“İş kurmak” için yeni fikirlere ve trend iş modellerine ihtiyacınız varsa doğru adresdesiniz. Bugünkü yazımızda “en iyi iş fikirleri” olarak değerlendirebileceğiniz yatırım projeleri ve fikirleri sunacağız. Sektörel olarak büyüme trendinde olan popüler işler başta olmak üzere sermayesi az olan küçük yatırımcıyıda düşündük.
Girişimci denince ilk akla gelen şey iş ve para desek doğru mudur sizce? Hem evet hemde hayır derim çünkü gerçekten bir iş kurmak için sermaye olmadan olmuyor. Sermaye yani para var yapılacak işte belli o zaman niye hayır. Çünkü’nün cevabı alttaki konuda
Mutlaka okyun: Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere tavsiyeler
İçeriğe Ait Başlıklar
Bayilik almak
İş kurmak için bayilik alarak kendi işletmenizi kurabilirsiniz. Son 10 yılda Türkiyede bayilik sistemi ile şubeleşen markaların sayısında hızlı bir artış oldu. Bayilik sistemi hem marka’nın büyümesinde çok etkili hemde bayilik şubesi açan girişimcinin başarılı olmasında. Gıda dan tekstile, Mobilyadan spor salonlarına kadar birçok ürünün pazarlandığı konsept mağazalar franchise sistemi ile bayilik verme yarışına girdi. Bayilik veren 17 markanın franchise koşulları için
Mutlaka Okuyun: Az sermayeli 17 bayilik
Kordon kanı bankası kurmak
Kök hücre araştırmalarında kordon kanı ile birçok hastalığın tedavisinin mümkün olduğu anlaşılmıştır. Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanının içerisinde yüksek miktarda kök hücre bulunmaktadır. Büyüklerimiz doğumdan sonra bu kordon bağını gömerlerdi halende gömen vardır. Doğumdan sonra kordon bağının uzun yıllar saklanabilmesi için kordon bankasına yatırım yapmak kazançlı olacaktır.
Kordon kanı bankası hakkında daha ayrıntı bilgi için Tıklayınız.
İnternetten satış yaptıran sitelerden para kazanmak
Sermayesi olmayan ama bilgi ve becerisi olanların paraya dönüştürebileceği internetten satış plartformlarını mutlaka denemelidir. İnternetten ürün satışı yapmak isteyenlerin yoğun ilgi gözterdiği bu sitelerin başında Gittigidiyor, Hepsiburada, Hobinisat, Lidyana, N11 gibi kendini ispatlamış markalar geliyor. Evde el becerisi ile yapılan ürünleri bu sitelerde satabilirsiniz ayrıca çoğu ürün tedarikçisi firmalarda bu sitelerde kendilerine mağaza açıp ürünlerini pazarlamaktadır.
İnternetten satış yapmak için detaylı bilgi için buradan okuyabilirsiniz.
Tezgah üstü estetik iş fikirleri
Aşağıda az sermayeyle gerçekleşecek farklı bir girişimin başlangıç aşamasından bahsedeceğim.
Girişim deyince akla hep çarşı pazar ekonomisinin farklılıkları gelir malum. Bunların çoğu elle tutulan maddi nitelikte tüketim ürünlerine yöneliktir. Konuyu ileri götürdüğümüzde mekanik aletler, elektronik aygıtlar gibi daha teknik nesneler devreye girer. İş giderek karmaşık hale gelirken kısaca ‘moda’ olarak anılan girişim hikayeleri hatırlanır.
Tam da burada ‘estetik’ dediğimiz sihirli sözcük karışır işin içine. Moda olmaya aday ürünler yeniliğe ilişkin farklılık düşüncesini hep bu kaynaktan alır. Basit bir gıda imalatından karmaşık elektronik aletlerin tasarımına değin her ürünün içinde belli dozda estetik dediğimiz o şey mutlaka bulunur.
Akıl çelen mobilyalar, giderek evrimleşen giyim kuşam, artistik-fütüristik süslemeler, modern dünyanın dekorasyon objeleri, ikonik mimari eserler ve farklılaşan onlarca yeni uğraşı alanı.
Tezgah üstü estetik iş fikirleri hakkında bilgi için tıklayınız.
Tatlı patatesin organik haline dikkat
Organik ürünlere aşina insanların beslenme değeri yüksek ürünlere olan talebi giderek artıyor. Şimdiden kolay yetiştirilen organik bitkiler için çoğu ülkede ciddi hazırlıklar var. Az miktarda suya ihtiyaç duyan bu bitkilerin başında ise tatlı patates var.
Tatlı patatesin yapısının ve yetiştirilmesinin esasen organik olduğunu çoğu kimse bilmez. Fiyat farkı itibariyle normal patatesten daha pahalı bir ürün. Şeker içeriği çok zengin! Vitamin, mineral yönünden ilginç özelliklere sahip. Nişasta yapısı da kendine özel. Yumru kök olması dışında bildiğimiz patatesle pek yakınlığı yok. işin aslına bakarsanız ‘tatlı patates’ yakıştırması bir benzetmeden ibaret… Bu ilginç bitkinin asıl adı ise dünya dillerinde geçen şekliyle ‘yam’… Devamı için tıklayınız.
Çiçekci dükkanı açmak
Mağaza açılışıları, düğünler, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü derken özel günler saymakla bitmiyor. Sadece bu özel günler bile size, bir çiçekçi dükkanı açmanın ne kadar karlı bir iş olduğunu gösterebilir.Üstelik bir dükkan açmak için herhangi bir diplomaya ya da tecrübeye gerek yok. İhtiyacınız olan başlıca şeyler: işe başlamak için elinizde bir miktar para, amaç ve müthiş bir iş planı.
Bir çiçekçi dükkanı açmadan önce öğrenmeniz gerekenler:
- Düzenli bir şekilde çiçekleri, aksesuarları ya da bitkileri nasıl alacağınız,
- Profesyonel aranjmanları nasıl yapacağınızı,
- Ürünlerinizin reklamını ve pazarlamasını nasıl yapacağınızı öğrenmeniz gerekir.
- Çiçek aranjmanları için kitaplara ya da internet sitelerine bakın. Kendi üretkenliğinizi kullanarak orijinal aranjmanlar ve buketler yapın.
Çiçekci dükkanı açma maliyeti ve daha fazla bilgi için tıklayınız.
Dükkan açmak
Dükkan nasıl açılır?
1- İş kuracakların öncelikle sektör seçmeleri gerekmektedir hangi sektörde başarılı olabilirim ve popüler sektörler nelerdir bir işe başlamadan önce iş planı gereklidir. Kendinize şu saruları sorarak başayabilirsiniz.
- Bu işe nasıl başlayabilirim?
- Benim için doğru lokasyon neresidir?
- Fikrimi başkasıyla paylaşmam doğrumu?
- Hizmetimi veya işletmemi rakip işletmelerden nasıl farklı hale getirebilirim?
- Para kazandıktan sonra işletmemi satmam doğrumu?
Bu sorular dükkan açacakların aklından geçenlerden sayabileceğimiz sadece bir kaç sorudur?
2- Başarıyı yakalamak için bir işte tecrübe, bilgi ve yeteklerin bir araya gelerek uygulanması gerekir. Örnek vermek gerekirse gıda alanında kahve kafe konseptiyle bir dükkan açtınız belki az çok iş deneyimi olabilir yada ileri derecede tecrübeye sahipsiniz başarılı olmak için tecrübeden de daha fazlasına ihtiyac vardır. Açılan kafenin lokasyonu sizi yanıltmış olabilir ilk başta iyi gibi görünse de sizin beklentilerinize cevap vermeyebilir lokasyon seçimi için uzman kişilerden analiz yaptırılıp seçim yapmak en mantıklısıdır. Yada işlerin yönetimi hakkında yeterince profesyonel bilgiye sahipnisiniz?
Dükkan açma maliyeti ve daha fazlası için tıklayınız.