama potansiyeli diğer sektör rakiplerimizden daha fazla” diyor.

“REKABET ARTACAK”

Mini pankek trendi, İstanbul ve Bursa’nın yanı sıra Edirne’de de etkisini hissettiriyor, iki şubesiyle hizmet veren Minipan, Edirne’nin şimdilik mini pankek satan tek işletmesi. Minipan’ın kurucu ortağı Ertan Çalışkan, kuruluş hikayelerini şöyle anlatıyor:

Minipan
Minipan

“Ortağım Mehmet Sezer Altay ile birlikte uzun zamandır farklı ve yeni bir şey yapmak istiyorduk. Bunun için de araştırmalar yapıyorduk. Ortağım, Hollanda’da çok yaygın olan poffertjes tatlısından ilham alarak pankek yapmayı önerdi. Poffertjes ile ilgili sayısız video izledik. Ar-Ge çalışmalarımızın ardından ilk şubemizi 2018’in Kasım ayında Edirne Merkez’de açtık.” îkinci şubelerini Haziran 2019’da hizmete açtıklarını ve toplamda yaklaşık 350 bin TL yatırım yaptıklarım söyleyen Çalışkan, “Yatırımlarımız devam ediyor. Tüketicinin ilgisi memnuniyet verici. Onlardan gelen geri bildirimler ve yoğun ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızın açık bir göstergesi. Satışlarımız beklentimizin üzerinde” diyor. Türk halkının farklı lezzetleri denemek konusunda oldukça istekli olduğunu ifade eden Çalışkan, “Bu doğrultuda potansiyelin oldukça yüksek olduğunu ve kısa zamanda birçok rakip firmanın mini pankek pazarına gireceğini düşünüyorum” diyor.

Çalışkan, gelecek dönem hedeflerinden de söz ediyor: “Ar-Ge çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından glutensiz undan yapılan mini pankeklerimizi müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Bunun yanı sıra yeni şubeler açmayı planlıyoruz. Franchise ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Amacımız, Türkiye’nin tescilli markası olan Minipan’ı ülkemizin her noktasına ulaştırabilmek.”

Minipan’da mini pankekin yanı sıra ev yapımı magnolia tatlısı, puding, limonata, taze sıkılmış meyve kokteyli ve çikolatalı meyve tabağı alternatifleri de bulunuyor.

Pankekin kökeni

Özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olan pankekin tarihte ilk olarak Eski Yunan mutfağında yer aldığı biliniyor. Pankek, farklı coğrafyalarda farklı isimlerle anılıyor. 1400’lü yıllardan itibaren İngilizlerin “pancake” ve “hoteake” isimleriyle andığı bu lezzet, Fransa, Belçika, İsviçre, Kanada, Şili, Portekiz ve Brezilya gibi ülkelerde “creepe”, Almanya’da ise “pfannkuchen” ve “kaisersehmarrn” olarak biliniyor. Türkiye’de de uzun yıllardır bilinen ve sevilen bir lezzet olan pankek, bugün klasik halinin yanı sıra mini pankek olarak da talep görüyor.

M.Özhan Erem / Erem Yayıncılık ve Medya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı
“Tatlıyı ve hamur işini seviyoruz”

Türk insanının tatlıya ve hamur işi ürünlere olan düşkünlüğü devam ettiği sürece yeni ürünler çıkacaktır. Lokmada olduğu gibi inovatif hale getirilerek yeni tatlar menülere eklenecek; franchise ve bayilik sistemiyle hızlıca yayılabilecekleri, yatırımcıların da nakit para akışı sağlayabileceği iş kolları olmaya devam edecek. Sene başından itibaren çok sayıda lokmacı açıldı. Tüm iş kollarında olduğu gibi lokasyon çok önemli. İşletmeler, büyük metrekare dükkanlarda tek ürünle kira bedellerini ve giderleri karşılamakta zorlandıklarında ya da ürün çeşitliliğini artırmak istediklerinde içecek, churros ve pankek gibi ürünleri menülerine dahil etmeye başladı. Yeni nesil tatlılar konusunda kurumsal olan, reklam çalışmaları yapan, markalaşan, bayisinin haklarını koruyan ve kazandıran, kaliteden ödün vermeyen markalar kalıcı olacak.

Kendi pankekinizi yapın

Lezzetiyle kahvaltı sofralarınızı ya da çay; saatlerinizi taçlandıracak bir pankek hazırlayabilirsiniz.

Çikolata soslu pankek tarifi

Malzemeler: (20 adet için) üç yumurta, dört çorba kaşığı tozşeker, bir su bardağı süt, 125 gram un, yarım paket kabartma tozu, 150 gram bitter çikolata, bir kutu (200 mİ) krema, bir tutam tuz, tereyağı.

Yapılışı: Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurtanın sarısı, tozşeker/süt, un ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yumurta akını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirin ve diğer karışıma ekleyin. Yapışmaz yüzeyli tavayı tereyâğıyla yağlayıp ısıtın. Küçük boy bir kepçeyle karışımdan alıp önlü arkalı pişirin. Hamur bitene kadâr işlemi tekrarlayın. Ayrı bir yerde çikolata ve kremayi birlikte benmari usulü eritin. Bir adet papkeki servis tabağına yerleştirin. Üzerine çikolata sostan gezdirin. Aynı işlemi üç-dört kez tekrarlayın: Pankekler bitene kadar bu işlemi başka servis tabaklarına da uygulayıp servis yapın.

ŞEBNEM CAN KILINÇARSLAN

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu