Makaleler

Blogunuzun Başarısı Geleneksel Mecraları Ne Derece Etkin Kullandığınıza Bakar.

Birkaç aydır takip ettiğim blog sahibi Fatmanur Erdoğan hanımefendinin Elle dergisine kapak haberi ve röportajı beni mutlu etti, yazılarını takip ediyorum ve kendi sitemde okurlarım ile paylaşıyorum.

ELLE Dergisi Kasım sayısının “Ne Var Ne Yok” bölümü kapak haberinde  kariyeryolculugu.com var.  Dolayısıyla Şebnem Burcuoğlu ile röportajım.

ELLE COVER STORY FATMANUR ERDOGANBlog dünyasında başarı elde etmek sadece bir blog açıp aklına gelenleri yazmanın epey ötesinde. Ama artık bu sırrı bilmeyen kalmadı.

Başarılı bloggerlara baktığınızda, bloglarının başarısının arkasında akılcı uygulanan iletişim ve pazarlama taktikleri görürsünüz. Bunun da ötesinde yeteneklerini konuşturabilen, zamanlarını fayda yaratmak için harcamayı seçen bir grup motive, tutkulu, hayatla içiçe, teknolojiyle barışık, dünyaya açık bireyleri görürsünüz. Hayatta hiç bir başarı emeksiz gelmez. Öyle olduğunu düşünenleriniz varsa, tekrar düşünmenizi öneririm.

Sosyal Mecralara yön verenleri bir dönemler “amatör”, “kendini gazeteci sanan yeni yetmeler”, “ün peşinde koşanlar” olarak tanımlayanlar, bugün tüm çalışmalarını sosyal ve dijital mecralar üzerine kurguluyorlar. Peki, bu stratejileri kurgulamaları için kimleri işe alıyorlar dersiniz?

Geleceği ve trendleri çok yakından takip edebilen, şekillendirebilen hatta değiştirebilen bizler sosyal mecra jenerasyonuyuz. Bizler geleneksel mecraların değerini bilen, o değeri iyi kullanmayı başarabilenleriz. Bugün Devletşah gibi, Murat Kahraman gibi, Serdar Kuzuloğlu gibi bloggerlar önemli kurumların sosyal medya stratejilerine yön veriyorlar. Tüm bu kişilere bakacak olursanız, hepsinin muazzam yetenekleri olan kişiler olduğunu hemen farkedersiniz. Bu bağlamda, amatörlük fena birşey olmasa gerek diye iç geçirebilirsiniz…

Tamamen bir sosyal mecra ünlüsü olan Pucca eğer neden başarılı olduğunu bilmediğini söyleyen demeçler veriyorsa radyo programlarında- radyo programına çıkmayı akıl etmesi, tweet’lerinden ücret almayı seçmesi, kitap yazmayı tercih etmesi- bazı şeyleri bildiğini gösterir. Bilinçli yapmıyorsa da doğuştan yetenekli olduğunun işaretidir.ELLE COVER FATMANUR ERDOGAN 155

Blog yazmak, sürekli araştırmak, sürekli düşünmek ve sürekli üretmek demektir. Bir alanda uzmanlık yaratabilmek demektir. Ama bir blog yazmanın en önemli sebebi “network” yaratabilmektir. Sosyal mecraları kullananların “asosyal” olduğunu düşünenleriniz varsa, sosyal mecraları kesinlikle kullanmadığınızı, kullanıyorsanız aktif olmayan bir kullanıcı olduğunuzu varsayabiliriz. Zira, sosyal mecralar aracılığıyla tanıştığınız, iş yaptığınız, iyi dost olduğunuz kişilerin sayısını öğrenmek istiyorsanız, örneğin Ömer Ekinci’ye, Uğur Özmen’e, Reyhan Çepik’e sorabilirsiniz

Başarılı bloggerlar, geleneksel mecraları kullanmayı ihmal etmiyorlar. Eğer sizde başarılı bir blogger olmak istiyorsanız, blogunuzun içerik ve tasarımının dışında da etkin çalışmalar yapmaya, geleneksel medyayı gözardı etmemeye özen gösterin. Gazeteleri, dergileri, seminerleri, atölye çalışmalarını da blogunuzun ayrılmaz bir parçası olarak kullanmaya bakın.

Yazan : Fatmanur Erdogan : Kariyeryolculuğu

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu