Turizmde Kurumsal Girişim Mola Cunda
Profesyonel hayatlarını İstanbul’da bırakarak Cunda’ya taşınan ve MOLA Cunda’yı hayata geçiren Çiğdem Özkan ve Orçun Özsüt çifti, otelde kurumsal şirketlere yönelik de hizmet veriyor. Bugüne kadar Koç Holding Unilevergibi birçok kurumsal şirket profesyonelini ağırlayan girişimciler, şirketler için toplantının yanı sıra tekne turundan balık tutmaya kadar pek çok outdoor aktivite paketi sunuyor.
Birçok beyaz yakalının hayali, yoğun ve stresli kent yaşamını bırakıp, sessiz ve sakin bir kasabaya yerleşmek ve burada bir girişim başlatmaktır… Son yıllarda özellikle Ege ve Akdeniz’de böylesi tersine bir göçün yaşadığına tanık oluyoruz. Bu yeni nesil beyaz yakalı girişimcilerin çoğunluğu ya kendini tarıma veriyor ya da turizm sektörüne…
Ancak çoğunluğun en büyük özelliği vizyo-ner bakış açısını yöreye katmak ve yöre halkına bu anlamda bir katma değer sağlamak… işte bu girişimlerden biri MOLA Cunda… İstanbul’daki kurumsal hayatlarını bırakarak Cunda’ya yerleşen çift Çiğdem Yılmaz ve Orçun Özsüt’ün kurduğu Mola Cunda, son yıllarda Güler Sabancı, Suzan Sabancı, Rahmi Koç, Muhtar Kent, Halis Komili gibi iş dünyasının önemli isimlerinin de yatırım ve gayrimenkulleriyle adını duyurduğu Cunda Adası’nda fark yaratan butik otellerden biri. Onları farklı kılan en önemli özelliklerden biri de kurumsal şirketlere de hizmet veriyor olmaları.
Profesyonel hayatı bıraktılar
Yılmaz ve Özsüt çiftinin MOLA Cunda girişimi şöyle başlıyor: Marmara Üniversitesi’nde Almanca Enformatik okuyan ardından Galatarasay Üniversitesi’nde pazarlama yüksek lisansı yapan Çiğdem Yılmaz da alanını pazarlama olarak seçer. Bu arada MSA Mutfak Sanatları Akademisinde Yiyecek içecek İşletmeciliği eğitimi alır. Avea’da pazarlama müdürlüğü yaparken kurumsal hayata son verip İstanbul’dan Cunda’ya taşınır. Orçun Özsüt ise İzmir Amerikan Koleji, İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği, MBA eğitiminin ardından 2000 yılında iş yaşamına başlar. Birçok ünlü firmada satış uzmanı olarak çalıştıktan sonra IBM’de grup satış yöneticiliği yaparken 2009 yılında Cunda Ada-sfnda bir arsa alır. 2013 yılında ise yaklaşık 10 milyon TL yatırımla 21 deluxe ve 9 süite odaya sahip MOLA Cunda’yı hayata geçirir eşi Çiğdem Yıimaz ve Sefa Demirbaş ile birlikte…
60 kişilik toplantı salonu
Latince ‘yel değirmeni’ anlamına gelen ‘Möla’dan adını alan MOLA Cunda, tamamen çevre dostu malzemelerle yapılmış ve bölge dokusuna uygun bir mimari ile inşa edilmiş. İki ucunda bulunan yel değirmeni formundaki yapılarla farklı bir mimari sunduklarını söyleyen Çiğdem Yılmaz, otelde kurumsal şirketlere yönelik de hizmet verdiklerini belirtiyor. Bugüne kadar Koç Holding, Avivasa, Unilevergibi birçok şirketin yönetici ve çalışanlarını ağırladıklarını ifade eden Yılmaz, şu bilgileri veriyor: “Şirketlere özel paket programlarımız bulunuyor. 120 metrekare büyüklüğünde 60 kişilik bir toplantı salonumuz var. Bunun yanı sıra otel dışında da farklı aktiviteler hazırlıyoruz. Balık tutma, kültür turları, zeytinyağı tadımı gibi paket programlarımız mevcut. Kurumsal şirketlere özel indirim de uyguluyoruz. Otel, misafirlerimiz için her gün yoga seansları düzenlemenin yanında kurumsal organizasyonlarda çalışanlara yönelik de yoga workshopları gerçekleştiriyoruz.”
MOLA Cunda Hotel, misafirlerine otel dışında da olanaklar sunuyor. Cunda Adası’nm çevresinde yer alan irili ufaklı 24 adanın gezilebileceği tekne turlarına katlanabildiğine dikkat çeken Çiğdem Yılmaz, seyahat esnasında istenirse dalış, istenirse yüzme ve yemek için aralar verildiğini belirtiyor. Yelkenli meraklılarına ise yelkenli gezileri organize ettiklerini vurgulayan Yılmaz, şu bilgüeıi veriyor:
“Kurumsal organizasyonlar için ise yelkenliler ile profesyonel kaptanlar eşliğinde takım ruhu canlandırılıyor. Tüm bunların yanında Cunda’da kite surf (paraşüttü rüzgar sörfü) ile denizde sörf de yapılabiliyor. Rehber eşliğinde yapılan kültür turunda, geçmişi iki bin yıl önceye dayanan. Cunda Adası, Rum mimarisinin en nadide örneklerini barındıran tarihi sokakları, Kaz Dağlan’nm uzantısı yeşü bitki örtüsü ve zeytin bahçeleride tanıtıyor. Geçmişi milattan önce 282’ye dayanan ve Unesco’nun Dünya Mirası listesine aldığı Bergama Antik Kenti ise Ayvahk’a gelindiğinde görülmeden geçilmemesi gerekenlerin başında yer alıyor.”
Bisiklet turizmine katkı
Her yıl yüzde 400’e yakın büyüme performansı yakaladıklarını söyleyen Orçun Özsüt, bu yılın sonunda 2 milyon TL ciro hedeflediklerini belirtiyor. Adanın turizmini geliştirmek için bireysel katkı sunduklarını ifade eden Özsüt, şöyle devam ediyor:
“Biz bisiklet kültürünün Cunda Adası’nda yaygınlaşmasını istiyoruz. Bunun için İtalya’nın en büyük bisiklet portaJlarmdan biriyle adanınbisiklet rotasını çıkardık. Belediye ile de görüştük. Yakın zamanda Cunda’da bir bisiklet yolu oluşturulması ve bisikletliler için tabelaların konması planlanıyor. Biz de otel olarak buna katkı sunuyoruz ve misafirlerimize otelde bisiklet tedarik ediyoruz.”