İş Fikirleri ve İş Kurmak

100 Bin TL ve Altında Sermaye İle Yapılacak Trend İş Fikirleri

İş fikirleri ve iş planı yapılacak girişimin ilk düşünülen aşamasıdır. Sermaye ise yapılacak iş fikrinin büyüklüğüne ve yatırım tutarına göre girişimciyi düşündüren ikinci aşamadır. Bizde 100 bin liraya kadar sermayesi olan yatırımcılar için yapılabilecek iş fikirlerini sizlere sunuyoruz.

100 Bin lira ile ne işi yapılır?

Türkiye’de küçük de olsa bir sermayesi olan ancak hangi alana yatırım yapacağına karar veremeyen binlerce girişimci adayı var. Bu potansiyel girişimciler için kendisini en geç bir yıl içinde amorti edecek küçük sermayeli ama kâr marjı yüksek iş fırsatlarını araştırdık. Sonuçta karşımıza klasik ama yatırımcısına çok kazandıran yerel lezzetimiz dönerden Türkiyede henüz yeni olan ama orta vadede oldukça popüler olabilecek kinoa yetiştiriciliğine kadar 15 alan çıktı. 100 bin TL ve altında sermayeyle yapılacak bu işler yanında bu alanda franchise veren firmalara ilişkin bilgileri de haberimizde bulacaksınız.

trend is fikirleri

Türkiye’de her üç kişiden biri kendi işinin sahibi olmak istiyor. Ancak araştırmalar gösteriyor ki bunların ya iş fikri oluyor sermayesi olmuyor ya da küçük de olsa sahip olduğu sermaye birikimiyle hangi işin kendisine uygun olduğunu seçemiyor. Bu noktada iyi bir pazar araştırması yapmak, özellikle yatırımın geri dönüş süresini iyi okumak ve yapılacak işin kâr marjına bakmak büyük önem taşıyor. Burada da franchising daha az risk taşıyan bir yatırım modeli olarak karşımıza çıkıyor. Zira kurumsal bir kimlik çatısı altında, değeri olan bir markayla yola çıkmak, girişimcilere ilk adımda büyük bir avantaj sağlıyor.

îşte bu noktadan yola çıkarak, yenilikçi ya da son dönemde oldukça öne çıkan, yatırımcısına kazandırma potansiyeli yüksek girişim fırsatlarını araştırdık. Bunların arasında klasik ancak yatınmcısına çok kazandıran yerel lezzetimiz döner yanında Türkiye’de henüz yeni olan ama orta vadede oldukça popüler olabilecek kinoa yetiştiriciliği de var. 100 bin TL ve altında sermayeyle kurabileceğiniz 15 iş sahasıyla ilgili bilgiler aşağıda yer alıyor.

Mobil çay konsepti ile düşük sermayeli iş kurmak

Kiosk olarak adlandırılan küçük dükkanlar son yılların en popüler konsepti. Bu konseptlerde neredeyse her çeşit ürünü satmak mümkün. Bunların arasında çay, ıhlamur, bitki çayları gibi sıcak içecekleri bir arada sunan iş modelleri oldukça ilgi çekiyor. Demlik ya da kupa standlarıyla farklı iş fikirleri geliştiren şirketler, hem yatırım maliyeti görece olarak düşük hem de kâr marjı yüksek bir girişim fırsatı sunuyor.

mobil cay konsepti

DEMLİK

Kiosk konseptiyle açılan Demlik, demleme çay, Türk kahvesi, limonata, ayran, salep, boza gibi geleneksel içecekler sunuyor. Şu an 10 şubeyle faaliyet gösteren Demlik, 2014 sonuna kadar 50 şubeye ulaşmayı planlıyor. Türkiye geneline franchising verilmesi planlanıyor. Başlangıç bedeli olarak 20 bin TL alınıyor. Toplam yatırım bedeli ise 90 bin TL. Aylık royalty ücreti bin 500 TL. Ciro hedefi aylık 20 bin ile 30 bin TL arasında değişiyor.
Başvuru için: 0212 215 25 95

HOTSTOP

Türkiye’de ‘mobil kafe’ kategorisini geliştiren, dev bir kupayı andıran konsepti ile dikkat çeken Hotstop, corner uygulamasıyla kendi işini uygun maliyetlerle kurmak, kaliteli ve kazançlı bir işin parçası olmak isteyen girişimcileri hedefliyor. Hotstop corner’ların maliyetleri, içindeki tüm ekipmanlarla birlikte eğitim, projelendirme ve açılış destek hizmetleri dahil anahtar teslim 25-35 bin dolar arasında değişiyor.
Başvuru için: www.hotstop.com.tr

Kuruyemiş bayiliği almak

Türkiye’nin yıllık kuruyemiş tüketimi 500 bin ton, pazar büyüklüğü ise 3,7 milyar dolar. İç tüketimin yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bölümünü endüstriyel kuruyemişler oluşturuyor. 2014 yılında sektörün yüzde 3 büyüyeceği öngörülüyor. Sektörün üretim anlamında en güçlü olduğu iller Gaziantep, Denizli, Bursa ve İnegöl. Son yıllarda açtığı perakende mağazalarla kurumsal bir kimlik kazanmaya başlayan kuruyemiş sektörü de franchising vererek büyüyen sektörlerden biri. Yatırım maliyeti 40 bin ile 100 bin TL arasında değişiyor.

kuruyemis dukkani acmak

MUMCU KURUYEMİŞ

35 yıllık geçmişe sahip bir aile şirketi. İstanbul, Gaziantep, Uşak, İzmir ve Antalya’da 16 şubesi bulunuyor. Bu şubelerin 10′u franchise şubeler. Yıl sonuna kadar 17 şube daha açmayı hedefliyor. Mumcu Kuruyemişin açılacak şubelerinin en az 30 m2 olması gerekiyor. Franchise giriş bedeli alınmıyor. Yatırım tutarı yaklaşık 40 bin TL. Nüfusu 100 bin ve üzerinde olan yerleşim yerleri tercih ediliyor.
Başvuru için: 0212 550 56 00

AYÇITIR KURUYEMİŞ

Ankara’da dört şube ile faaliyet gösteriyor. Ortalama üretimi yıllık 6 bin ton. Bu yıl için Kırıkkale, Konya, Eskişehir başta olmak üzere birçok ilde şube açmayı hedefliyor. Ortalama 100 bin TL giriş bedeli talep ediliyor.
Başvuru için: 0312 626 51 – 12 – 13

Çubukta patates konsepti ile stand açmak

Geçtiğimiz yılların düşük maliyetli yatırımlarından olan bardakta mısır şimdi tahtını çubukta patatese bırakmış durumda. Patateslerin özel bir çubukta ve özel baharatlarla tatlandırılarak sunulduğu bu konsept özellikle yaz aylarında Ege ve Akdeniz gibi sıcak bölgelerde ilgi görüyor. Üstelik yatırım maliyeti çok düşük. Bu iş için özel olarak tasarlanan standların ücreti bin TL’den başlayıp 15 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bir çubukta patates ortalama 50 kuruşa mal olurken yerine göre 1,5 ile 3 TL arasında satılıyor.

cubukta patates

CHIPS FUNNY / BY PATATO

Chips Funny ve By Patato olmak üzere iki farklı marka oluşturan İzmirli Turan Özçengel, bu işe gönül veren bir girişimci. Kullanılan malzemenin kalitesine göre yatırım bedeli 990 TL’den başlayıp 9 bin 900 TL’ye kadar çıkıyor. AVM gibi kapalı alanlara yönelik standlarda ise yatırım bedeli 15 bin TL’ye ulaşıyor. Özçengel, kullanılan malzemenin kalitesine, üzerine eklenen ek iş imkanlarına ve standın ölçülerine göre fiyatların değiştiğini söylüyor.
Başvuru için: 0533 414 77 99

STORMCHIPS

İstanbul’da bulunan Stormchips 2009′dan bu yana patates tezgahı üretiyor. Bugüne kadar yüzlerce tezgah üretip Türkiye’nin yanı sıra yurtdışına da gönderdiklerini söyleyen Stormchips’in sahibi Fatih Akıncı, en büyük talebin Ege ve Akdeniz gibi tatil yörelerinden geldiğini söylüyor. Uzun vadeli olması için ekipmanların paslanmaz çelik olması gerekiyor. Akıncı, satışlarda stand ve sunumdaki temizliğin önemli olduğunu söylüyor.
Başvuru için: 0532 582 80 19

1 2 3Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

5 Yorum

  1. Merhaba ben kitaplara konu olmuş üzerine şiirler yazılmış ve ünü Türkiyeye yayılmış bir kahvenin “Çerkez’in kahvesi’nin işletmecisiyim bizim kahvemiz çok özeldir tadına bakanlar iyi bilir kahvemiz başlangıcından sonuna kadar full köpüktür… Bende bu kahveyi francehise sistemine geçirmek istiyorum bana bu konuda fikir verebilecek yada yatırımcı sponsor gibi şeyler arıyorum ciddi kişiler bana ulaşsın 0541 733 2776

  2. emege saygi arkadaslar … elinize saglik faydalananlar illaki olacaktir

  3. Günümüzde dükkan açmak artık iyice zorlaştı. Ancak yinede hiçbirşey imkansız değil. Allah herkesin yolunu açık etsin. Hayırlı kazançlar..

  4. Antalya kaş da limana yakın tek ana cadde üzeri içinde taş fırını olan 80m2 dükkan ve üst katta eşyalı turistlere kiraladığım 2 apart dairemi 90 bin tl ödeyerek 5 yıl birlikte işleteceğimiz ortak arıyorum.tüm eşyalar masraf bana ayittir.5549831807 detaylar görüşülür.acil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu