Türkiye Franchising Sisteminin Popüler Markaları
Yatırımınızı Ertelemeyin! Franchising sektörünün popüler markalarını sîzler için araştırdık. İşte Türkiye’nin “101 Popüler Franchise Markası”…
İçeriğe Ait Başlıklar
Popüler Franchise Markaları
2018 yılında 50 milyar dolara ulaşması beklenen franchise sektörü, halihazırda 3 bin zincir işletmenin sahip olduğu 60 bin şube sayısı ile büyümeyi sürdürüyor.
Türkiye coğrafi konumu ve kıtalar arasında oluşturduğu köprü işlevi nedeniyle franchising vermek isteyen markaların her daim gözdesi. Zira Türkiye, gerçek anlamda franchise’m en verimli yılını yaşıyor. Türkiye, zincir sayısıyla Avrupa birincisi. Ufrad verilerine göre, Türkiye’de franchising sektörü son 5 yılda yüzde 180 gibi rekor bir büyüme gösterdi. Bu büyüme 200 bin kişiye yeni istihdam alanı yarattı. Franchise sektörünün 2023 franchise hedefi ise 100 milyar dolarlık bir hacime ulaşmak. Tüm dünyada franchise sistemi ve düzenlenen franchise fuarları tek sektöre hitap etmiyor ve sistem ile entegre 60’dan fazla iş kolu bulunuyor.
Gıda’dan ev dekorasyonuna, güzellik/bakım sektöründen gayrimenkule, spor merkezlerinden cafelere, kuru temizlemeden teknolojiye, eğitimden takı aksesuar markalarına kadar birçok sektörden markayı sizler için mercek altına aldık.
Franchise sistemi kazan-kazan mantığını içerdiğinden hiç şüphesiz franchise alanlar kadar, franchise verenlere de yarar sağlamaktadır. Franchise ve bayilik sisteminin yükselişe geçmesinin en büyük kanıtı da, Medyafors Fuarcılık organizasyonu ile İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 11-14 Ekim 2018’de düzenlenecek 16. Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’nın katılımcı marka, m2 ve ziyaretçi sayısı bazında Avrupa ve Ortadoğu’nun birincisi olma özelliğini taşıması. .. Bu rekor, girişimcilerin franchise alarak kendi işlerini kurma konusundaki istekliliğini ortaya koyuyor, markalar fuar ile büyüyor.
işte biz de bu gerçeklerden yola çıkarak, yeni iş kurmak isteyenlere yönelik kapsamlı bir dosya hazırladık.
Media Forca
Ayçan Helvacıoğlu:
Türkiye ve dünyada her geçen yıl franchise sistemi büyüyerek gelişmeye devam ediyor. Sistemin hızla gelişmesi bu yılda yeni yatırımları ve iş birliklerini beraberinde getirecektir. 3.nesil cafeler, çay, gurme bur-ger, döner konseptleri yine rağbet gören sektörler olmakla birlikte, kozmetik-parfümeri, dekorasyon konseptleri, gayrimenkul, spor salonları eğlence ve otomotiv sektörü bu yıl ivme kazanan sektörler arasında olacak.
Bir taraftan Türk markalarının yurt dışı pazarlara açılımı hızlanarak devam ederken, Franchise sisteminin bu yıl özellikle Anadolu’da etkisini göstereceğini, yerel markalarda büyük bir atılım olacağını ve ulusal pazara çıkan Anadolu markalarının sayısının artacağını öngörüyorum.
Bu dönemde sisteme daha fazla marka ve girişimci adayının dahil olmasını bekliyoruz. Bu gelişmeler doğrultusunda 2018 yılı geçtiğimiz yıllara oranla önemli bir yıl olacak.
Ufrad
Dr. Mustafa Aydın:
Franchise sayesinde, yerel markalar ulusal pazara girerken, ulusal markalar da yurt dışı pazarlarına yelken açıyor. 2018’de 50 milyar dolara ulaşması beklenen franchise sektörü, halihazırda 2 bin 500 zincir işletmenin sahip olduğu 60 bin bayi sayısı ile büyümeyi sürdürüyor. Türkiye’de franchising sektörü son 5 yılda %180 gibi rekor bir büyüme gösterdi. Bu büyüme 150 binden fazla kişiye yeni istihdam alanı yarattı.
Sektör olarak 2023 hedefimiz ise 100 milyar dolarlık hacmine ulaşmak.Türkiye, zincir sayısıyla Avrupa birincisi. Türkiye’nin yurt dışında da büyüme stratejileri büyük potansiyele sahip. Dışarıya açılmayı başaran markalarımızın sayısı 150’yi geçti. Ancak araştırmalarımıza göre 700Türk markası da kısa süre içerisinde dünyaya açılacak. Bu yıl Bayim Olur musun Franchising Fuarı ile eş zamanlı Avrupa Franchise Federasyonu 2018 toplantılarına UF-RAD olarak ev sahipliği yapacağız.
Coldwell Banker
Dr. Gökhan TAŞ:
Artık Türkiye Franchise sektöründe girişimcilerin küçük sermayelerle büyük işletmeler kurmaları sağlanabiliyor. Bir işi ya yaşayarak öğrenirsiniz, ya da yaşayandan… Bizler Coldwell Banker olarar 1906’dan beri girişimcilerin hayalindeki işi gerçeğe dönüştürüyoruz. 111 yıllık bir mirasın, deneyimin, başarının bir parçasıyız.Ve bunları girişimciler ile paylaşıyoruz. Dünyadaki her zengin insan zekidir, ama her zeki insan zengin değildir. Girişimcilik zeki insanların zengin olmasındaki anahtardır. Sizlerde kendi geleceğinizi değiştirmek, çocuklarınızın geleceğini değiştirmek istiyorsanız iş yatırımlarınızı başarısını kanıtlamış, güçlü sistemleri olan sektör ve markalara danışarak yapın.
Kasap Döner
Bahar Özürün:
Perakende sektörü gerek büyüme oranları, gerek istihdama katkısı ile her zaman ekonomide lokomotif sektörlerin başında gelmiştir. Yaşanan terör olayları ve darbe girişimi nedeniyle 2016 yılında bu parlak tabloyu yaşayamayan sektörümüz, 2017 yılında bir önceki yılın kayıplarını telafi etti. 2016 yılında 10 yeni açılışa karşılık 2017 yılında 18 yeni şube açtık.
2018 yılında büyüme hızımızı artırıp 24 yeni şube ile toplam 80 restorana ulaşmayı ve bir önceki yıla göre yüzde 40 ciro artışı hedefliyoruz. 2018’de diğer hedeflerimiz, sanal ödeme sistemlerinin kullanımını yaygınlaştırmak ve şubelerimizde daha çok kadın çalışan sayısına ulaşmaktır.
Dagi
Cenk DAĞDEVİREN:
2018 yılında franchising’in yıldızı parlayacak… 1986 yılından beri perakende sektörünün içindeyim. Giderlerin artması ve kârlılığın azalması ile zorluklar yaşayan yatırımcıların daha dikkatli olması ve tüm işleyişlerin içinde olması gerekmektedir. Perakende tekstili her zaman olduğu gibi 2018 yılında da franchising yatırım alanında cazibesini koruyacak ve yıldızı parlayacak işlerin başında gelecektir. Franchising’in avantajlarına gelince; denenmiş yöntemler, sistem kurulumu, sürekli güncel gelişmeler ve eğitimi, insan kaynakları, ofis yönetimi, dekor ve ekip yönetimi konularında yatırımcılarımıza destek olmaktayız. Dagi’nin 2018 hedefi, belirlediğimiz 12 lokasyonda franchising vermek ve mevcut 32 franchise mağazamızı daha kârlı duruma getirmek.
Tab Gıda
İlhan ERKAN:
Franchise, 21. yüzyılın markalı perakendeciliğine yeni ufuklar kazandıran çağdaş bir işletme şekli. Türkiye’de de en istikrarlı şekilde büyüyen ve yatırım cazibesini koruyan sektörlerden biri olduğunu görüyoruz. Türkiye’de 50 milyar liralık büyüklüğe ulaşan franchise sektörünün 2018 yılında atağa kalkması bekleniyor. Franchising sektörü son 5 yılda yüzde 180 gibi rekor bir büyüme göstererek 150 binden fazla kişiye istihdam alanı yarattı.TAB Gıda olarak bizi büyüten ve güçlendiren en önemli etken yaptığımız yatırımlarla dünyada eşi benzeri olmayan bir gıda ekosiste-mi yaratmış olmamızdır.
Özsüt
Güçlü Şeneler:
Türkiye’de franchise sistemini en iyi uygulayan markalardan biri olarak, yatırımcılar için çok cazip fırsatlar sunuyor, lokasyon seçiminden verimli operasyon yönetimine kadar tüm konularda girişimcilere destek veriyoruz. Yatırımın geri dönüş süresini birçok mağazamızda iki yıla kadar indirmiş bulunmakta yız. 2018 yılında da, Özsüt’ün 80 yıllık kurum kültürünü benimseyen franchise’larımızla istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz.
Bereket Döner
Muhammet Nezif EMEK:
2018 itibariyle ekonomide fark edilir bir genişleme bekliyoruz. Bereket Döner Grubu olarak ülkemize döviz kazandıran faaliyetlerimizi sürdürüp geliştirerek hem yurt dışı danışmanlıkları hem de yurt dışı master franchise sözleşmeleri imzalamak için tüm gayretimizi göstereceğiz.
Hedefimiz; 2018 yılında minimum %50 büyüme gerçekleştirip, yaklaşık 20 milyon TL yatırım ve 500 yeni istihdamla daha güçlü yarınlara emin adımlarla ilerlemek.
Era Türkiye
Özhan ATALAY:
Tüm Dünya’da şehirleşme hızla devam ediyor. 1900 yılında dünya nüfusunun sadece % 13’ü şehirlerde yaşıyordu. 2050 yılına kadar bu sayı % 70’e varmış olacak. Devasa boyutlara gelen şehirlerin temel mal ve hizmet ihtiyaçlarının kurumsal zincirler ile yapılması kaçınılmaz olacak. Teknolojiye dayanan bazı sektörler hariç, kişilerin kendilerine has mal ve ürünleri geliştirebilmeleri her geçen gün daha zor ve riskli olmaya başladı. Gelişme büyük sermaye ve zaman istiyor ve kurulan işletmelerin sadece %5’i başarılı olabiliyor. Yapılacak şey iyi bir lokasyon seçmek ve iyi yönetmek.
Bursa Kebap Evi
Cem HELVACI:
2018’de Türkiye franchise pazarı tüm hızıyla büyümeye devam edecek. Bu büyümenin faktörleri; AVM sayılarının artması, sosyalleşme ve dışarıda yeme içme kültürünün hızla gelişmesi. Bu sektöre yatırım yapacakların doğru marka, doğru lokasyon ve doğru ekip ile yola çıkmaları çok önemli. Her daim markaya yatırım yapan markaları tercih etmeleri gerekiyor. Sektörün önemli sorunlarından biri, Türk mutfağının lezzetlerini dünya ile tanıştırmakta geç kalınması… Bu sorunu, sektör liderlerinin ve devlet kurumlarının ele alması gerektiğine inanıyorum.
Gönül Kahvecisi
Yaman YARDIMCI:
Franchise sektörü; Türkiye’de hızlı bir şekilde büyüyor. Başarılı markalara talep her geçen gün artmakla birlikte, bu durum beraberinde bir çok fırsatı da getirmektedir. Bu fırsatların en başında ise; yerel markaların ulusal pazarda, ulusal markaların da yurt dışı pazarında kendilerine yer bulabilmeleri yer almaktadır. Franchise sektöründe, yiyecek-içecek sektörü birinci sırayı alırken,Türkiye’nin de zincir sayısıyla Avrupa’da ilk sıraya yükseldiği görülmektedir. 2018 yılında da Türkiye’de Franchising sistemi; en çok kullanılan girişimcilik uygulamalarından biri olmaya devam edecektir. Gönül Kahvesi olarak; 2023 yılında Türkiye’de 500, Dünya’da 223 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz.
Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi
Ali Uğur SOYTÜRK:
Markalar know-how ve arge’lerine ayırdıkları bütçeleri oldukça kıstılar. Dünya genelinde oluşan yeni trendlerin etkilerini, ülkemizde 2019 yılı ikinci yarısından sonra göreceğimizi düşünüyorum.
Türkiye franchise sektöründe özellikle yiyecek/içecek alanındaki aşırı arz fazlası nedeniyle farklı alanlara kaymalar göreceğimizi beklemekteyim. 2018 yılında Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi olarak beklenti ve hedeflerimiz: Turquality ile birlikte yurtdışına şubeler açmak, 75 ilde 180 şubemizde ağırladığımız misafirlerimizi maksimum seviyede memnun etmek, üretimin her alanında yatırımlarımıza devam etmek, ihracat ve istihdam için çalışmak.