İş Fikirleri ve İş Kurmak

Oyun Merkezi Kurma İş Fikirleri, Konsol Oyunları İş Fikri

Oyun Merkezi Kurma Fikri

is fikirleri3

Tamamen İstanbul teması ile dekore edilen ve içinde en eskisi 1633 yılına ait bir kitabın da yer aldığı yaklaşık 3 bin kitaplık İstanbul kütüphanesi bulunan Point Otel Barbaros, dünyada bir ilke imza attı ve büyükler için dijital oyun ve eğlence merkezi kurdu. ‘The Game for big kids’ dünyada bir ilk çünkü burada sadece konsol oyunları oynanıyor. Oyun oynamak için üye olmak şart. 1500 metrekarelik alan üzerine kurulu ‘The Game’de 300 kişi aynı anda oyun oynayabiliyor.

Oyun sadece çocuklar için değildir, büyükler de oyun oynar’ mantığından yola çıkılarak oluşturulan ‘oyun kulübünün’ özelliklerini otelin Genel Koordinatörü Gökhan Özbek anlattı.

oyun merkezi

DÜNYADA BİR İLK
Dünyada bu tarz bir oyun alanının örnedğinin olmadığını belirten Özbek, ‘The Game’i oyun oynanan diğer yerlerden ayıran farkı ”

Bilgisayaroyunlarının oynandığı bir çok yer var. Jeton atıyorsun ve arkeit oyunlar oynuyorsun. Burada ise sadece konsol oyunları oynuyorsun. Sony ve Nintendo’nun konsollarıyla böyle bir mekan ilk kez yaratılıyor” sözleriyle anlattı.

OYNAMAK İÇİN ÜYELİK ŞART
‘The Game’e 18 yaşından küçükler giremiyor. Oyun oynamak için üye olmak şart. 3 ya da 6 aylık veya yıllık üye olmak gerekiyor.

HEDEF: İŞADAMLARI
”Herkes gelsin gibi bir kaygımız yok” diyen Özbek, otel müşterilerinin üye olmasalar dahi buradan faydalanabileceklerini hatırlattı ve hedeflerinin elit bir oyuncu kitlesi yaratmak olduğunu söyledi. Özbek, ”Hiç aklınıza gelmeyecek insanlar PlayStation hastası. Mesela devlet gibi bir hanımefendi geliyor, yanında müdürler, yardımcılar, çok ciddi görüşmeler, ben The Game’den bahsedince ‘biliyor musun akşamları ben play station oynuyorum ‘ diyor. Aynı şekilde birçok işadamının ve üst düzey yöneticinin bu oyunlara karşı ciddi tutkusunun olduğunu biliyoruz. Biz de burada onlara bir oyun alanı açtık.”dedi.

SANAT VE TEKNOLOJİYİ BİRLEŞTİRDİK
Peki böyle bir oyun merkezi kurma fikri nereden geldi? Özbek’in bu soruya yanıtı ise şöyle oldu: ”Aslında Point Otel sanat, art-tech konseptiyle yola çıktı. Sanat ve teknolojiyi bir araya getirmek bizim asıl niyetimizdi. Otel yaşanılan bir mekan. Binanın içinde sanatı kullandığınız zaman ve de eğer huzurlu bir şekilde uygularsanız misafirin duygusal konforunu arttırıyor bu durum. Teknoloji de duygusal konfor değil de pratik konfor için şart. Aslında ben elektrik mühendisiyim ama bu işi yaparken sanat jargonlarını öğrendim. Bol bol kitap okudum estetik ve sanat üzerine. Friedrich Schiller’in bir kitabını okurken sanat ve teknolojiyi bağdaştırma gibi bir felsefesinden etkilendim. Oyunun içinde de sanat vardır derken aklıma bu teknolojik oyunlar geldi. Sanat ve teknoloji konseptinin oturduğu bu noktayı buldum. Ve fikrimi gittim Sony ile paylaştım. Başta korkuyordum tabii. Böyle bir yer kurmak, bunu da herkes için değil bir kesim insan için yapmak fikri acaba çok mu uçuk diye düşündüm. Sony bizi sahiplendi. İç mimari projeyi birlikte yaptık. Sonra Nintendo ile tanıştık. Onlar da işi sahiplendi. Ve burası böylece yaratıldı.”

1 2Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu