En Çok Para Kazandıran İşler
Yatırımcı ve girişimciler için çok para kazandıran işleri sıraladık. Evde su tüketimini azaltan cihaz, su sızıntısını anında bulan dedektör, antibakteriyel kaplamalı diş protezi, karbon ayak izi sıfır olan ekolojik çimento, tekerlekli sandalye ısıtma sistemi, aşırı engebeli araziler için rüzgar türbini. ..Bu ve benzeri projeleri Türkiye pazarına sunacak yatırımcı ve girişimciler aranıyor…
İçeriğe Ait Başlıklar
50 Orijinal İş Fikri Projesi
EGE Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarıyla birlikte Türkiye’de uygulama şansı yüksek yeni ürün, makine ekipman ve teknolojileri araştırdık. Bunlar arasından özellikle KOBİ’ler tarafından uygulama şansı yüksek olan projeleri seçtik.
Teknoloji Transfer Ofisi, başta KOBİ’ler olmak üzere firmalara rekabet güçlerini Ar-Ge, inovasyon ve üniversite-sanayi ortak çalışmaları aracılığı ile geliştirebilmeleri için destek sunuyor. Ayrıca Ege Üniversitesinin bilimsel potansiyeli ve araştırma altyapısından etkin yararlanmalarına imkan sağlıyor. KOBİ’lere doğru desteğin belirlenmesi konusunda fiimalara yardımcı oluyor. Eğer sizde Türkiye’de olmayan bu yenilikçi ürün ve teknolojileri kullanarak rekabette öne geçmek istiyorsanız, aşağıdaki projeleri mutlaka inceleyin. İşte, yatırımcı, girişimci, ortak, distribütör arayan firmaların yeni ürün ve teknolojileri…
Yeraltı sularının temizlenmesi
Su ve enerji yönetimi konularında faaliyet gösteren İspanyol çevre danışmanlık firması, özellikle yeraltı sularının temizlenmesi, ekstraksi-yon ve yeraltı sularının modellemesi konularında yeni bir proje geliştiriyor. Danışmanlık firması söz konusu projesi için partner firma arayışı içinde. Danışmanlık firması araştırma işbirliği, teknik işbirliği veya servis anlaşması öneriyor .
Referans numarası: TRES20151028001
Nem içeriğini ölçebilen teknoloji
HollandalI bir firma, yığınsal durumda bulunan gıda, tarım veya inşaat malzemelerinin yoğunluk ve nemini ölçen bir otomasyon sistemi geliştirmiş. Bu sistem yüzde 0.1-80 nem aralığını ve 50 gr/lt-bin 500 gr/lt aralığındaki yoğunluk değerlerini malzemenin de cinsine bağlı olarak ölçebiliyor. Sistem 7/24 olmak üzere zorlu üretim şartlarında denenmiş ve sonuçları onaylanmış. Ayrıca ölçüm metodu EN 14774-1:2009 normuna uyumlu. Firma stratejik partnerler ile söz konusu sistemin üretim hatlarına entegrasyonu üzerine çalışmak istiyor.
Referans numarası: TONL20140724003
Evde su tüketimini azaltan cihaz
Italyan araştırma enstitüsü, evlerde kullanılan suyun tüketiminden tasarruf edilmesini sağlayacak yeni ve patentli bir sistem geliştirmiş. Sistem, sıcak su kullanılacağı zaman suyun ısınmasına kadar geçen sürede boşa akıtılan ısınmamış suyun geri kazanımmı sağlıyor. Bu sistemde su istenilen sıcaklığa gelene kadar su tüketilmiyor. Söz konusu sistem test aşamasında. Araştırma enstitüsü bu sistemi üretebilecek firmalar ile üretim anlaşması yapmayı planlıyor.
Referans numarası: TOIT20151015001
Yangın güvenlik yazılımı
Singapur’da bina verimliliği üzerinde yazılım geliştirmekte olan bir firma, binalarda yangın güvenliği konusunda ortak yazılım geliştirmek üzere partner arıyor. Geliştirilecek yangın güvenliği modülü, Singapurlu firmanın halen geliştirmekte olduğu entegre bina yazılımının bir parçası olacak.
Referans numarası: TRSG20151014002
Atık su arıtma teknolojisi
Alman bir firma, her türlü atık sudan içme suyu elde edebilecek yeni bir arıtma sistemi geliştirmiş. Sistem, patent almış boşluklu membranların müşteri ihtiyacına uygun olabilecek modüler bir sistem içerisine entegre olması ile çalışıyor. Su arıtma firmaları ve arıtma tankı üreticileri ile ticari anlaşmE yapılacak.
Referans numarası: TODE20151006001
Yenilikçi unlu mamul üretim teknolojisi
Romanya’da bir üniversite, unlu mamul işleme sistemlerinde görülebilen miktoksin-leri azaltacak patentli bir teknoloji geliştirmiş. Bu yenilikçi teknoloji sayesinde üretim aşamalarında çok önemli avantajlar elde ediliyor. Üniversite unlu mamul ekipmanı üreticileriyle teknik destekli ticari işbirliği anlaşmaları yapmak istiyor.
Referans numarası: TOR020150909001
Yeni bir metot ile metal levha üretimi
Romanya’da bir üniversite, plastik deformasyon ile boyutsal uzama metodunu kullanarak ince metal levha üretimi teknolojisi geliştirmiş. Patentli bu metot aynı zamanda metal levha bükme sürecinde de kullanılabiliyor. Üniversite, teknik destekli ticari anlaşmalar yapmak istiyor. Bunun için Türkiye’de metal levha üretimi alanında faaliyet gösteren firmalardan gelecek talepler değerlendirilecek.
Referans numarası: TOR020140915001
inşaat modelleme ve bilgi sistemi
Güney Koreli bir firma, inşaat sektöründe kullanılmak üzere iç ve dış inşaatın tasarımı ile kullanılacak malzemelerin sırasını ve zamanım belirleyebilen bir yazılım geliştirmiş. Bu sistem sayesinde karar verme aşamasında zaman kaybı azalıyor ve görsel simülasyon yapılabiliyor. Güney Koreli söz konusu yazılımı Türkiye’den kullanmak isteyen firmalarla lisans anlaşmaları yapmak istiyor.
Referans numarası: TÛKR20150123002
Su sızıntısını anında bulan dedektör
Ingiliz bir firma, su sızıntısı tespiti için yenilikçi bir dedektör geliştirmiş. Söz konusu dedektörün prototipi de üretilmiş. Benzerlerine göre çeşitli avantajlara sahip olacak ürün yangın ve duman dedektörlerine benzeyen bir mekanizma ile çalışıyor. İngiliz firma ilgilenen partnerler ile test ve tasarım ile birlikte, mobil uygulama geliştirme konusunda işbirliği yapmayı planlıyor.
Referans numarası: TRUK20151001001
Su boruları için manyetik tutucu
Çek Cumhuriyeti’nde bir üniversite, su borularında kullanılmak üzere, su içerisinde bulunan metalik safsızlıkların tutulması için manyetik bir separatör geliştirmiş.
Söz konusu silindirik separatör bir dizi doğal mıknatıstan oluşuyor ve manyetik alan oluşumu bazlı çalışıyor. Ürün borulama sistemlerinde bulunan bir basınç regülatörüyle de çalışabiliyor. Separatör altında bulunan bir vana yardımı ile uzaklaştırılan metalik parçacıklar deşarj edilebiliyor.
Üniversite, çevre teknolojileri üzerine çalışan sanayi kuruluşlarına lisans anlaşması öneriyor.
Referans numarası: TOCZ20150918002
Bitki virüsleri için tanı kiti geliştiriyor
Ukrayna’da bir üniversite, moleküler ve serolojik yaklaşım ile bitki virüsleri için tanı kitleri tasarımı üzerine çalışıyor. Üniversite, deneyimli teknik personeli ve bu konuda mevcut teknik araştırma alta yapısından faydalanmak isteyecek partnerler ile teknik ve araştırma işbirliği konularında anlaşmak istiyor.
Referans numarası: TOUA20141006001
Ekolojik çimento
Bir Çek araştırma enstitüsü, tamamen atık malzemelerden çimento üretmiş. Bu çimentonun nihai ürünlerde kullanılması ile karbon ayak izi azaltılabiliyor. Çimentonun kompozisyonu uzun laboratuvar çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış. Araştırma enstitüleri veya çimento sanayi firmaları ile ortak geliştirme veya lisanslama ile üretim konularında anlaşma yapılması amaçlanıyor.
Referans numarası: TOCZ20150831001
Mobil odun briketleme makinesi
Teknik araştırma ve geliştirme alanında deneyimli bir Macar şirketi, odun artıklarından briket yapan mobil bir briketleme makinesi geliştirmiş. Bu teknoloji sayesinde ham odun malzemelerin taşınması ve depolanması daha ekonomik hale geliyor. Şirket ürünün daha da geliştirilmesi ve üretimi için endüstri-yel/finansal lisans partnerleri arayışı içinde. Atık odun işleme proses fabrikası şu an geliştirilme evresinde olup, tamamlandığında yüksek nem oranına sahip artıkların bile işlenebilmesine imkan tanıyacak bir mobil fabrika haline gelecek. Günümüzde odunlar enerji üretim alanlarına yakın yerlerde stoklanıyor ve buralardaki atık odunların kullanılması için yerleşik bir briketleme fabrikası inşa etmek oldukça maliyetli oluyor. Bu tarz bir mobil fabrika küçük ve orta büyüklükteki enerji üretim tesisleri için faydalı olacaktır.
Referans numarası: TOHU20150814002
Malzeme kaybını önleyen sistem
Alman bir firma bant testere ve kesme sistemleri konusunda faaliyet gösteriyor.
Firma, kesme esnasında oluşan malzeme kaybını önleyen yenilikçi bir kesme sistemi geliştirmiş. Firma teknik destekli ticari anlaşma öneriyor.
Referans numarası: TODE20150910001
Fotovoltaik panel temizleme sistemi
Yenilenebilir eneıji sistemleri kuşkusuz son dönemin en popüler alanlarından biri. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bu alandaki yatırımlar hızla büyüyor. Sektörde klasik yöntemlerin yerine yeni teknolojileri kullanan firmalar rekabet avantajı sağlıyor. Almanya’da faaliyet gösteren bir şirket tarafından geliştirilen fotovoltaik güneş panellerinin temizlenmesi teknolojisi de bu teknolojilerden. Söz konusu temizleme sistemi, deterjan veya kimyasal kullanımı olmaksızın otomatik veya manuel çalışabiliyor. Sistem bir voltaik park üzerindeki tüm panelleri sadece üç dakika içerisinde temizliyor. Su tüketimi ise 1.5-2 litre civarında. Alman şirket bu yeni teknoloji kullanmak isteyen firmalarla teknik destekli ticari anlaşmalar yapmak istiyor. Ayrıca söz konusu teknolojinin lisans haklarını alıp Türkiye pazarına sunabilecek firmalarla da temas kuracak.
Referans numarası: TODE20150611001
Yenilikçi gıda dezenfeksiyon teknolojisi
Ispanya’da bir üniversite, UV radyasyonu ile katı ve sıvı gıdaların dezenfeksiyonu üzerine patentlenmiş bir teknolojik yöntem geliştirmiş. Bu teknolojide kullanılan UV ışını ile gıdaların kalitesi değiş-meksizin, gıda içerisinde, yüzeyinde bulunan tüm patojenlerin elimine edilmesi sağlanmış. Üniversite bu yeni teknolojiyi Türkiye’de kullanmak isteyen firmalarla ticari anlaşmalar yapma arzusunda.
Bu arada üniversite, farklı UV kaynakları ile farklı gıda maddeleri üzerinde mevcut sonuçların optimize edilmesi üzerinde çalışmalarını da sürdürüyor.
Referans numarası: T0-ES20150119001UV
İnternet tabanlı rota belirleme sistemi
Bir Rus şirketi, şirketlerdeki iş proseslerini otomatize etmek amacıyla, lojistik yönetimi ve rota planlaması için kolay kullanımlı internet tabanlı bir sistem geliştirmiş.
Bir araştırma merkezi ile birlikte geliştirilen yeni algoritma sayesinde lojistik operasyonlarının sürelerinin minimize edilmesi sağlanmış. Şirket, servis anlaşması ve teknik işbirliği için partner arayışı içinde.
Referans numarası: TÛRU20140822003
İnteraktif dijital platform
Hırvat startup firması, turist konaklama noktalarında iletişimi kolaylaştıran interaktif dijital bir platform geliştirmiş. Ölçeklenebilir ve modüler olması sayesinde kolay kurulum ve işletim özelliğine sahip bu platform ile ilgilenen firmalara teknik destekli ticari, teknik işbirliği veya ortak girişim anlaşmaları öneriliyor.
Referans numarası: TOHR20150515002
Gerçek zamanlı trafik tahmin sistemi
Singapur’da faaliyet gösteren bir firma gerçek zamanlı olarak ilerleyen saatlerde trafik durumunu öngörebi-len ve sürücüleri yapılan tahmine göre yönlendirebilen bir sistem geliştirmiş. Bu sayede sürücülerin trafikte harcadıkları zaman ve konfor kayıplarının azaltılması hedefleniyor. Singapurlu firma lisans, araştırma işbirliği veya teknik işbirliği öneriyor.
Referans numarası: TOSG20150903001
Antibakteriyel kaplamalı diş protez
Sloven bir araştırma enstitüsü titanyum veya titanyum alaşımlı diş protezlerinde kullanılabilecek hem antibakteriyel özellikli hem de biyoaktif bir koruyucu kaplama yöntemi geliştirmiş. Kullanılan tozun kendisi yüksek spesifik yüzey alanına sahip olup sıvı içinde kolaylıkla çözünebiliyor. Kristalin oksit kaplama, alt tabakaya kuvvetli bir şekilde bağlanmış olup bu sayede mevcut yöntemlere göre daha iyi bir yüzey özelliği sağladığı belirtiliyor. Enstitü, teknik işbirliği ve lisans anlaşmasını kapsayan bir ticari işbirliği 1 arayışı içinde. Enstitüsü bunun için protez üreten firmalarla temas kurmak istiyor.
Referans numarası: TOSI20150723001
Tekerlekli sandalye ısıtma sistemi
Alman bir firma, tekerlekli sandalye ısıtma sistemi geliştirmiş. Isıtma sistemi içerik olarak ısıtma modülü entegre edilmiş, tek kat yıkanabilir bir kılıf kumaştan oluşuyor. Sandalyenin oturma yüzeyini yavaş ve verimli bir biçimde ısıtabiliyor. Isıtma sistemi şaıj ile beş saat ısıtma yapabiliyor. Alman firma endüstriyel partnerler veya teknoloji geliştirme şirketleriyle teknik işbirliği veya ticari anlaşmalar öneriyor.
Referans numarası: TODE20150702001
Enerjiyi anlık izleyen teknoloji
Kuzey İsveç’te faaliyet gösteren bir firma işyerleri ve domestik kullanım için eneıji tüketimini anlık olarak izleyen ve kullanıcıyı anlık olarak bilgilendiren bir tüketim izleme sistemi geliştirmiş. Sistem, su, gaz, merkezi ısıtma ve elektrik tüketimlerini ölçebiliyor ve kullanıcı ara yüzü vasıtası ile tüketiciye anlık olarak gösterebiliyor. Aynı zamanda kullanıcı tüketim geçmişini de anlık olarak görüntüleme imkânma sahip. Sistemin amacı tüketicinin anlık kullanımdaki farklılaşmaları görebilmesi sayesinde daha tasarruflu olabilmek için kaynak israfı yapmaması konusunda bilinç kazanmasmı sağlıyor. Bu yöntem ile yüzde 10-25 seviyesinde enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Firma eneıji konusunda faaliyet gösteren firmalar ile ortak geliştirme veya OEM üretim anlaşması imzalamak istiyor.
Referans numarası: TOSE20141118002
Optik-akıllı karakter algılama sistemi
Ispanyol araştırma merkezi, “Optik Akıllı Karakter Algılama-Tanıma Sistemi” geliştirmiş. Bu sistem basılı veya el ile yazılmış dokümanlarda bulunan bilgiyi dijital işleme teknolojisi ile dönüştürerek elektronik ortama iletebiliyor. Firma bu sistem ile ilgili lisans, teknik destekli ticari işbirliği veya servis anlaşması öneriyor.
Referans numarası: TOES20150417004
Alevlenme geciktiricin akrilik polimer
İsrail’de faaliyet gösteren bir firma alev itici özellikli su bazlı akrilik bir poli-mer geliştirmiş. Bu polimerin piyasada bulunan benzerlerine göre en önemli avantajları, alevlenmeyi geciktirmesi, kullanımda çevre için zararlı bromin salınımı olmaması, nano yapıda olması ve birlikte kullanıldığı maddeler ya da sistemler ile uyumlu olması şeklinde sıralanıyor. Bu polimer, teknik tekstil ve boya üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Firma patentli bu yenilikçi ürününü Türkiye pazarına sunmak isteyen şirketlerle ticari işbirliği anlaşmaları yapmak istiyor.
Referans numarası: 12 İL 80ER 3NTS
Ultra kuvvetli yapıştırıcı
Slovak bir enstitü, ultra-kuvvetli ve kalıcı yapışma özelliği bulunan bir yapıştırıcı geliştirmiş. Polietilen ve polipropilen yüzeyler de dahil olmak üzere her tip yüzeyde kullanılabiliyor. Gaz boru hatları gibi özel durumlar için de kullanımı mevcut olan bu ekolojik uyumlu toksik madde içermeyen yapıştırıcı endüstriyel partnerler aranıyor.
Referans numarası: 04 SK SKBB 0AXJ
Binicilere özel denge yastığı
AvusturyalI bir firma binicilerin kullanımına özel yeni bir ürün tasarlamış. Üretilecek bu yeni ürün bir eyer ve bu eyerle kombine olacak olan denge yastığına bağlı bir kemerden oluşuyor. Normalde denge yastıkları standart olarak ortopedi malzemelerinin bulunduğu dükkânlarda satılıyor. Denge yastığının PVC malzemeden üretilmesi öngörülmektedir. Firma, PVC malzemeden denge yastığı üretebilecek firmalar ile üretim, lisans veya teknik işbirliği anlaşması imzalamak istiyor. Referans numarası: TRAT20141014001
Oransal kontrollü hidrolik pompa
Romanya’da yerleşik bir araştırma enstitüsü, elektrik kontrol akımı ile geometrik hacmin oransal olarak değiştirilebildiği radyal pistonlu bir oransal pompa geliştirmiş. Tasarım aşamasında olmasına rağmen, söz konusu buluş, bir elektriksel parametreye bağlı olarak sürekli ve istikrarlı bir çıkış debisi üretebiliyor. Enstitü, üniversiteler, araştırma merkezleri veya üretici firmalar ile ürün geliştirme anlaşması yapmak istiyor.
Referans numarası: T0-R020140618002
Hibrit solar su sistemi
Yenilenebilir eneıji konusunda deneyimli Makedon bir firma yüzde 100 oranında enerji tasarrufu sağlayan solar hibrit su sistemi geliştirmiş. Sistem ile hem elektrik üretimi, ısıtma-soğutma ve Slca’c su üretimi mümkün. Firma potansiyel endüstriyel partnerler ile teknik işbirliği anlaşma-sı imzalamak isteniyor.
Referans numarası: TOMK20140417001
Briket kesici el aleti
Avusturyalı şirket, briketleri düzgün biçimde kesebilmek için bir el aleti geliştirmiş. Ürünün tasarımı sayesinde kesimden artakalan talaşlar kolaylıkla yanma haznesine boşaltılabiliyor. Şirket Avrupa patenti için bir ortak arayışı içinde. Ürün şu an üretime hazır durumda. Satış fiyatının yaklaşık olarak 19.95 eu-ro olması öngörülüyor. Ürünün kavrama yeri döküm demirden imal edilmiş olup yaklaşık 800 gr.
Referans numarası: TOAT20150512001
Projelere nasıl ulaşabilirsiniz?
İlgilendiğiniz herhangi bir proje hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarından Anıl Şensöz’e ulaşmanız yeterli. İstediğiniz projenin sahipleri, iletişim bilgileri ya da detaylı teknik bilgiler konusunda Teknoloji Transfer Ofisi’nin uzmanları size yardımcı oluyorlar. Eğer yabancı diliniz yeterli değilse, merak etmeyin. Bu konuda da size çeviri desteği sunuluyor. Üstelik tüm bu hizmetler için sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor.
Telefon: 0232 343 44 00-171
E-posta: anil.sensoz@ebiltem.ege.edu.tr
Web: ebiltem.ege.edu.tr
Adres: Ege Üniversitesi Kampüsü EBİLTEM Binası 35100 Bornova İzmir
Referans numarası: TÛKR20150123002 referans numaralı güney koreli firmanın bilgilerine nasıl ulaşırım
Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler…