Bayilik ve Franchise

Çöp Şiş Markalarının Franchising Şartları

copsisEge Bölgesi’nin meşhur çöp şişçileri franchising sistemiyle büyüyor. https://www.myfikirler.org Caddeler, AVM’ler ve meydanların yeni ‘in’ mekanı haline gelen çöp şiş restoranlarının büyüme planlarını araştırdık. İşte öncü markaların yatırım şartları…

ŞİMDİYE kadar bulundukları bölgelerin dışına çıkmayan Türkiye’nin yerel lezzetleri, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde peş peşe şubeler açıyorlar. Kebapçı, köfteci derken şimdi de Selçuk ve Aydın Ortaklar’ın ünlü çöp şişi ülke genelinde hızla yayılıyor. Sektör uzmanlarına göre; çöp şiş markaları bugün girişimciler için çok cazip bir yatırım alanına dönüşmeye başladı. İşte Türkiye’nin en tanınmış çöp şiş markalarının franchising şartları

***************************************************************************

ÇÖPÇÜ
Yıl sonunda 25 şubesi olacak

copcuÇöpçü Gıda tarafından açılan Çöpçü restoranları İstanbul Anadolu Yakası’nda (Kozyatağı, Suadiye, Kavacık ve Ataşehir…) 13, Avrupa Yakası’nda 2 olmak üzere 15 şubeye ulaştı. Şirket, Çöpçü restoranlarını İstanbul’un konut ve iş yeri nüfusunun yoğun olduğu ilçelere hızla büyütmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda yıl sonuna kadar İstanbul’daki restoran sayısının 25’e çıkarılması hedefliyor. İstanbul dışında ise yıl sonuna kadar Balıkesir, İzmit, Ankara, Antalya ve Bursa’da Çöpçü restoranları açılacak.

Yeni restoranların franchising sistemiyle açıldığını belirten Çöpçü Gıda Sahibi Abdurrahman Yuval, Çöpçü’nün franchise modelinde iki farklı seçenek bulunduğunu anlatıyor. Buna göre, ilkinde franehise almak isteyen girişimciden 15 bin euro + KDV katılım bedeli alınıyor. Aylık da ciro üzerinden yüzde 3 oranında bir bedel talep ediliyor. Ayrıca yatırımcıya eğitim, reklam, tanıtım ve kritik personel desteği sağlanıyor.

İkincisi de işletmeci ortak sistemi… Burada girişimciyle işin başında durması koşuluyla anlaşılıyor. Girişimci, yatırımın da yüzde 30 ya da 40’ını karşılıyor. 150 metrekare büyüklüğündeki bir Çöpçü restoranın toplam yatırım tutarı 250-300 bin TL arasında değişiyor. Çöpçü Gıda’nın Franehise Danışmanı İrfan Baytaş, “Yatırımın geri dönüş süresi altı ila sekiz ay arasında değişiyor. Koz-yatağı’ndaki restoranımız dört aydan sonra kâra geçti. Restoranda bir günde 250-300 kişiye servis yapılıyor. Bu da önemli bir sayı” diyor.

Çöpçü restoranlarında kullanılan etler, Trakya ve Ege Bölgeleri’ndeki çiftliklerden temin ediliyor. Sadece düve eti (1-2 yaşındaki dişi dana) kullanılıyor. Etler odun ateşinde pişiriliyor ve tandır lavaş ile birlikte servis ediliyor.

Çöpçü Gıda’nın büyüme planları sadece yurtiçiyle sınırlı kalmayacak. Şirket şu sıralar Almanya’da birkaç Türk işadamının bir araya gelerek kurduğu bir şirket ile master franchise anlaşması imzalamak üzere. Çöpçü Gıda ilk yurtdışı restoranını Almanya Köln’de 2013’te açacak. Daha sonra Yunanistan, Dubai, Kuzey Irak ve Azerbaycan’da Çöpçü restoranları açılması planlanıyor.
Telefon: 0216 315 37 60 E-posta: info@copcugida.com.tr

***************************************************************************

EGE ÇÖP ŞİŞ
Franchise giriş bedeli 15 bin TL

ege cop sisIzmir’de uzun yıllar çöp şiş restoranı işleten İsmail Ersan, bu işini İstanbul’a taşımaya karar veren isimlerden biri. İsmail Ersan, ilk şubesini yaklaşık 2 ay önce İstanbul Küçükyalı’da, Ege Çöp Şiş adıyla açmış. Ersan, önümüzdeki 1 yıl içinde İstanbul’da 5 Ege Çöp Şiş restoranı açacaklarını söylüyor. Bunların 4’ü franchising sistemiyle açılacak. Franchising sistemiyle İstanbul dışında da restoranlar açılacak.

