İyi Bir Müşteri Hizmetleri CV’si İçin 5 İpucu
İçeriğe Ait Başlıklar
İş Bulmayı Kolaylaştıran CV İçin 5 İpucu
İyi bir müşteri hizmetleri CV’si nasıl olmalı? Başlangıç seviyesinde veya yüksek seviyeli bir işte çalışmış olmanız hiç önemli değil, çünkü müşteri hizmetleri alanında yaşanan müthiş büyüme bu alandaki çalışan eksikliğini de ortaya çıkarmıştır. En iyi fırsatları yakalayabilmek için özgeçmişinize de müşterilerinize gösterdiğiniz ilgiyi gösterin.
Aşağıdaki öneriler size yardımcı olacaktır ve ne yapmanız gerektiğinden tamamen emin olmak için müşteri hizmetleri yöneticiliği için hazırlanmış örnek özgeçmişi inceleyebilirsiniz.
1- Özgeçmişinizde Hedeflerinize Yönelin
Belli bir kariyer hedefine odaklı hazırlanmış özgeçmişler genel amaçla hazırlanmış olanlardan çok daha etkilidir. İşe alma yöneticisi özgeçmişinize göz atar atmaz müşteri hizmetleri pozisyonunda bir iş aradığınızı görmelidir.
Özgeçmişinizde net bir hedefe odaklandığınızdan emin olun. Özgeçmişiniz ne kadar anlaşılır ve basit olursa, başarılı olma şansınız o kadar artar. Elinizden geldiğince başvurduğunuz pozisyonu taban alan özgeçmişler hazırlamaya çalışın.
Ayrıca özgeçmişinizin hedefini destekleyen bir kariyer geçmişi bölümü hazırlayın ve işe alım yöneticisinin sizi beğenmesini sağlayacak yönlerinizi vurgulayın. Örneğin:
5 yıldır müşteri hizmetleri sorumlusu olarak görev yapıyorum, daha öncesinde ise bir bankanın merkez bürosunda çalışmaktaydım. Geniş yelpazedeki müşteri sorunlarıyla ilgilenebilme ve müşterilerin memnuniyetini arttırma becerilerine sahibim. İdeal bir müşteri hizmeti sağlamak için de gerektiği üzere güvenilir ve sadık biriyim, ayrıca çalıştığımı firmalara çok bağlıyımdır.
2- Sonuçları Vurgulayın
Çalışmalarınızın sonuçlarını gözler önüne sererek özgeçmişinizi bir sonraki aşamaya taşıyabilirsiniz. Çoğu müşteri hizmetleri çalışanı satış oranlarının ve müşteri memnuniyetinin artmasına olan katkılarının farkında değildir.
İşe alımdan sorumlu kişinin sizinle iletişime geçmeyi istemesini sağlamak için bir enerji yaratmalısınız. Örneğin, “ görevim gelen çağrılarla ilgilenmek” demek yerine, “ Fortune 500’ün sigorta talebi merkezinde günde ortalama 200 gelen aramayla ilgileniyorum” demelisiniz.
Sonuçlarınızın önemini arttırmak için onları nicelik bazında ortaya koyun. İşte gözle görülür sonuçlar alındığının bir kanıtı olan “öncesi ve sonrası” karşılaştırması:
- Önce: Yüksek müşteri memnuniyeti oranı.
- Sonra: Üç ay içerisinde firmanın hedefinin %90’ını aşarak %98 oranında müşteri memnuniyeti sağlanmıştır.
Eğer başarılarınızı belirlemekte zorlanıyorsanız, aşağıdaki soruların size çok yardımı dokunabilir:
- Müşteri hizmetler alanındaki bilgileriniz sayesinde satışlar da bir artış oldu mu?
- Mutlu müşterilerinizden olumlu geri dönüşler aldınız mı?
- Düzenli müşterilerinizin güvenini kazandınız mı veya firmanıza yeni müşteriler kazandırdınız mı?
- Düzenli müşteriler özel olarak sizi tercih etti mi?
- Müşteri memnuniyeti oranının artmasına katkıda bulundunuz mu?
- Müşteri hizmetleri programları için önerilerde bulundunuz mu, veya var olan uygulamaları geliştirdiniz mi?
- Mükemmel hizmet sağladığınız için çok fazla müşteriye mi hizmet ettiniz?
- Firmanız hizmet kalitenizden dolayı olumlu geri dönüşler veya övgüler aldı mı?
- Diğer çalışanları da bu alanda başarılı olmaları için eğittiniz mi?
- Memnun kalmamış ve öfkeli bir müşteri gibi önemli bir hizmet sorununu çözdünüz mü?
- Siz veya takımınız müşteri memnuniyeti veya satış oranı alanlarında herhangi bir ödül kazandınız veya bu alanda tanındınız mı?
- Herhangi bir müşteri hizmetleri eğitim programını tamamladınız mı?
3- İstikrarınızı Ortaya Koyun
İşe alım yöneticilerinin en çok dikkat ettiği özelliklerden biri güvenilirliktir, bu yüzden çalışma istikrarınızı vurgulayın. Kronolojik özgeçmişler çalışma istikrarınızı vurgulamanıza yardımcı olur.
Peki ya iş geçmişiniz biraz eksikse? İşlevsel özgeçmiş çalışma geçmişinizin önemini azaltırken, müşteri hizmetleri servisine uygun yeteneklerinizi ön plana çıkarır.
4- Anahtar Kelimeleri Ekleyin
Anahtar kelimelerin önemi asla küçümsenemez. Bu sözcükler sayesinde adayların bilgilerini içeren elektronik veri tabanlarında ön plana çıkma şansınız artar. Müşteri hizmetleri anahtar kelimeleri “müşteri hizmetleri sorumlusu” gibi iş başlıklarını veya “ müşteri ilişkileri yönetimi ve danışmanlık” gibi yetenekleri içerebilir.
Adaylar özgeçmişlerini anahtar sözcük aramalarında şanslarını arttırmak için en iyi şekilde kullanmalıdırlar. Özgeçmişiniz ilk olarak işe alım sorumlusu tarafından incelenecek bile olsa, veri tabanlarında kolay bulunabilmeye özen göstermelisiniz. Eğer firmaların acil bir çalışan ihtiyacı yoksa, herhangi bir pozisyon açıldığında tekrar değerlendirmek üzere özgeçmişleri veri tabanlarına yüklerler.
Mutlaka okuyun: Telefonda iş görüşmesi yapmak için öneriler
5- Dürüst Olun
Son olarak dürüst olmanızın da çok önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Çalışma tarihleriniz, iş başlıklarınız ve eğitim seviyeniz hakkında asla yanlış veya eksik bilgi vermeyin. Birçok firma iş teklifi yapmadan önce ellerindeki bilgileri doğrular.