Koton müşterilerine özel radyo yayını?
Geçen yılı 728 milyon TL ciro ve 310 mağazayla kapatan Koton’un mağazalarının 94’ü Türkiye dışında, 24 ülkede faaliyette.
Sürekli yeni mağaza yatırımı yapan Koton, bu yıl yüzde 45’lik bir büyüme hedefliyor. Koton, müşterilerine keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatmak ve çalışanlarının da aynı şekilde sıkıcı olmayan, motive edici bir ortamda bulunmasını sağlamak için mağazalardaki müzik yayınına çok önem veriyor. Hatta şirket, bu nedenle ciddi bir yatırım yaparak kendi radyosunu, Koton Radyo’yu kurmuş. sSekiz kişinin çalıştığı bu radyo sadece Koton mağazalarına özel yayın yapıyor. Türkçe’ye ek İngilizce, Arapça, Farsça, Akdeniz bölgesinde Rusça ve Doğu Karadeniz’de Gürcüce yayın yapan Koton Radyo, Rusya, Romanya, Gürcistan, Kazakistan ve Slovakya’daki mağazalarda her ülkenin yerel dillerinde yayın yapıyor.
Peki radyonun yayın stüdyosu nerede? Şirketin Cevahir’deki mağazası ve merkez ofisinde iki ayn yayın stüdyosu bulunuyor.
Mağazaların her birine birçok ulusal radyonun kullandığı Solea yazılımını kurduklarını ve her bir mağazayı ayn bir radyo istasyonu gibi konumlandıklarını söyleyen Koton Radyo Yayın Yönetmeni îlkim Kocamaz, radyonun sağladığı avantajlan ise şöyle anlatıyor:
“Listelerden yayın ekibinin idaresine kadar kontrol bizde. Böylece uygun olmayan bir şarkının çalınma, bir promosyonun yanlış mağazada yayınlanma ihtimali yok. Son anda belli olabilen saatlik indirimlerde hızlı hareket sağlıyor. Çünkü, radyo, mağaza içi görsel kadar etkin bizde… Her ay 10 milyon kişinin girdiği Koton’da kalındığı sürece radyomuz dinleniyor. Bu rakam, kıyaslama yaparsanız en çok dinlenen radyoların dinleyici sayısının da üzerinde. Müşterimizle birebir anlık iletişim kuruyor, evrensel dil müziğin de gücünden yararlanarak bağlarımızı güçlendiriyoruz.”