Ege Çöp Şiş’in franchise giriş bedeli 15 bin TL. Bunun dışında aylık cirodan yüzde 2 pay alınıyor. Bir Ege Çöp Şiş restoranı açmak için en az 50 metrekarelik bir yer gerekiyor.

Ancak ideal restoran büyüklüğü 100 metrekare civarında. Restoranların mutlaka bir bahçesi olacak. Ege Çöp Şiş restoranlarının metrekare yatırım bedeli ise 750 ile bin TL arasında değişiyor. Ege Çöp Şiş’de kullandığı malzemeleri özenle seçiyor. Et, Balıkesir’deki çiftliklerden alınıyor. Dana eti tercih ettiklerini belirten Ersan, sırt ve budun sadece belirli yerlerini kullandıklarını söylüyor. Telefon: 0507 518 62 04 E-posta: ¡nfo@egecopsis.com

***************************************************************************

ŞİŞ ÇÖP
Franchise giriş bedeli yok

sis copTürkiye’nin ilk organik tarım üreticilerinden olan Erol Çiftçi tarafından kurulan Şiş Çöp, 2 yıl önce İstanbul Bostancı’da açılmış. Şiş Çöp’ün ikinci şubesi yine İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Yeni Sahra’da önümüzdeki birkaç hafta içinde açılacak. Şiş Çöp’ün sahibi Erol Çiftçi, “Önümüzdeki bir yıl içinde İstanbul’da 4 şube daha açmayı hedefliyoruz. Bu şubelerin 2 tanesi İstanbul’un Avrupa Yakası’nda olacak” diyor.

Şiş Çöp, tstanbul dışında ise Bursa, Rize, Ereğli (Karadeniz) Eskişehir, Ordu ve Samsun’da şubeler açmaya hazırlanıyor. Şiş Çöp ilk etapta açacağı restoranlar için firanehise giriş bedeli, sürekli franehise ödemesi ve reklam katkı payı istemiyor. Şiş Çöp restoranlarının büyüklüğü 150 ile 250 metrekare arasında değişiyor. 150 metrekarelik bir şubenin toplam yatırım tutarı ise 150 bin TL.

Şirket franchise adaylarını seçerken oldukça titiz davranıyor. Şiş Çöp’e gelen franchise teklifleri ilk etapta şirketin franchise departmanı tarafından değerlendiriliyor. Birkaç gün içinde adaya başvuru sonucu hakkında bilgi veriliyor. Olumlu değerlendirilen başvuruların neticesinde adaya randevu verilip karşılıklı görüşme yapılıyor ve franehising sistemine katılım ve süreçle ilgili detaylı bilgiler veriliyor. Eğer franehise adayının belirlediği bir lokasyon varsa, ziyaret edilip fizibilite çalışması yapılıyor. Şirketin mimarlık ve tasarım ekibi Şiş Çöp konseptini baz alarak hemen projelendirme çalışmasına başlıyor. Şiş Çöp, yatırımcısına, restoran açılışına kadar tüm süreçte destek oluyor.

Şiş Çöp restoranlarında kullanılan et ise Balıkesir ve Aydın’dan temin ediliyor. Süt danası etini tercih eden şirketin İstanbul’daki merkez mutfağında hazırlanan çöp şişler soğuk zincir bozulmadan restoranlara servis ediliyor.

Geleneksel çöp şiş lezzetini, çağdaş bir restoran konsepti içerisinde müşterilerine sunduklarını belirten Erol Çiftçi, “Çöp şişlerimiz için dana etinin en yumuşak kısımlarını özenle seçiyoruz, ustalarımız etleri küçük küpler haline getirip, incecik kargılara diziyor. Sonuna bir parça kuyruk yağı koyuyoruz. Izgarada pişirildikten sonra halka soğanlarla servis ediyoruz. Yanında odun ateşinde pişirilmiş sıcak lavaş ve salata ile ikram ediyoruz” diyor.
Telefon: 0216 3611114 E-posta: info@siscop.com.tr

Ersan Çıplak / Para Dergisi

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir Yorum

  1. selamlar bende bu siteye reklam vermek istiyorum franchis
    çalışmalarımız sürüyor sanırım ağustosta tam anlamıyla biter
    reklam için şartlarınızı ve gereklibilgiyibana mail atarsanız sevinirim

    özcan aslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu