Türkiye genelinde satılık 61 tavuk, hindi ve devekuşu çiftliği var. Bazılarının içinde canlı hayvan da bulunan üretime hazır çiftliklerin fiyatı 130 bin ile 1 milyon 900 bin TL arasında değişiyor…
TÜRKİYE’NİN yıllık kanatlı eti üretimi 1 milyon 650 bin tonlara ulaştı. Bir bölümü ihracata giden yıllık yumurta üretimi ise 15 milyar adede dayandı. Etlik piliç üretimi yapan sözleşmeli işletmelerin sayısı, sınırlı sayıdaki yumurta işletmelerini aşmış durumda. 1992 yılında kişi başına 4 kg olan kanatlı eti tüketiminin ise son yıllarda 25 kiloya kadar ulaştığı dikkat çekiyor.
Yakın geçmişte “kuş gribi” salgınlarıyla sekteye uğrayan kanatlı sektörü, AB’ye ihracatta son engelleri aşma noktasına kadar geldi. Bazı kısıtlamalar tamamen ortadan kaldırıldığında, bugünkü et ve yumurta üretiminin neredeyse tamamı AB ülkelerine ihraç edilebilecek. Bu da sektörün en az iki misli büyüyeceği anlamına geliyor.
Sözleşmeli tavuk çiftliğinin zarar etmesi imkansız
2050 yılına kadar gıda talebi en az yüzde 70 artacak. Şu anda bile dünya nüfusunun yüzde 16’sı açlık ve sefaletle boğuşuyor! 10 milyara koşan dünya nüfusunun yakın gelecekte en önemli sorunu gıda temini olacak. Neredeyse savaş nedeni sayılacak kadar önemli bir problemin sinyallerini almaya başladık bile: Son günlerde ekonomi gündemine oturan tarımsal emtia fiyatlarındaki artış bunun en masum işaretlerinden biri.
Gıdada asıl sorun hayvansal protein temininde yaşanacak. 10 milyarı aşan dünya nüfusunu besleyebilecek protein kaynakları sınırlı. Bu gerçek tüm çıplaklığıyla ülkemize de yansıyor. Daha düne kadar kendine yeten 10 ülkeden biri olan Türkiye protein ağırlıklı ürünlerde dışarıya muhtaç hale geldi. Kırmızı et üretimi 1 milyon 500 bin tonlardan 800 bin tonlara geriledi. Denizlerimizde balık kalmadı. Marmara elden çıktı. Karadeniz sorunlu. Ege ve Akdeniz’de ise en az 70 canlı türü yok oldu. Çiftlik yetiştiriciliği olmasa insanlar pahalılıktan balık yiyemeyecek.
Hayvansal protein olarak geriye bir tek tavuk eti ve yumurta kalıyor. 75 trilyon hücreden oluşan insan vücudunun sağlıklı gelişimi için hayvansal proteine kesin ihtiyaç var. Özellikle de çocuklar ve gençler için… Protein ihtiyacının çoğunu kuru baklagillerden ve de kişi başına yılda 220 kilo ekmek yiyerek gideren Türkiye’nin en büyük şansı, nispeten ucuz fiyatıyla tavuk eti ve yumurtayı yeterince üretebilmesi. Türkiye kanatlı eti üretimiyle hem protein açığını kapatıyor, hem de daha fazla ihracat yaparak az da olsa dış dünyaya açılıyor. Kanıtlı üretiminde koşullara uyulduğu sürece, sözleşmeli çalışan bir tavuk çiftliğinin zarar etmesi zor. Önemli olan ekonomide “başabaş noktası” (breakeven point) olarak bilinen karlılığı başlatan kritik çizginin belirlenmesi. https://www.myfikirler.org Bu da hayvan sayısı ile girdiler arasındaki aritmetik ilişkiyle ilgili. Bu noktada marka sahibi büyük kurumlar gerekli dengeyi sağlayacak püf noktaları eğitimlerinde açıklıyor, çiftçiye yardımcı oluyor. Kısacası, sözleşmeli broiler çiftliği kurmak düşük yatırımla yüksek kazanç sağlanacak cazip girişimlerden biri. Üstelik yer ve mekan kısıtlaması olmaması, kanatlı yatırımını her koşulda düşük masraflı bir proje haline getiriyor.
Her üretici markalı tesislerle çalışabilir
Türkiye, tavukçulukta entegre tesislerle sözleşmeli çalışma modelini uyguluyor. Tavuk üreticilerinin çoğu markalı entegre tesislerle çalışıyor. Kümes sahipleri sadece bakımı üstleniyor, yem ve diğer hammaddeleri ise entegre tesisler karşılıyor. Sektörde halen yatırımlar devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üreticilere 2010’un ocak ayında başlattığı destek devam ediyor. Tavuk üreticilerinin Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredi faizinin yarısını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı karşılıyor.
Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin civarında kümes var. Sektör her yıl yüzde 10 civarında büyüyor. Dünyada hammadde fiyatları sürekli arttığı için Avrupa’da kapanan ve iflas eden çok sayıda firma var. Bizim de en büyük şikayetimiz hammadde fiyatlarının artması. Ama bizde sistem farklı. Türkiye’de 25-30 binlik kapasitelerin altında artık kümes yapılmıyor. Hatta daha çok 300-400 bin adetlik üniteler yapılıyor. Üretici tamamen ekonomik gücüne göre tesisini kuruyor. Sıfırdan 100 bin adetlik yeni bir tavuk çiftliği kurmanın maliyeti 2 milyon TL’yi buluyor. Sektörün hala yeni üretim tesislerine ihtiyacı var. Herkese tavukçuluk yatırımını öneriyoruz. Yeni yatırım yapacaklara düzgün ekipman ve malzemelerle yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yatırımın geri dönüşü emsal yatırımlara göre çok daha kısa sürelidir. Her üretici bulunduğu bölgedeki bir entegre tesisle çalışabilir.
Yumurtada kârlılığı ihracat belirliyor
Yumurta üretmek için kurulan çiftliğin maliyeti, arazi değerlerine bağlı olarak bölgelere göre değişiklik gösterir. Küçük işletmeler çok karlı olmaz. En az 150-200 bin kapasiteli üretim yapmak gerekir. Riskli bir sektör olduğu için hesabı kitabı iyi yapmak şart. Yumurta fiyatları arz ve talebe göre değişir. Fiyatlardaki iniş ve çıkışlardan sektör çok kolay krize girebiliyor. Sektörde çok sağlıklı bir üretim planlaması yapmak mümkün olmuyor. İhracat pazarları arttıkça üretim tesisleri de artıyor.
Tarım ve Ormancılık Bakanlığı’nın yayınladığı yeni genelgeyle geçtiğimiz aylarda çiftliklerde zenginleştirilmiş kafes modeline geçildi. Yeni kurulan bir çiftlikte hayvan başına kafes maliyeti 8-9 TL’yi buluyor. Piyasada yumurta fiyatları arz ve talebe göre değiştiği için yaptığınız yatırımın geri dönüşünün kaç yılda olacağını hesaplamanız pek mümkün değildir. Bazen maliyetinin altında da satış yaptığımız oluyor.
Örneğin son bir-iki aydır 16 kuruşa mal ettiğimiz yumurtayı 13-14 kuruşa satıyoruz. Yumurta üretenlerin yemini kendisinin üretmesi ve kaliteli yem elde etmesi çok önemli. Yem fabrikalarından her zaman aynı kalitede yem almak mümkün olmuyor. İhracatta önümüz açık.
Avrupa’da üretimde azalma var. Ancak son 6 yıldır sadece Irak’a büyük miktarlarda ihracat yapabiliyoruz, ihracatımızın yüzde 90’ını Irak’a, yüzde 10’unu ise Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Kazakistan’a yapıyoruz. Geçen ay Yunanistan’a da ihracata başladık.
ANLAŞMALI ÜRETİCİ OLUN
Halk arasında daha çok “piliç” olarak anılan tavuk etinin sağlığa yararları tartışılmaz. Büyüme hormonu kullanılarak kısa sürede piliç yetiştirildiği gibi asılsız suçlamalara rağmen, bugün marka haline gelen büyük tavuk çiftlikleri modern tesislere ve sağlık kontrol ünitelerine sahip. Benzer tesisleşme anlaşmalı yetiştiricilikle geçinen küçük işletmeler için de geçerli. Sektör, belli standartlarda kontrol ağırlıklı taramalarını en uç noktalara kadar yayıyor.
Toplam kanatlı etinin yüzde 92’sini oluşturan “piliç” üretimi, ağırlıklı olarak büyük markalara çalışan anlaşmalı üreticilerce yapılıyor. Sözleşmeli tarım sistemine dahil olan bu işletmelerin payı yüzde 85’lere kadar ulaşmış durumda. Anlaşmalı çiftliklerin teknik ihtiyaç ve ekipmanları da çoğu zaman bağlı oldukları şirketler tarafından karşılanıyor. Yani sistem hem eğitiyor hem de maddi destek sağlıyor. Bu organize gelişme de tavuk etini rekabetçi hale getiriyor. Kırmızı et ve balıktan çok daha ucuza satılan tavuk etinin girdi maliyetlerine paralel olarak fiyatı her geçen gün daha da makul hale geliyor.
ÇİFTLİK BORSASI OLUŞTU
Görünen o ki hükümetin sözleşmeli tarımı desteklemesi de önümüzdeki günlerde tavuk çiftliklerinin sayısını artıracak. Tavuk eti, tamamen endüstriyel gıda haline gelecek. Marka olmuş büyük üreticiler de teknik güçleriyle bu süreci destekliyor. Sözleşmeli çiftlikler Türkiye’nin her yanında hızla çoğalıyor.
“Broiler” etlik tavuk çiftliklerinin her yıl ortalama 100’ü el değiştiriyor. Yani kanatlı piyasasında da bir borsa mantığı oluştu. Zaman içinde gelişen sözleşmeli çiftlikler daha yüksek fiyatlarla el değiştiriyor. Sözleşmeli tarımı kabul etmeyen çiftçi ise tesisini satarak sektörden çıkıyor.
SATILIK ÇİFTLİKLER
Geçen yıl bu sıralar “Altın yumurtlayan çiftlikler” başlığıyla yayınladığımız haberin ardından pek çok okuyucumuz; tavuk ve yumurta çiftliği kurmak istediğini, bunun için araştırma yaptığını bildirmişti. Biz de bu ilgiden yola çıkarak yenilenmiş ve zenginleştirilmiş bilgilerle konuyu yeniden ele almaya karar verdik. Yaptığımız araştırmada satılık 61 kanatlı çiftliği tespit ettik. Fiyatları büyüklüğüne ve kapasitesine göre değişiyor.
Örneğin, Tekirdağ Hayrabolu’da 4 bin 892 metrekare arazi üzerine kurulu tavuk çiftliğini 130 bin TL’ye almanız mümkün. Bolu Dörtdivan’a bağlı Yuka-rıdüğer Köyü’nde 2 bin 600 metrekare arazi üzerine kurulu 12 bin adet kapasiteli ya da Balıkesir Burhaniye’de 3 bin 150 metrekare arazi üzerine kurulu 500 metrekare kapalı alana sahip tavuk çiftliğini 150 bin TL’ye satın alabilirsiniz. Tabii çiftliğin büyüklüğü ve kapasitesi arttıkça fiyat da yükseliyor. Örneğin, Çanakkale Gelibolu’ya bağlı Bolayır’da 63 dönüm üzerine kurulu olan ve içinde yüzlerce meyve ağacı bulunan devekuşu çiftliğinin fiyatı I milyon 900 bin TL’ye kadar çıkıyor. Çanakkale’ye bağlı Erenköy’deki 65 bin adet kapasiteli tavuk çiftliği ise 1 milyon 500 bin TL’ye satılıyor.
Risk almak istemeyenler satın almadan önce kiralama da yapabilir. Tabloda kiralık tavuk çiftliklerini de görebilirsiniz. Örneğin, Balıkesir merkezde 3 bin TL’ye ya da İzmir’de 9 bin 400 TL’ye tavuk çiftliği kiralayabilirsiniz.
İşte sahipleri tarafından satışa çıkarılan tavuk, hindi ve devekuşu çiftliklerinin özellikleri ve fiyatları…
Yatağan
Muğla Yatağan’da 30 dönüm arazi içinde 2 tane 650 metrekarelik kapalı alanı bulunan 25 bin adet kapasiteli tavuk çiftliğinde, 200 metrekarelik yem hazırlama odası, 3 adet yem stoklama tankı, yumurta depolama odası, ambalajlama makinesi ve 2 katlı ev bulunuyor. Fiyatı: 440 bin TL İrtibat tel: 0543 695 94 87
Bayındır
İzmir Bayındır’da 4 bin 500 metrekare arazi içinde 800 metrekare kapalı alanı bulunan hindi çiftliği. Sanayi tipi tavukçuluk işletme belgeli çiftlikte 2+1 ev, 60 metrekarelik sondaj kuyusu ve şebeke aboneliği bulunuyor. Fiyatı: 330 bin TL İrtibat tel: 0532 273 85 77
Sütçüler
İzmir Kemalpaşa’ya Dağlı Sütçüler’deki 16 bin metrekare arazi üzerinde 3 bin metrekare kapalı alanı bulunan 45 bin adet yumurta tavuğu kapasiteli çiftlikte, işçi evi ve yumurta depolama odaları, jeneratör ve elektrik sistemi mevcut. Fiyatı: 1 milyon TL İrtibat tel: 0554 432 13 06
Derbent
Manisa Turgutlu’ya bağlı Derbent’te 16 bin 500 metrekare arazi üzerinde toplam 110 bin tavuk kapasiteli tavuk çiftliğinde 4 işçi lojmanı, artezyen, trafo ve jeneratör bulunuyor. Faal durumdaki çiftlikte canlı tavuklar mevcut.
Fiyatı: 1 milyon 750 bin TL İrtibat tel: 0532 310 44 91
Durasılı
Manisa Salihli Durasılı’da 39 dönümlük arazinin 15 dünümü 55 bin adet kapasiteli ruhsatlı ve çalışır durumda tavuk çiftliği, 20 dönümü ise bağ olarak kullanılıyor.
Fiyatı: 1 milyon TL İrtibat tel: 0535 220 07 47
Burhaniye
Balıkesir Burhaniye’deki 6 bin 500 metrekarelik arazi içerisinde tavuk çiftliği.
Fiyatı: 150 bin TL İrtibat tel: 0543 233 26 01
Burhaniye
Balıkesir Burhaniye’de 3 bin 150 metrekare arazi içinde 500 metrekare kapalı alanı bulunan tavuk çiftliğinde bir de bekçi evi bulunuyor.
Fiyatı: 225 bin TL İrtibat tel: 0532 727 73 55
Çitköy
İzmir Bergama’ya bağlı Çitköy’de, İvrindi yolu üzerinde 6 bin metrekare arazi üzerinde bin 200 metrekare kapalı alana sahip 22 bin tavuk besleme kapasiteli çiftlikte 2+1 bakıcı evi, otomatik suluk, 2 inçlik sondaj, jeneratör ve 14 tonluk yem silosu bulunuyor. Fiyatı: 450 bin TL İrtibat tel: 0535 858 16 33
Bağyurdu
İzmir Kemalpaşa’ya bağlı Bağyurdu’nda 8 bin metrekare arazi içinde 300 metrekare kümes ve 300 metrekare ahır bulunan devekuşu, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine uygun çiftlikte, 90 metrekarelik iki katlı ev ve 150 adet aşılı kiraz ağacı var. Fiyatı: 330 bin TL İrtibat tel: 0505 398 51 57
Alaçatı
İzmir Çeşme Alaçatı’da içinde 3 bakıcı evi bulunan 90 bin kapasiteli devren kiralık tavuk çiftliği.
Fiyatı: 200 bin TL İrtibat tel: 0542 297 45 39
İbiller
Balıkesir Bigadiç’in ibiller çıkışında 12 bin metrekare arazi içinde 22 bin tavuk besleme kapasiteli çiftlikte 80 metrekarelik bakıcı evi,jeneratör, kuyu suyu ve su deposu mevcut.
Fiyatı: 475 bin TL İrtibat tel: 0506 911 99 58
Yukarıdüğer
Bolu Dörtdivan’a bağlı Yukarıdüğer Köyü’ndeki 2 bin 600 metrekare arazi içinde 12 bin adet kapasiteli son sistem tavuk çiftliğinde 2+1 çiftlik evi, 2 araç kapasiteli kapalı garaj ve meyve bahçesi bulunuyor. Fiyatı: 150 bin TL İrtibat tel: 0532 468 57 01
Burhaniye
Burhaniye’de merkeze yakın 27 dönüm arazi içinde 6 bin metrekare kapalı alana sahip 102 bin adet kapasiteli tavuk çiftliğinde 2 katlı ev, 5 bakıcı evi, idare binası, 250 kVVh’lık trafo, 140 kVVh’lıkjeneratör, 70 tonluk su deposu ve 90 büyükbaşlık hayvan damı var.Fiyatı: 1 milyon 200 bin TL İrtibat tel: 0532 297 22 52
Yeşilçonlu
Bandırma’ya bağlı Yeşilçonlu’daki 6 bin 500 metrekare arazi içinde 2 bin 600 metrekare kapalı alanı olan ruhsatlı 40 bin adetlik etlik ve 100 bin adetlik yumurtalık tavuk çiftliğinde 2 lojman, 30 tonluk su deposu ve artezyen suyu bulunuyor.
Fiyatı: 950 bin TL İrtibat tel: 0530 978 25 90
Bandırma
Balıkesir Bandırma’ya 10 km mesafede 5 bin metrekare arazi içinde 800 metrekare kapalı alanı bulunan bin 300 tavuk kapasiteli yumurta çiftliğinde 3+1 ev, 2 tane bakıcı evi, 50 metrekare kapalı depo ve kaynak suyu var.
Fiyatı: 600 bin TL İrtibat tel: 0542 424 56 40
Balıkesir
Balıkesir Susurluk’ta 8 bin metrekare arazi içinde 900 metrekare kapalı alana sahip imarlı ve ruhsatlı faal durumdaki 17 bin adet kapasiteli etlik tavuk çiftliğinde 80 metrekarelik bakıcı evi var. Fiyatı: 239 bin TL. irtibat tel: 0538 989 42 23
Balıkesir
Balıkesir’de merkeze 7 km uzaklıkta son sistemle donatılmış kiralık tavuk çiftliğinde bakıcı evi, jeneratör ve yem silosu bulunuyor.
Kirası: 3 bin TL İrtibat tel: 0546 851 66 57
Balıkesir
Balıkesir’de 22 dönüm arazi içinde bin 100 metrekare kapalı alanı bulunan 20 bin kapasiteli tavuk çiftliğinde bakıcı evi, 50 kWh’lık trafo ve 25 kVVh’lıkjeneratör mevcut. Fiyatı: 399 bin TL İrtibat tel: 0533 617 23 56
Balıkesir
Balıkesir merkezine 15 km uzaklıkta 7 bin 500 metrekare arazi içinde 2 bin 100 metrekare kapalı alana sahip 37 bin adet kapasiteli ruhsatlı tavuk tesisinde su basmanı atılmış 145 metrekarelik bir ev, trafo vejeneratör bulunuyor. Fiyatı: 700 bin TL. İrtibat tel: 0553 402 06 08
Paşaçiftliği
Balıkesir Gönen’e bağlı Paşaçiftliği’nde 7 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde bin metrekare kapalı alanı olan 17 bin adet kapasiteli tavuk çiftliğinde bakıcı evi, jeneratör, havalandırma ve ısıtma mevcut. Fiyatı: 260 bin TL irtibat tel: 0505 504 18 07
Susurluk Karaağaç
Balıkesir Gömeç’e bağlı Karaağaç’taki 9 bin 889 metrekare arazi üzerinde 13×65 ve 13×50 metrekarelik iki büyük kümes bulunan tavuk çiftliğinde 350 metrekarelik 4+1 ev, bekçi evi ve kuyu var. Fiyatı: 720 bin TL İrtibat tel: 0531 886 62 14
Gölecik
Bursa Karacabey’e bağlı Gölecik’teki 30 bin metrekare arazi üzerinde 2 bin metrekarelik 35 bin kapasiteli ruhsatlı tavuk çiftliğinde 2 katlı bir ev, yönetim binası, 200 metrekarelik depo, 45 kVVh’lık tam otomatik jeneratör, 33 tonluk yem silosu ve 15 tonluk su deposu bulunuyor. Fiyatı: 1 milyon 600 bin TL İrtibat tel: 0535 690 57 45
Cebek
Sakarya Kaynarca’nın Cebek Köyü’nde 3 bin metrekare arazi içinde bin metrekare kapalı alanı bulunan çalışır durumdaki tavuk çiftliğinde bakıcı evi, su kuyusu ve ısıtma sistemi mevcut.
Fiyatı: 280 bin TL İrtibat tel: 0506 746 55 28
Kılbasan
Karaman Kılbasan’daki 80 dönüm arazi içinde bin 200 metrekare kapalı alanı bulunan 36 bin adet kapasiteli tavuk çiftliğinde 2 kuyu, 160 kVVh’lık trafo ve 50 kVVh’lıkjeneratör bulunuyor.
Fiyatı: 1 milyon TL. İrtibat tel: 0546 662 07 70
Kaynarca
Sakarya Kaynarca’da 4 bin 780 metrekare arazi içinde ruhsatlı ve çalışır vaziyette 20 bin adet kapasiteli tavuk çiftliği. Fiyatı: 290 bin TL İrtibat tel: 0546 851 66 57
Çamkonak
Kocaeli Kandıra’nın Çamkonak Köyü’ndeki 3 bin metrekare arazi içinde 800 metrekare kapalı alanı bulunan hindi çiftliğinde 2 katlı bakıcı evi var. Fiyatı: 200 bin TL. İrtibat tel: 0506 746 55 28
Sakarya
Sakarya’da 7 dönüm arazi içinde 2 adet yan yana bin 650 metre kapalı alanı bulunan 27 bin adet kapasiteli tavuk çiftliğinde 2 bakıcı evi, 2 kömür kazanı ve 2 artezyen kuyusu bulunuyor.
Fiyatı: 420 bin TL irtibat tel: 0546 85166 57
Hayrabolu
Tekirdağ Hayrabolu merkezine 5 km uzaklıkta 4 bin 892 metrekare arazi içinde tavuk çiftliği.
Fiyatı: 130 bin TL İrtibat tel: 0507 68148 90
Kocaeli
Kocaeli’nde 10 dönüm arazi içinde 30 bin adet kapasiteli tavuk çiftliğinde 2 katlı lojman, çalışma ofisi, 20 tonluk su deposu ve 100 başlık koyun ahırı bulunuyor. Fiyatı: 600 bin TL İrtibat tel: 0546 851 66 57
Erenköy
Çanakkale Erenköy’de 15 bin 350 metrekarelik arazi içinde 3 bin 210 metrekarelik kapalı olanı bulunan 65 bin kapasiteli ruhsatlı tavuk çiftliği, halen Banvit’e üretim yapıyor. Fiyatı: 1 milyon 500 TL. İrtibat tel: 0532 297 22 52
Tatlar
Ankara Sincan’a bağlı Tatlar’da 13 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde 10 bin tavuk kapasiteli çiftlikte 3+1 ev ve 60 büyükbaşlık hayvanlık ahır bulunuyor. Fiyatı: 360 bin TL İrtibat tel: 0536 658 42 52
Bolayır
Çanakkale Gelibolu’ya bağlı Bolayır’da 63 dönüm arazi içinde 25 adet son sistem kümes bulunan devekuşu çiftliğinde 120 metrekare villa, bekçi evi, 600 metrekare kapalı dam, 2 bin adet 8 yaşında erik ağacı, 500 kiraz, 140 ceviz, 4 kuyu, traktör ve 250 metrekare havuz var. Fiyatı: 1 milyon 900 bin TL İrtibat tel: 0532 521 82 23
Yazıhan
Malatya Yazıhan’da 25 bin metrekare arazi içinde dört kümesten oluşan 40 bin adet kapasiteli yumurta üreten tavuk çiftliğinde yönetim binası, yem fabrikası ve 2 adet kapalı minibüs bulunuyor. Fiyatı: 1 milyon 100 bin TL irtibat tel: 0530 50118 99
Çamlıdere
Mersin Toroslar ilçesine bağlı Çamlıdere mevkiinde 14 bin 840 metrekare araziye sahip 45 bin kapasiteli tavuk çiftliğinde 3 katlı ev, sondaj suyu ve depo mevcut.
Fiyatı: 1 milyon 125 bin TL irtibat tel: 0549 48140 04
Bülent Ekimci
My name is Mohamed I am from Yemen, I have a friend who is interested in buying chicks ( baby chickens ) and make an agent of you in Yemen.
Firstly he wants to buy about 2000 chicks including their food for one year and exporting them to Yemen. What is the price of everything?
also what is the minimum amount you sell and how much it will cost to Yemen.
please send me the informations to my email (mohamed.alhobishy@yahoo.com)
Wishing you all the best
Mohamed
Merhaba ben bir türkiye AS bilmiyorum Ben 16 yıl Suriye’de bir hikaye var, bir çiftlikte çalışmak için Ahmed ara olduğumu biliyorum Arapça ve Kürtçe 05434651128
merebalar ben bir hindi besleme ciftligi kurmaya calışıyorum 5 dönum bir arazim var ne yapmam gerektigini acıkcası suanda bilmiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz..
mustafa Bey geçen sene sizden aldığım 2000 adet hindiden sadece 25 tane fire verdim gerçekten çok memnun kaldım ürününüz çok iyi çıktı ve çok kar sağladı Allah basarinizin devamını getirsin inş.
hindi ve tavuk yetiştirmek için milyonları harcamaniza gerek yok yıllık 100.000 adet çıkışlı hindi civcivlerimizi türkiyenin her yerine satiyoruz türkiyenin hiç bir çiftliğinde bu fiyata bulamazsınız 15 günlük hindi civcivlerimiz 6.TL her yil Şubat 15 te başlayıp temmuz 15 kadar satislarimiz devam etmektedir şimdiden sipariş alınır daha detaylı bilgi için arayın lütfen… Diyarbakır/ mustafa Yavuz 05377617823